sz3bbylA Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 vreau sa comand un stepper bipolar si nu stiu exact cum ca nu sunt electronist profimotorul e la 12 v si vreau sa il comand cu un pic 16f84ce stiu e ca am un uln2803 , un 16f84 si imi mai trebe un circuit asemenetor cu uln dar inversul lui adica :daca la uln pui consumatoru tau la "+" si celalalt capat il legi la "out" si cind bagi la "in" semnal ....at circuitul tau se inchideeiacest circuit cred ca miar trebui sa amplific semnalu de la 5 la 12v cu esire pe fiecare out separatpoate ma ajutati cu denumirea unei componente ceva de genu astasau am auzit ca merge comandat cu mos, mai am irfz44n am mai gasit pe net ceva sheme dar mau ajutat sa pirlesc un pic deja , daca il mai pirlesc si pe asta care-l mai am sa zis cu minede facut vreau sal fac cit mai ieftin ca un CI de comanda de bipolar costa peste 500.000 si nu investesc ca e prea mult pt mine si 300.000cred ca miar trebui sa amplific semnalu de la 5 la 12v Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 trebuie doua punti de tranzistoare "full bridge" sau un circuit care contine toate componenteleL298 este cel mai ieftin Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 21, 2008 Administratori Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 uite aici http://hobby_elec.piclist.com/e_step2.htm Link spre comentariu
sz3bbylA Postat Ianuarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 am vaz montajul cu 298-lema gindeam ca as putea comanda prin msfeturile pe care le am Link spre comentariu
sz3bbylA Postat Ianuarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 da cu niste punti darlington nu mere ca am niste tip 41c Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 uite aici o schema "H-bridge" cu tranzistori,vezi ca i-ti trebuie doua montaje ptr motorul bipolar http://www.bobblick.com/techref/project ... ridge.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum