Stefan Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 dupa cum spune si titlul am nevoie de un cablaj scara 1:1 (preferabil in .pdf) al detectorului de fire sub tencuiala din rev ConexClub nr 4/2005 :prayer: :prayer: am mai realizat un detector cu tranzistoare dar nu gaseste nik sub beton (doar in plastic sau rigips) :partyman:am si revista dar paginile sunt scanate si nu iese bine ! :smt017 Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Pe site-ul magazinului, la rubrica DOWNLOAD, se gasesc PCB-uri. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 24, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 multumesc ! :partyman: uitasem ca mai exista acea rubrica pe site-ul de la conex ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Am vazut un filmuletz cu unul care facea un detector de metale dintr-un aparat de radio si un minicalculator.Lua un calculator de buzunar si un radio AM de buzunar, le lipea cu scotch unul de spatele altuia si le dadea drumul. Calculatorul producea paraziti, radioul ii ceptiona sub forma unui barait iar cand se apropia de metal se schimba tonalitatea baraiturilor.Incearca, poate simte ceva si prin beton. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 mai am de lipit TLC271 si e gata , dar nu am gasi un soclu DIP8 si azi a cam inchis peste tot . :smt005 Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 27, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 am terminat detectorul dar face identic ca cel pe tranzistore, adica gaseste fire in orice ,numai in beton NU,iar daca dau sensibilitae la maxim gaseste faza pe tot peretele .am fatzait tot ce se putea regla la AO dar nu mai pot :smt013 :smt005 poate mai are cineva o schema de la un detector industrial asa poate inteleg principiul ! ca astea cauta doar campul electromagnmetic care in beton armat este mult prea slab !! :prayer: :prayer: Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 e?ti sigur c? peretele ?la e beton armat???întreb fiindc? am ispr?vit (zice-se!!) construc?iile, ?i de regul? dac? se fac canale prin pere?i de beton armat ele se acoper? fie cu ciment, fie cu ipsos, deci n-ar trebui s? ai probleme, pentru c? nu se armeaz? ?i umplutura aia!!!io cred c? nu ai nimic pe ?la... mai ales dac? e perete de rezisten??!!! Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 2, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2008 atunci care este explicatia! :smt017 detectorul functioneaza deoarece gaseste fire in lemn , carton , plastic ,de la distante intre 5-20cm (depinde de reglajul sensibilitatii) :smt017 am incercat si pe fire incastrare in BCA si tot nu merge ! :smt009 Link spre comentariu
EPSICOM Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Gasesti o varianta aici http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0158.pdf , sesiseaza campul radiat de un cablu prin care se inchide circuitul electric, sau http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0081.pdf, cu trasator de semnal Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 2, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2008 incerc si cu ep0158 dar nu cred ca obtin ceva mai bun ! :partyman: Link spre comentariu
EPSICOM Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 De ce atat pesimism? Descrie in cateva cuvinte care este exact situatia cu care te confrunti, ce ai incercat si de ce nu reusesti determinarea. In mod normal, cu unul din circuitele propuse se injecteaza semnalul in frecventa audio care se propaga prin fir. Pentru o mai buna determinare trebuie sa atingi masa receptorului cu mana sa, nu este pericol de elctrocutare, nivelul de semnal pe intrare creste. La al doilea circuit se capteaza campul de 50Hz ce rezulta din inchiderea circuitului electric. Chiar daca conductorul este in beton armat (presupunem ca exista o ecranare Faraday) emisia campului este mult atenuata insa la distante mici este suficienta pentru a fi captata. Exista in plus posibilitatea reglarii amplificarii la oricare dintre circuite. Curaj, vei reusi! Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2008 dupa cum am mai spus detectorul care il tot incerc este cel din rev Conex nr 4/2005 .are in partea de detectie un amp TLC271 (in teh MOS) deci trebuie sa fie suficient de sensibil ! ce nu inteleg este: de ce nu gaseste nimic prin beton ? vreau sa folosesc o metoda simpla (nu cu mai multe dispozitive ) si eficienta .incerc si cu invectarea de semnal sa vedem ce iese :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum