barbulescuorlando Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 (editat) Buna ziua. Am leduri de 3watt fara MCPCB.As vrea sa le lipesc pe rama de aluminiu a unei aplici de tavan. Era cu tub floorescent . rotund de 60 vatt. Rama are 400mm la exterior iar gaura din mijloc 200mm. As vrea sa lipesc ledurile direct pe ramă cu glue termic silicone past. Credeți ca este suficienta prinderea( din punct de vedere al transferului termic) sau e nevoie de MCPCB? Am folosit acea pasta si nu se mai poate dezlipi decât cu mult efort Mulțumesc. Editat Martie 21 de barbulescuorlando completare Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 S-ar putea,funcție de cãte pui,să se încălzească mai tare placa.Am impresia că vor lucra în incintă închisă,nu-i aşa? Transferul de căldură e mai prost deoarece placa e vopsită.Nu cunosc proprietățile pastei siliconice.De regulă lipirile pe radiatoare se fac cu pastă termică specială,direct pe fața metalică curată. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 21 Autor Partajează Postat Martie 21 (editat) Aluminiul nu e vopsit.Incinta are 3-5 cm până la tavan. Pasta are 0,88W/mK disipare Ledurile ar fi 50 buc dar nu le folosesc la 700mA max ca la catalog ci 450 -500 mA Editat Martie 21 de barbulescuorlando Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 ca sa racesti caldura emisa de 30 de leduri smd de 3w fiecare iti trebuie un radiator baban de tot , nicidecum o foaie de tabla de probabil aproximativ 1mm grosime ... dupa umila mea parere , proiectul tau este sortit esecului inca din fasa ... nu o sa reusesti decit sa muncesti sa lipesti cele 30 de leduri , pentru ca apoi acestea , din lipsa de racire adecvata , se vor arde frumusel de la cap la coada ...pe rind , nu toate odata ... sfatul meu sincer este ... daca nu ai de gind sa ii pui si un radiator adecvat , atunci RENUNTA la aceasta idee ... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 21 Autor Partajează Postat Martie 21 Da. Schimb tactica. O sa caut o soluție cu radiatoare mai mari si răcire activă Link spre comentariu
validae Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 Caută un modul circular cu leduri de mare eficiență gata făcut. Se găsesc module circulare ce trebuie doar montate cu puțină vaselină de transfer. https://brick-romania.ro/module-led/lohuis/modul-led-circular-cu-driver-inclus-10w-lumina-rece-170mm-2817035000-lohuis-el25010161104112/ https://www.materialeelectrice.ro/disc-circular-led-16w-3000k https://mathaus.ro/p/modul-led-circular-lohuis-driver-inclus-22w-lumina-rece-270-mm/000000000011146224 Astea sunt la magazinele de la noi, eu am găsit prin Craiova la jumate de preț, dar la chinezi le găsești sigur mai ieftin.... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 21 Autor Partajează Postat Martie 21 Mulțumesc pt răspuns. Am câteva din acestea dar vreau să îl fac eu, având deja ledurile. Acum, am o bucată de aluminiu brut de 4 cm grosime din care voi scoate o piesă rotundă de 380 mm diametru. Am sa fac aripioare pe o parte( canale radiale) iar pe cealaltă o să o șlefuiesc. În mijloc am să montez un ventilator ce va sufla aer prin acele canale. Sunt sigur ca va fi suficientă răcire. Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 In nici un caz nu merge utilizarea celor din linkurile de mai sus, care sunt chinezisme cica pana la 20W, deci ca logica elementara nu sunt dimensionate nici la 10W, ca asa face chinezu'. El doreste sa aiba o putere totala (adevarata, nu chinezeasca) pe leduri undeva spre 100W (posibil) insa oricum peste 75W. Ce doreste sa faca din Al brut... eu nu stiu daca merita atat efort, dar la dimensiunile respective si cu grosime in zona de contact de 1 cm, si aripi de 3 cm - asta merge lejer pentru 80-90W fara ventilatie fortata, bineinteles daca nu este incinta sigilata, pentru ca trebuie sa existe convectie. Sa nu fie insa aliaj de Al care poate sa aiba conductie proasta. PS - eu as avea o sugestie, daca se face atata munca pt. radiator si se si cumpara sursa adevarata CC - atunci sigur merita si niscai leduri mai bune... Nu prea are rost sa pui caroserie si motor de Ferrari, dar sa echipezi ansamblul cu roti de tractor. Mai ales ca daca lipeste ledurile, demontarea ulterioara pentru a le schimba este dificila. Link spre comentariu
validae Postat Martie 21 Partajează Postat Martie 21 Ledurile alea sunt jenante ca si calitate, cel puțin CRI-ul e oribil. Dacă tot vrei să faci ceva singur, ia leduri de calitate, ceva mai putine dar mai bune.Cred că dacă pui 10-20 de leduri serioase, fac cât 100 de pocnitori de alea la pungă.... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 21 Autor Partajează Postat Martie 21 Am înțeles. vor rămâne pt alte utilizări. Mai am vreo 10 ca acestea si voi mai cumpăra in timp. Negociez cu fratele meu pt placa de aluminiu. După ce o am si o pregătesc voi mai pune întrebări, daca aveți amabilitatea de a-mi mai răspunde. Vă mulțumesc foarte mult pentru informații. Am cumpărat ceea ce a sugerat dl Validaee mai inainte si rezultatele sunt proaste: lumină proastă/consum și culori nenaturale. Parcă suntem cadavre prin casă. Mi le-a scos nevasta pe balcon cu mine cu tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum