Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 55LB671V blocat pe logo

Postări Recomandate

Acum 54 minute, iuliantv a spus:

am impresia ca nu mai are nevoie de 1.8v ,odata ce conectati 3v2 masurati daca e este 1.8v pe placa fara a conecta 1.8v din extern sau din programator

ori vccq e tot 3v2 

eu cand dau extern dau 2.8-2.9v si asa nu mai trebuie pus in scurt quartul,daca se da 3v2 atunci poate intra in lucru si procesorul ce blocheaza programatorul

stiu ca la astea nu am avut probleme,m.am conectat foarte usor cu rt809h,dar nu.mi notez ce am facut si cum,odata ce se conecteaza usor

daca ii dau 3,2...3.3V are 1,8 V, am masurat pe firul VCCQ, probabil ca nu trebuie pus si 1,8V. Am incercat si asa

am incercat si cu tensiune mai mica 2.8 si 2,9 si tot asa.

Mersi de sfat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 59 minute, Florinel TV a spus:

Asa se conecteaza la emmc ca in pozele de mai jos , ii dai verificare si trebe sa vada emmc si apoi il scri sau il citesti , verifica bine cablurile de semnale DO , CLK ,CMD daca unul nu este corect lipit atunci face probleme

1.PNG

2.PNG

3.PNG

Am luat firele jos, le-am taiat mai scurte, le-am lipit din nou si tot asa.

Ce e ciudat e ca daca fac setarea 2, adica pun EMMC-ISP si apoi pun 1,8V si inchid fereastra apoi revin iar e 3,3V pus, chiar daca nu fac nimic doar inchid fereastra si o deschid iar 

Eu am pus 1,8 din casuta Setting (N), asa am vazut pe altii. Am incercat si 3,3V dar tot asa face

afieaza: VCCQ 1.8V sau 3,3V ce pun in Setting (N) apoi apare Read timeout

Nu stiu ce sa mai fac cu el. Sper ca nu e defect programatorul ca a mai fost imprumutat si la altii

Oricum, mersi de ajutor

Link spre comentariu
Acum 2 ore, iuliantv a spus:

Ati selectat emmc.ul din lista? si nu cu auto?

am selectat, si tot asa

Acum 9 ore, attilaa0 a spus:

Verificati RT809h cu functia SELFTEST. 

Introduceti acest cuvant acolo unde cautati memoria. 

o sa incerc, mersi

Link spre comentariu
La 28.03.2024 la 12:19, attilaa0 a spus:

Verificati RT809h cu functia SELFTEST. 

Introduceti acest cuvant acolo unde cautati memoria. 

Am dat  SELFTEST si apare:

038:  The currently selected:SELFTEST, capacity: 528bits, 66bytes.
039:  Download device programming algorithm......
040:  Algo update OK
041:  >------------------------------------OK---------------------------------------<

apoi am dat Verify, si apare:

042:  The pin detection value is 0x2700000F,it is no good.
043:  Start verifying chip......
044:  Buffer data checksum: 16bits_0x13AC £¬32bits_0x000013AC :
045:  SelfTestBoard 2 is not well placed.

Am dat si READ, si apare:

018:  Start reading chip......
019:  Buffer data checksum: 16bits_0x21B6 £¬32bits_0x000021B6 :
020:  3. VCC short circuit:28 27 26 
021:  4. VPP open circuit:31 26 
022:  5. VPP short circuit:28 27 
023:  7. GND short circuit:48 47 46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 
024:  Elapsed time: 1.928 seconds£¬average speed of 68 bytes/sec.
025:  >------------------------------------OK---------------------------------------<

Poate ma ajuta careva cu interpretarea ...

Mersi

Link spre comentariu
Acum 2 ore, attilaa0 a spus:

Desfaceti RT809h si verificati tranzistoarele smd, poate aveti vreunul in scurt. Am sa caut poza, eu am avut defect RT809h si de aceea v-am dat aceasta idee cu Selftest. 

Verificati aceste 2N7002 tranzistoare,atentie sunt mosfeturi.La mine aici a fost buba.Unul a avut scurt.Vedeti ca sunt noatate pozitiile pe aceast placa ,in realitate aceste notatii lipseau,dar sunt de mare ajutor.

RT809H 7002 scurt..jpg

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Am verificat tranzistorii si sunt OK. Era sa ma deruteze pentru ca pot fi activati cu multimetrul si arata scurt D-S dar pot fi si dezactvati. Cei care stiu masura tranzistori MOSfet cu multimetrul stiu despre ce vb.

Oricum mersi mult Attila0

Am incercat toate variantele: alimentat exterior cu tensiune de 3,3 mai mica 2,8V, am setat  3,3v, si 1,8V, am scris si tipul de integrat H26M31003, am alimentat si programatorul cu 12Vcc.

Tot Read timeout imi da.

Ce nu am facut, e ca nu am pus in scurt quart-urile. Sunt 3 si sunt f mici, nici nu stiu cum sa fac cu ele

Link spre comentariu
Acum 3 ore, nelu12 a spus:

Am verificat tranzistorii si sunt OK. Era sa ma deruteze pentru ca pot fi activati cu multimetrul si arata scurt D-S dar pot fi si dezactvati. Cei care stiu masura tranzistori MOSfet cu multimetrul stiu despre ce vb.

Oricum mersi mult Attila0

Am incercat toate variantele: alimentat exterior cu tensiune de 3,3 mai mica 2,8V, am setat  3,3v, si 1,8V, am scris si tipul de integrat H26M31003, am alimentat si programatorul cu 12Vcc.

Tot Read timeout imi da.

Ce nu am facut, e ca nu am pus in scurt quart-urile. Sunt 3 si sunt f mici, nici nu stiu cum sa fac cu ele

Nu stiu ce sa spun ,asa ca am pus o poza cu SELFTEST facut la al meu,se vede mesajul SELFTEST  0 pass .OK

selftest ok.jpg

Editat de attilaa0
Link spre comentariu
Acum 15 minute, attilaa0 a spus:

Nu stiu ce sa spun ,asa ca am pus o poza cu SELFTEST facut la al meu,se vede mesajul SELFTEST  0 pass .OK

selftest ok.jpg

Am dat SELFTEST apoi OK, apoi am dat Read si apare la fel. Daca ii dau Verify apare ca: SelfTestBoard 2 is not well placed. Asta sa fie buba?

Dl Attilaa, dati va rog Verify sa vad cum apare la dvs

2024-04-03 17_09_18-RT809H_RT809HSE Programmer software versionŁş20240116  USB _ 5.03V.png

Data trecuta am dat Selftest cu mufa ISP bagata si legata la placa, de aia apareau scurturi.

Acum am dat Selftest cu mufa scoasa

Link spre comentariu

Da. Asa apare daca se da write sau verify, fiinca are nevoie de un asa zis bord de testare, eu nu am asa ceva. Deci asa RT809h al dvs este ok, dupa cum se vede. Atunci poate e dus emmc ul. Eu nu a trebuit sa pun in scurt quatul niciodata. Am dat alim 3,3v extern, cu tv scos din priza si am legat d0, clk, cmd si masa. Deci masa trebuie sa fie comuna, mare atentie, deci masa de la alim. externa si cel de la RT809h. Si nici 12v extern nu e nevoie la RT809h. 

Acuma vad ca apar 00 00 00 00 la citire, nu aveti cumva easy jtag? S-ar putea ca numai cu easy veti putea citi, scrie emmc ul. Am patit odata asa. 

Editat de attilaa0
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări