Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vand cositor / fludor profesional cu plumb Sn60-Pb38-Cu2 diametru 1mm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 45 minute, Stefan a spus:

Vreau două role una cu bani și una moka 🤣

Se rezolva, lasa-mi adresa in privat te rog. Doua role 30 de lei. Daca le vrei mai repede pot sa-ti trimit cu 14 lei pe Fancourier (adica total 44 de lei). Daca nu e graba atunci cu prima ocazie ti le trimit cu transport gratuit de pe OLX. 

Conditia ramane pt cea gratuita sa faci niste poze cu ceea ce primesti, sa o testezi si sa ne spui parerea :)

Ms. 

Mai raman 4 role gratuite. 

Link spre comentariu
Postat (editat)

GMCD, coletul e pregatit, se trimite Luni. 

Mai raman 3 role gratuite pt review. Vezi conditiile pe pagina 3. 

Acest weekend transportul e gratuit prin OLX-Fancourier. 

IMG_0544.JPG

IMG_0545.JPG

Editat de danipasc
Link spre comentariu

Așa cum a fost înțelegerea sunt dator cu o mică recenzie referitoare la fludorul vândut de @danipasc.

Cantitatea și diametrul fludorului rebobinat corespund descrierii:

https://i.ibb.co/v4Tkz3R/IMG20240803180215.jpg

https://i.ibb.co/Sm6wVy4/IMG20240803180242.jpg

https://i.ibb.co/q0Qk7y3/IMG20240803224844.jpg

Îmi este imposibil să stabilesc compoziția și proporții materialelor dar cu certitudine pot spune că este un fludor de calitate.

Habar nu am cum să-l testez pentru a satisface cele mai exigente cerințe așa că am procedat cum am crezut de cuviință.

In clipul de mai jos am folosit un cablaj vechi și oxidat, adică expus la condiții normale de umiditate și temperatură timp de ... aprox 10 ani.

https://files.fm/f/pn3zxhzebf

Pe filmare nu se vede bine cât este de oxidat cablajul din cauza luminii excesive)

Temperatura de topire (lenta) este sub 220°C dar nu văd de ce să-l testez la o temperatura atât de joasă unde exista riscul de lipituri "reci", se poate observa că la 220°C se topește dar nu instant. După criteriile mele consider că de la 240°C începe să "umezească" rapid cablajul pentru respectiva suprafață de cupru care nu-i chiar neglijabilă.

Fluxul este din abundență și își face treaba excelent, până la 310°C nu am observat să fiarbă și să sară aiurea peste tot. Nu miroase rău dar recomandat să folosiți un ventilator/ extractor de fum (nu ca mine 🤫), chiar dacă nu pute nici nu se poate spune că fumul nu este toxic. După o utilizare mai îndelungată poate îmi dau seama dacă lasă reziduuri pe vârf însă momentan nu post spune ceva așa cum nu pot spune.nici despre "prelungirea" vieții vârfului.

Concluzia este că-i un fludor de calitate și corespunde specificațiilor de pe rola originală. Mai am fludor de la ALPHA dar este diametru mai mic și se consumă mult mai repede.

Link spre comentariu

Multumesc Stefan pentru review. Apreciez detaliile si timpul acordat ! Sa il folosesti sanatos ! 

Pun si eu un mic clipulet cu o bucatica de cositor pe un hotplate. Eram curios de temperatura de topire. 

Acest hotplate are o toleranta +/- de 3-5C. Cred ca arata foarte jos, oricum, un cositor cu 99% staniu nu se topeste sub 200. 

Puteti urmarii acest clip aici: 

https://drive.google.com/file/d/1fyuEDON2BfwT1H_BS9vHJjoHOSuLtrUz/view?usp=sharing

Mai raman doua role pentru review. 

Link spre comentariu

Am primit azi coletul, fludorul este perfect bobinat pe role, foarte îngrijit . Are o culoare foarte asemănătoare cu cea a argintului, mai deschisă decât cea a fludorului obișnuit 60/40 pe care îl foloseam până acum:

al1.jpgal2.jpg

Cel mai remarcabil punct forte e faptul că atunci când lipitura e mișcată înainte de solidificarea completă nu se brânzește ca la fludorul 60/40 pe care îl am, și în același timp pare că lipiturile sunt elastice, nu se crapă aliajul. Aspectul lipiturilor e foarte bun chiar și in cazul celor mișcate și chiar atunci când materialele lipite sunt oxidate.
Am observat că e mult mai blând cu ansa pistolului de lipit decât orice alt fludor pe care l-am folosit vreodată, probabil si conținutul de cupru contribuie la asta. Fluxul e destul de puternic decapant, miroase mai degrabă a pastă decapantă, nu se arde și nu pare să stropească. Am lipit un conductor multifilar vechi de 50 ani, oxidat, și a reusit să acopere mare parte din lițe comparativ cu fludorul meu care nu se prindea de lițe deloc.
În pozele de mai jos se poate observa că fluxul din fludorul Alpha a permis aliajului să se prindă mult mai bine de placa de fier decât fluxul fludorului meu generic care s-a desprins când am încercat să îl răzuiesc cu lama:

al3.jpg

al4.jpg
Sun foarte mulțumit de fludor, chiar eram curios cum se comportă unul de firmă și dacă merită prețul și pot spune că e superior unui fludor uzual din magazine locale, așa cum am avut până acum.

Link spre comentariu

Am primit coletul, ingrijit ambalat, cele doua role arata foarte bine, fludorul este bobinat strans pe role si acestea sunt incriptionate cu datele aferente.

Vanzarea a decurs corespunzator, curierul a venit repede si am platit ramburs.

Am testat fludorul cu un pistol Radioprogres, destul de vechi, dar lipiturile au iesit foarte bune, de calitate.

Consider ca merita banii, fiind un fludor bun, calitativ peste cele cu care am lucrat anterior.

Recomand userul @danipasc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări