Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor JBL GT4-12

Vizitator Phantasy

Postări Recomandate

Vizitator silvones

Alt destept

Nu-s cine stie ce destept doar, m-am gandit si io asa, ca in cazul in care 2.83V reprezinta tensiunea varf-varf, tensiunea RMS va fi 2.83/1.4142=2V si tot omul stie ca 2V pe 4 oameni fac 1W. QEDDaca 2.83 de acolo reprezinta tensiune RMS, toata stima - Vasile calculeaza bine, dar cum nu se specifica, raman doar un alt destept... :lol: Daca te-am incurcat cu calculele, aici se fac calculele automat: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/acohml.html#c1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

9

• Yoshiro

2

• Light_man

1

• NeaSuciu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

Mai fa si tu niste calcule in link-ul ala sa vezi cat esteAtunci cei care specifica 2,83V ca referinta si difuzoarele lor sunt de 8 ohmi sunt niste prosti ? vezi difuzoarele de la DST, GBL plange cand le vede.

Link spre comentariu
Vizitator silvones

Mai mult ca sigur nu sunt niste prosti, dar atata timp cat nu se specifica daca se vorbeste de tensiune rms sau varf-varf nu poti stii daca se baga 1W sau 2W deci nu poti presupune ca fura 3dB pentru ca la fel de bine pot sa nu fure.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Nu-s cine stie ce destept doar, m-am gandit si io asa, ca in cazul in care 2.83V reprezinta tensiunea varf-varf, tensiunea RMS va fi 2.83/1.4142=2V

Valoarea rms se determina cu formula aia din valoarea maxima sau de varf nu varf-varf. Deci daca ai 2.83V varf-varf ai aproape 1V rms!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări