Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor JBL GT4-12

Vizitator Phantasy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

9

• Yoshiro

2

• Light_man

1

• NeaSuciu

1

Top autori în acest subiect

Autocitat : :P

Daca e vorba de bass lucrurile se schimba..acolo 3dB se traduc printr-o lovitura mai puternica in piept

am scris mai sus asta...pt ureche nu o sa fie sesizabil, dar nu o sa mai zguduie asa tare casa ca si cu aia 3dB in+.Faza e ca poti obtine presiuni puternice si cu difuri cu spl mic la frecvente joase daca bagi in ele putere destula, iar la 30Hz nu e mare lucru sa duci un dif la cursa maxima, puterea se afla sub limita puterii maxime deci nu exista pericole. Si oricum SPL dat de ei nu prea conteaza sub 200Hz deoarece de acolo in jos se simte mult influenta incintei, deci trebuie luati mai multi parametrii in calcul
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Faza e ca poti obtine presiuni puternice si cu difuri cu spl mic la frecvente joase daca bagi in ele putere destula, iar la 30Hz nu e mare lucru sa duci un dif la cursa maxima, puterea se afla sub limita puterii maxime deci nu exista pericole. Si oricum SPL dat de ei nu prea conteaza sub 200Hz deoarece de acolo in jos se simte mult influenta incintei, deci trebuie luati mai multi parametrii in calcul

Si cum bagi tu putere mare in difuzoare proaste sau in difuzoare care sunt de putere mica ?De la o anumita putere in sus degeaba bagi tu putere mare ca pentru a urca cu 3 dB uneori sunt necesare sute de W.De exemplu un difuzor cu o sensibilitate de 90db va scoate la 500W fix 117 dB iar un difuzor cu o sensibilitate de 93db va scoate la aceeasi putere fix 120db.si daca ii aplici 1000W atunci cel de 90 va scoate 120db :lol: Deci care-i castigul tau aici ? ca vei consuma mai multi bani pe amplificatoare mai puternice si pe curent :x
Link spre comentariu

Iar ne contrazicem numai de dragul de a ne contrazice ...am scris mai sus clar "la frecvente mici" adica e vorba de subbas, fix de banda de frecvente in care va fi folosit diful acestamai sus spl-u i baza ca doar nu mai atingi limita mecanica ci pe cea termicaPe viitor hai sa vb amandoi despre aceesi chestie si fara talmaciri si rastalmaciri ca doar discutam chestii stiintifice aici nu profetiile lui Nostradamus

Link spre comentariu

penultimul mesaj e clar de ce l-am pusultimul poti sa il stergi daca vrei...vroiam doar sa ii arat lui phantasy ca a gresit, si sa corecteze...am crezut ca fac o gluma...dar se pare ca nu aveti chef de asa cevaSi nu am zis ca tu prorocesti, mesajul ala l-am pus pt ca probabil ai citit in fuga mesajul meu si nu ai inteles exact ce am vrut sa zic si am ajuns sa discutam despre lucruri diferite...

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

a venit .... :d

si nu a venit tocmai singur .... am vrut sa vina cu tub cu tot , dar m-a sunat si a zis ca in tub se aude "foarte aiurea" , asta a inteles de la nu stiu cine care importa aceste produse ...

varianta buna , zisa de ea , ca difuzorul sa fie in incinta trapezoidala ... si am zis sa tin cont de asta ... si acum cateva ore a ajuns la mine ....

el este cel de care va tot vb : -> http://www.aoy.ro/customer/product.php? ... 35c20a48b2

acum sa va spun , ii dau note :

-ambalaj - nota 10

-aspect - nota 10

-sunet - bineinteles ca 10 ...

da , zicea cineva ca are are un bas profund , asa este. simti vibratiile in piept , se misca perdeaua , tremura geamurile ...

asta in o camera mare de bloc , sufragerie ... dar cand il voi pune in masina ...

oricum , sunt f multumit de el si impreuna cu cele 2 boxe de 120 w facute de mine pot sa spun ca RUUPE !

:d 8)

Link spre comentariu
Vizitator silvones

Sa-mi spuna si mie daca gresesc, poate ma bag degeaba in vorba.Prms=Vrms^2/R=(V/sqrt(2))^2/R=V^2/2RIn cazul nostru, Prms=2.83V^2/2*4ohm=1.001WDeci mie imi da 1W... Unde, cine fura 3 dB???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări