Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor JBL GT4-12

Vizitator Phantasy

Postări Recomandate

Vizitator Phantasy

Tocmai am dat comanda pe net pt. acest difuzor . Vreau MULTE PARERI ! ... am si caracterizare totala cu tot cu parametrii .***Difuzor Subwoofer 30 cm Difuzor Subwoofer cu diametrul de 30 cm, putere de iesire RMS 250 W, sensibilitate 93 dB (2.83 V @ 1 m), raspuns in frecventa 28 - 450 Hz ***Caracteristici principale: Diametrul bobinei - 50 mmImpedanta - 4 ohmPutere de iesire RMS - 250 WRaspuns in frecventa - 28 - 450 Hz ***Alte caracteristici: Adancime de montare - 161 mmDiametru difuzor - 311 mmDiametrul maxim de taiere - 283 mmFs - 24.75 HzIncinta bass reflex - 64 lIncinta inchisa - 28 lPutere de varf - 1000 WQes - 0.46Qms - 6.46Qts - 0.43Sensibilitate - 93 dB (2.83 V @ 1 m)Vas - 100.45 l Acum va astept cu parerile ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

9

• Yoshiro

2

• Light_man

1

• NeaSuciu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

Sensibilitatea de 93 este pentru 2.83V aplicati difuzorului la borne, tensiunea de 2.83V corespunde la 1W pe o impedanta de 8 ohmi iar difuzorul nostru este de 4 ohmi asa ca sa "tras" 3dB.Lamuriti ?

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

Vasile ... m-ai pus pe ganduri dar acum m-am linistit ....

am zis ca sunt romanii cum sunt ei ... umfla tot si dau niste specificatii peste cu mult ...

dar am gasit pe un site din afara aceeasi parametrii !

http://www.incarexpress.co.uk/view_prod ... rtno=GT412

care vrea sa se convinga ... nu cred ca JBL este o firma care sa dea specificatii aiurea la renumele ei ...

daca era la SAL (ca tot am boxe facute cu ele) mai ziceam ... dar eu tin sa cred ca acesti parametrii sunt buni .

altceva , ce nu iti mai convine la difuzorul meu ? 8)

Link spre comentariu

Sensibilitatea de 93 este pentru 2.83V aplicati difuzorului la borne, tensiunea de 2.83V corespunde la 1W pe o impedanta de 8 ohmi iar difuzorul nostru este de 4 ohmi asa ca sa "tras" 3dB.Lamuriti ?

Eu ma asteptam dupa altceva, am verificat daca qts=qmsQes/(qms+qes) si chestii dinastea.....ma asteptam la imposibilitati fiziceoricum 90dB e destul de bun pt subbas
Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

da este ... e drept ca pe site-urile din afara nu mai scrie >Sensibilitate - 93 dB (2.83 V @ 1 m) scrie doar > Sensibilitate - 93 dB .poate cei de la emania sunt niste "priceputi" si de aceea ... oricum sunt dispus pt cine are cu ce si vrea la teste ... cand va veni acest difuzor ... :twisted:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Nu numai JBL minte, mint toti producatorii. Altii mai mult iar altii mai putin.Daca sccria ca la 2,83V atunci va asigur ca asa este, majoritatea producatorilor fac asa, adica dau SPL-ul la 1W/8ohmi cu tot ca difuzorul este pe 4 si deci va inseala cu 3 db.Ganditi ca cei -3 dB este injumatatirea puterii sunetului pe care il auzi.

Link spre comentariu

Ganditi ca cei -3 dB este injumatatirea puterii sunetului pe care il auzi.

A nu se intelege gresit.... ca sa recuperezi aia 3dB trebuie sa pompezi d 2 ori mai multa putere...dar ce-i 3dB pt ureche sunt aproape nesemnificatividublarea senzatie auditive se face la un castig 10dBDaca e vorba de bass lucrurile se schimba..acolo 3dB se traduc printr-o lovitura mai puternica in pieptDar la bass limita in putere acustica a difului nu mai tine de capacitatea lui de a disipa putere ci de capacitatea lui mecanica de a produce sunet, adica de volumul maxim pus in miscare de catre con.Deci daca scopul tau este subbasul parametrii importanti sunt Vd nu spl-ul(ala tine de eficienta)
Link spre comentariu

Vasile ..nu ai ijnteles ce vreau sa spun

3dB inseamna dublare a puterii acustice, dar eu nu la asta ma refeream

ma refeream la cum este interpretata aceasta dublare a puterii acustice de catre ureche

Urechea nu prea baga in seama cresteri cu 3dB la nivele normale.. de aia se pun potentiometre logaritmice la amplificatoare..pragurile urechii sunt din 10 in 10dB si ele corespund dublarii senzatiei auditive si desprea asta vorbeam eu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări