Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator- pareri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnule @Budreala Radu, am eu un AXIOMET 3005D (brandul TME) de aproape 9 ani și care seamănă foarte mult cu cel din poză.

Este o sursă liniară de 30V și maxim 5A. Dar folosit la temperatura camerei se pot trage din el cel mult 2,5-3 amperi pe perioadă mai lungă fără a se încălzi foarte puternic. Nu are ventilator, iar radiatorul pentru tranzistorul de putere ( probabil 2N3055 sau similar) putea fi mai generos. Nu știu ce riplu are la ieșire, deoarece nu am osciloscop și nici nu l-am folosit să alimenteze echipamente audio. L-am folosit din când în când să încarc niște acumulatori pentru care am nevoie să setez precis tensiunea și curentul de ieșire; practic nu am avut nevoie în mod obligatoriu de curenți mai mari de 2,5A și până la această valoare temperatura radiatorului este totuși cât de cât acceptabilă.

La ceea ce l-am folosit eu nu mi-a făcut vreo figură sau probleme până acum și sunt pe deplin mulțumit de felul cum funcționează.

Nu i-am dat jos carcasa nici măcar o dată, chiar dacă într-un timp eram foarte curios să îi văd interiorul.

Deci una peste alta, eu unul sunt pe deplin mulțumit de acest alimentator, exceptând faptul că practic trebuie folosit la cel mult 50-60% din capacitatea maximă a lui.

Numai bine și mult succes la viitoarea achiziție!

Link spre comentariu

victor_cj.Sursa ta nu e cea cu tranzistorii puşi pe o placă aluminiu?

Modelul ăla e f zgomotos din cauză că funcționează continu.

Budreala Radu.La ce o foloseşti?

Poate e mai indicată o sursă în comutație de 5-10 A.Aia de regulă asigură amperajul declarat.Multe modele smps pot avea memorii şi programare digitală sau protecții supratensiune ş.a.

Link spre comentariu

Este un gunoi chinezesc de 2 bani gauriti  ...Axiomet este haaaat departe in sus ca si calitate ...stai in banca ta si nu baga banii in asemenea mizerii ...daca tot vrei o sursa buna , ia si roaga-l pe dl dan cod sa iti vinda una , ca are gramezi de surse de buna calitate ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Budreala Radu a spus:

Va mulțumesc pentru răspunsuri! 

În orice atelier e necesara o sursa de laborator,  pana acum făceam tot felul de improvizații, de moment, pentru a obține câte o tensiune necesara, pentru depanare, verificare etc...

Am o mulțime de surse de laborator de vânzare. Surse bune nu jafuri. 

Link spre comentariu
Acum 36 minute, misuraelectronic a spus:

Este un gunoi chinezesc de 2 bani gauriti  ...Axiomet este haaaat departe in sus ca si calitate ...stai in banca ta si nu baga banii in asemenea mizerii ...d

Chiar asa sa fie ? Sau axiomet o fi doar un nume pentru acelasi lucru ? Intreb pentru ca nu stiu.

Link spre comentariu

ok. UIte daca vrei ceva nou exista astea de la Owon, companie chinezeasca si sunt in comutatie, nu liniare, dar nu vei avea probleme:

SP3051 sau SP3101 ( 30V 5A sau 30V 10A ):

https://www.banggood.com/OWON-SP-Series-Single-Channel-Programmable-DC-Power-Supply-Adjustable-Voltage-Regulator-Mini-Laboratory-Power-Supply-p-1941235.html

Exista si mai ieftine, dar tot in comutatie.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Exista surse chinezesti in comutatie ca acel Owon, la preturi mult mai convenabile... unele chiar merg fara repros.

Desigur ca au riplu probabil deranjant pentru aplicatii audio, dar pentru uz general merg corect, iar pretul minimal il gasesti la variante care acopera 30V si 10A - asta intr-o carcasa de volum si greutate minima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări