Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Aștept provincia!,,....ce voia să însemne?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cu locuințele erau probleme...În general beneficiau relativ uşor cei angajați la întreprinderi nou înfìințate,în special unităților f mari.,care beneficiau de alocări preferențiale.De exemplu în Piteşti,pentru Combinatul Chimic,s-a construit ditai cartierul,cu apartamente f generoase.

În rest era jale,cu cereri,cu diverse criterii,cel mai des nr copii,cu intervenții pe la partid,ca să nu menţionez şpăgăraia...

Cel mai rău era în oraşele mari,cu întreprinderi vechi,mai ales pentru cei care nu lucrau în sectorul direct productiv.Întreprinderilor menționate li se rezerva un nr mai mic de apartamente,gen "de completare".Erau şi excepții pentru milițieni,securişti,armată...

Link spre comentariu

Si in Bucuresti, in 1987, erau aceleasi legi!

Sa-ti spun o poveste. Am cunoscut un tip, armean, care facea gogosi, undeva linga Republica, poarta 4. Era plin de bani si voia in capitala, numai ca nu se putea. Voia casa, nu se putea, ca nu avea buletin, voia buletin, nu se putea ca nu avea casa. Asa ca a gasit o baba, cu niste case de vanzare. A "cumparat" casa, adica a primit-o "donatie", de la baba. Avind casa, "donata" legal, si-a facut buletin de Bucuresti, ca loc de munca avea in capitala, cat ca facea gogosi, se chema loc de munca, nu?

Am avut colegi, absolventi de universitate, cu repartitie guvarnamentala (de, erau fizicieni pe bune, nu paraiti, cu dibloma trasa la sapilograf, la Damaroaia). Au primit buletin si erau cat pe ce sa primeasca si casa, dar a venit lovirutia, asa ca a trebuit sa-si cumpere. Lucreaza si acum la IFIN.

Acuma ce sa zic, fiecare isi povesteste experienta lui.

Editat de icar
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări