Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Aștept provincia!,,....ce voia să însemne?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat (editat)

Ultima dată cand am văzut treaba asta cu "aștept provincia" era un anunț al unui radioamator, vindea un transceiver, publicase anunțul pe un forum al radioamatorilor. S-au sesizat cațiva forumisti, au avut o reacție de felul: "nostalgicule, las-o baltă că nu mai esti in anii '80!"

Eu cred că au preluat expresia din snobism. Dar din Suceava pana in București e ceva distanță, nu am de unde de ce procedau așa. Posibil ca un bucureștean in varstă de 70-80 ani, să știe  mai multe.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Vizitator

Cam complicata treaba cu aceasta expresie. Nu este ceva exact , insa se pot trage cateva concluzii. 

1. Poate insemna ca nu se grabeste.

2. Poate insemna exact ce se intelege, in sensul ca asteapta pe cineva din provincie pentru a inchiria  o camera/imobil.

3. Accepta doar  persoane din provincie, pentru anunturile cu substrat matrimonial.

4. Anuntul se refera la ceva care nu se afla in Bucuresti.

5. Se regasea expresia si in anunturile din alte localitati de unde tragem concluzia ca se referea la periferie.

6. Dracu mai stie, atat timp cat altii mai preocupati de domeniul lingvistic nu si-au batut capul.

Link spre comentariu

Daca vine omul din provincie sa cumpere un anume obiect, atunci e de presupus ca acesta nu vrea sa se întoarca cu mâna goala si poate fi mai usor convins sa plateasca cât nu merita. Cu alte cuvinte, Mitica îsi anunta confratii, sa nu se bage, ca nu-i rost de chilipir.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, franzm a spus:

Daca vine omul din provincie sa cumpere un anume obiect, atunci e de presupus ca acesta nu vrea sa se întoarca cu mâna goala si poate fi mai usor convins sa plateasca cât nu merita.

Nu chiar...eu am facut o plimbare Iasi Constanta si retur, la asigurarile unui dealer de masini ca ce se vede in poze e perfect real. Avea in parc, pe stoc peste 80 masini. Am probat 3 bc, toate aveau invariabil in bord 140k km sau pe aproape, ragaiau de silicon, si unele cu vopseaua originala, tocmai avusesera o totala. O totala nesimtita, ca se vedea din avion ca nu e vopseaua originala, chiar si la chedere unde de regula e greu de izolat. La cea care ma hotarasem precum spui, ca sa nu ma intorc cu mana goala, nu am gasit seria din carte, pe motor. Am mers pe plaja si am facut o baie, dupa care am mancat si am plecat spre casa. Nu toata provincia inghite galuste precum pelicanii.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, termenul asta "provincie" e importat de la rusi, moscovitii aveau oarece pretentii ca-s mai altfel decat restul lumii...Nu stiu sa mai fi auzit de alte capitale sa puna astfel diferenta...o sa intreb insa si o doamna din Bucuresti, mai in varsta, care cred ca ma va lamuri mai bine...m-ati facut curios :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări