Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma impotriva hotilor de plante

DM7

Postări Recomandate

Pe bune as dori sa imi construiesc asa ceva Tin minte ca citisem demult nu stiu pe unde de o alarma perimetrala, care folosea un fir pe care daca il rupeai ... suna alarma.Mai exact ieri dimineata am observat ca din nou cineva mi-a furat arbustii din gradinita din fata casei. Initial am avut pomi fructiferi Mi-au furat 2 din 3 Pe urma i-am scos si am pus flori Mi-au furat si din astea...In toamna asta am scos din nou tot si am pus niste arbusti (pyracantha) ornamentali care au si niste spinii ideea de am imi face un gard natural :smt007 Ieri dimineata insa am observat ca mi-au furat nenorocitii ( deocamdata????) 2 tufe din 5 :smt093 Astfel am inceput sa ma gandesc de a construi ceva care sa ii "pazeasca" pana cresc un pic mai mari ca si daca ii voi prindeeee.... :2loser: .......sau mai bine :pol: Bun... lasand glumele la o parte. Ma gandisem sa fac ceva gen cum au astia care comercealizeaza telefoane sau camere - legate cu un fir care daca le smulgi suna.Astfel voi lega dupa fiecare arbust un fir. Smulgi arbustul - rupi firul - se deschide circuitul - suna sirena .Stie cineva schema de care pomenisem?Sau sunt deschis la oricare idei...Astept....Multumesc anticipat,,,,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DM7

3

• Badman

2

• zal

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

constructia asta e mai mult mecanica,trebuie sa implementezi un intrerupator(sau mai multe,cate unu pt fiecare planta) care sa se asemene cu 'tirbusonul' de la grenada,tragi cuiul si se declanseaza(eventual intrerupe un circuit etc)in tehnium se folosea o spira din srama subtire,cand se ruprea se intrerupea circuitul etcla alarma as mai conecta si un electrosoc,cu un fir la masa,iar alalalt prin plante(lita de la cablurile electrice,discret impanzind planta),sa nu uite prea repede hotii ca nu e bine ce fac :smt021

Link spre comentariu

Buna ideea cu grenadele:Langa fiecare arbust ingropi o grenada si legi o sarma de la cui la arbust.Fura un arbust => scoate cuiul.Pe al doilea garantat ca nu-l mai fura! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu
  • Administratori

Eu nu pot sa zic decat ca... suntem un popor de kkt de am ajuns sa furam tot ce ne iese in cale Grenade in masa de cioroi :smt021

Link spre comentariu

Hamm. Sper sa nu se supere nimeni pe mine dar eu asi izola bine bine un fir(0.1 mm dezizolat) si l-asi intinde prin gradina pe la inaltimea de un metru. De 20-40 de lei asi cumpara niste diode 1n4007 si niste condensatori de 3.3nF/1kv si i-asi lega intr-un mare fel. Firul din gradina l-asi lega la iesirea acestuia si cealalta iesire asi ingropa-o in pamant. Intrarea in priza direct. Nu pun o schema ca sa nu ii vina cuiva vre-o idee. Am mai fost avertizat pe chestia asta.Avantaje: A doua zi i-l gasasti pe cel care e iute de mana!Dezavantaje: I-l gasesti mort!

Link spre comentariu

Avantaje: A doua zi i-l gasasti pe cel care e iute de mana!Dezavantaje: I-l gasesti mort!

Si atunci mi-ar suna cineva la usa..... :pol:

niste diode 1n4007 si niste condensatori de 3.3nF/1kv si i-asi lega intr-un mare fel

asta nu e schema de la ionizator? :yawinkle:
Link spre comentariu

Poti sa folosesti o bobina de inductie pe care o alimentezi la 110V ~, nu ii omori si scutara bine prin manusi dar pe ceata se vede efectul corona. Cel mai sigur este: un PC, o placa de captura si o camera de supraveghere plus un soft de detectie a miscarii, nu da gres niciodata.

Link spre comentariu
Vizitator tomac

Poti sa folosesti o bobina de inductie pe care o alimentezi la 110V ~, nu ii omori si scutara bine prin manusi dar pe ceata se vede efectul corona. Cel mai sigur este: un PC, o placa de captura si o camera de supraveghere plus un soft de detectie a miscarii, nu da gres niciodata.

Si !?!... in 90% din cazuri inutila .Spun asta din proprie experienta. Il vezi ,si ? Cum il prinzi ? Ca daca te duci cu " filmu' " la nenea militianu' tot nimic nu faci -garantat . Cred ca o alarma cu senzor de miscare ar fi mai eficace dar si asta in cazul in care esti acasa sa poti interveni.

Link spre comentariu
  • Administratori

Drak te scoate, chiar si cei care ar fi potentiali salvatori ti-ar trage cate una si ei... doar asa ca suntem popor "latin" :crazy:

Link spre comentariu

Bunicii mei traiesc la tara, inca din tineretea lor au avut nevoie de alarma pentru gospodarie. Pana la cooperativizare alarma a functionat relativ bine si cu costuri minime. Au avut si dupa aceea alarme si au functionat si ele foarte bine.Alarma functioneaza neintrerupt zeci de ani, este greu de egalat cu tehnologia zilelor noastre, se poate obtine si intretine la nivel de amator, cu investitii minime. Pretul de achizitionare este modic, pretul de intretinere este foarte mic. Are comanda vocala, night vision, stealth mode, combat mode si multe alte dotari, toate astea la o calitate greu de egalat.Se chema caine de paza.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bunicii mei traiesc la tara, inca din tineretea lor au avut nevoie de alarma pentru gospodarie. Pana la cooperativizare alarma a functionat relativ bine si cu costuri minime. Au avut si dupa aceea alarme si au functionat si ele foarte bine.Alarma functioneaza neintrerupt zeci de ani, este greu de egalat cu tehnologia zilelor noastre, se poate obtine si intretine la nivel de amator, cu investitii minime. Pretul de achizitionare este modic, pretul de intretinere este foarte mic. Are comanda vocala, night vision, stealth mode, combat mode si multe alte dotari, toate astea la o calitate greu de egalat.Se chema caine de paza.

priceless!!!! :smt005
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări