Blacksmith Postat Martie 15 Autor Partajează Postat Martie 15 (editat) Acum 5 ore, RealAlex a spus: Eu as aborda altfel situatia, as muta comutatorul in spate, cat mai aproape de mufa de alimentare, iar daca chiar vrei comutator in fata, as folosi sistemul folosit la osciloscoapele analogice, comutatorul in spate iar actionarea lui sa se faca cu ajutorul unei tije speciale din fata, un fel de actionare "mecanico/remote". Ideea asta putea fi folosita in faza de proiectare, nu acum cand e totul terminat... Acum, o asemenea modificare iese complet din discutie. @all Puteti face un topic separat despre Rifa ? Editat Martie 15 de Blacksmith Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15 Partajează Postat Martie 15 Astea nu se pot folosi dupa butonul on/off? Ori astea, mai degraba. Radial Leaded Common Mode Chokes / Filters | Farnell România Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15 Partajează Postat Martie 15 (editat) Nu pt ca proiectul este deja facut, iar bobinele alea pt eficienta nu trebuie puse singure. Editat Martie 15 de sesebe Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 15 Partajează Postat Martie 15 Acum 38 minute, IPV a spus: Ori astea, mai degraba. Sunt deja in sursa... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 16 Autor Partajează Postat Martie 16 Pana la urma imi ziceti si mie unde conectez ecranul de la firele de 230Vac ? Carcasa e legata la impamantare iar GND-ul sursei e izolat de carcasa. Mai mi-a zis cineva ca ar fi bine sa rasucesc firele de 230V. Ce parere aveti ? Link spre comentariu
roadrunner Postat Martie 16 Partajează Postat Martie 16 (editat) Nu ai nevoie de ecran la firele de AC (unde ai vazut un aparat alimentat la retea cu cablu ecranat) ideea e sa existe conectarea la Earth (pamantare) ca sa existe o care de descarcare a eventualelor pulsuri tranzitorii. condensatoarele CY asigura calea de curent alternativ pentru energia asta sa securga la pamantare. Trebuie sa vezi cum ajunge pulsul ala in partea digitala. Cuplaj (capacitiv) sau conductie. Daca reuseste sa pabuseasca MCU-ul probabil ca pulsul ala apare pe rail-ul de alimentare al MCU sau pe un pin, un osciloscop bun cu memorie ar trebui sa-l prinda in flagrant. Ai un agressor (intrerupatorul) o victima (MCU) si o cale de propagare = asta trebuie s-o determini dupa care minimizeai cat poti agresorul si blochezi calea de propagare (sau creezi o cale de scurgere noua - la pamant de obicei) - ideal ar fi sa imunizezi si victima (MCU-ul) dupa ce intelegi ce se intampla. RR Editat Martie 16 de roadrunner Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 16 Autor Partajează Postat Martie 16 Chestia e ca nu stiu sigur nici daca am impamantarea facuta calumea la priza. Tocmai mi-am cumparat un aparat de masura performant si am masurat la priza si imi da 100Vac si intre faza-impamantare si intre nul-impamantare. Nu ar fi trebuit sa dea toata tensiunea pe faza si 0 pe nul ? Link spre comentariu
roadrunner Postat Martie 16 Partajează Postat Martie 16 (editat) intre nul si impmamintare are trebui sa fie 0V. Intre faza si nul are trebui sa ai 220V AC (la fel si intre faza si inpamantare) RR Editat Martie 16 de roadrunner Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Acum 11 ore, Blacksmith a spus: imi da 100Vac si intre faza-impamantare si intre nul-impamantare Pentru ca masoara tensiunea data de divizorul capacitiv format de cei 2 cond. Cy, ca in desen. Iar asta se intampla cand pentru impamantare este folosit un ghiveci cu flori. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 17 Autor Partajează Postat Martie 17 Deci impamantarea mea e practic nula, luai-as reteaua-n... lu ala care a facut-o. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Mai ai o șansă, caloriferul. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Din cite am înțeles locuiește la "tara", de unde calorifer? Iar la instalațiile" home made" se folosește acum țeavă din plastic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 Stă și la oraș. Când merge la țară, își face împământare la locul faptei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum