Alin112 Postat Martie 12, 2024 Partajează Postat Martie 12, 2024 Salut, Imi poate da cineva o schema pentru un alimentator stabilizat de la 220v AC cu doua iesiri la 12v AC(minim 4.5A), si 12v AC 750mA. Multumesc, Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2024 Partajează Postat Martie 12, 2024 Ieșirile să fie tot în alternativ? Și stabilizate ? De ce ai avea nevoie de stabilizare in alternativ la tensiuni așa mici? Dacă e așa, o soluție ar fi folosirea unui stabilizator de tensiune inaintea unui transformator, care să scoată tensiunile dorite.Dar ar fi doar o stabilizare în gol, în sarcină tensiunea ar tinde să scadă odată cu cresterea curentului prin sarcină. Stabilizarea electronică pentru cazul acesta ar fi ceva destul de complicat, încât să depășească posibilitățile la nivel de amator. Link spre comentariu
Alin112 Postat Martie 12, 2024 Autor Partajează Postat Martie 12, 2024 Da, am înțeles e complicat alimentatorul. E pentru un sistem de boxe 5.1 Creative. Nu am gasit pe net sa il cumpar si am zis sa il fac. Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2024 Partajează Postat Martie 12, 2024 Păi dacă alimentezi ,,boxe,, ai nevoie de tensiune continuă, nu alternativă.Dacă nu găsești alimentator care să scoată două tensiuni de 12V, cumperi două surse de 12V, una capabilă de 5A și alta de 1A.Vezi că vinde un coleg surse medicale excelente, de 12V/5A la vreo 25Lei.Chilipir curat, am luat de două ori de la el. Link spre comentariu
Alin112 Postat Martie 12, 2024 Autor Partajează Postat Martie 12, 2024 Nu. Alimentatorul e de 12v AC, transformarea din ac in dc se face pe placa, i-am pus dc si nu a mers.. dupa am vazut ca are nevoie de tensiune ac pe doua intrari, curent de 4,5A si 750mA. E ciudat :D... nu am mai vazut pana acum. Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2024 Partajează Postat Martie 12, 2024 Păi pe placă are punte redresoare și eventual stabilizatoare pentru controller, procesor, etc. Dar sursa primară e până la urmă un transformator care sa scoată 12V/5A și 12V/1A. Atunci poți folosi două trafuri, unul de 12V/5A și altul de 12V/1A. O poză cu transformatorul (sau sursa) original poți pune? Link spre comentariu
Alin112 Postat Martie 12, 2024 Autor Partajează Postat Martie 12, 2024 Tot la fel m-am gandit si eu, dar am zis sa nu am probleme cu tensiunea cand intra in sarcina.... Acesata e sistemul, in a doua imagine apare mufa de alimentare https://www.carousell.sg/p/creative-inspire-5-1-digital-5500-1092256130/ Pentru mine e ok doar cu trasformator, dar nu eram sigur si am zis sa intreb. Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2024 Partajează Postat Martie 12, 2024 Nu ai nevoie de stabilizare pe alternativ, aia se face pe continuu, unde e mai simplu.Deci caută fie un traf care are două tensiuni separate galvanic, de 12V/5A și 12V/1A și gata. Sau două trafuri cu aceiași parametri. Traful original nu îl ai? Chiar defect, există posibilitatea rebobinării, e mai ieftină decât cumpărarea de trafuri noi.... Link spre comentariu
Alin112 Postat Martie 12, 2024 Autor Partajează Postat Martie 12, 2024 Originalul nu îl am. Asa am sa fac. Multumesc de raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum