Vizitator Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Am nevoie de o schema electrica pentru un amplificator de 100W sau mai mult, pe tranzistori sau o combinatie intre tranzistori si circuite integrate, 4 ohmi/8 ohmi, de calitate, care sa fie alimentata la 12V cc.Am gasit doar "jucarii" de 50W si de 70W din CI, cu distorsiuni destul de mari...Multumesc anticipat. :smt006 Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Pai numai astea sint, jucarii, la 12V, oricum nu scoti atit. Doar daca ai sursa in comutatie care sa ridice tensiunea. Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 eu am propus invertor... scoti o tensiune de +-35v , faci un amplificator bun (sa aiba stabilitate cat mai buna la fluctuatii de tensiune), legi in punte pe difuzor de 4 ohmi (presupun ca vrei bas in masina..) sau daca ai cu 2 bobine de 4 ohmi le legi in paralel si asa ai obtinut suta de watti!!! simplu,nu?ps: de preferat sa mergi pe mos-feti cat mai puternici pt a putea controla bine sarcini mici!cam asta zic eu ca e cea mai clasica si optima varianta :smt016 !LE: exprimare ambigua... daca ai difuzor cu 2 bobine de 4 ohmi le legi in paralel dar nu pui ampliful in bridge, adica il conectezi normal! la ora asta nu mai imi iese exprimarea cum trebuie! :smt005 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Asta incerc sa evit, vreau sa il alimentez direct la 12V, fara sa mai adaug invertor/convertor + trafo + punte. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 nu se poateeventual daca ai dif de 8 ohmi,pune 2 integrate care scot 50w(la 0,1% dist,pe 4 ohmi),(tda....q,in clasa b+h) in punte si ai in jur de 100w Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 Sau daca ai un dif cu 2 bobine(2x4ohmi) poti sa legi pe fiecare bobina cate un tda 1562,dar sa ai grija sa sincronizezi bobinele dif . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum