Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 12V, 100+W

Vizitator semyneu

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema electrica pentru un amplificator de 100W sau mai mult, pe tranzistori sau o combinatie intre tranzistori si circuite integrate, 4 ohmi/8 ohmi, de calitate, care sa fie alimentata la 12V cc.Am gasit doar "jucarii" de 50W si de 70W din CI, cu distorsiuni destul de mari...Multumesc anticipat. :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

1

• zal

1

• Dr.L

1

• Mihai85

1

Top autori în acest subiect

eu am propus invertor... scoti o tensiune de +-35v , faci un amplificator bun (sa aiba stabilitate cat mai buna la fluctuatii de tensiune), legi in punte pe difuzor de 4 ohmi (presupun ca vrei bas in masina..) sau daca ai cu 2 bobine de 4 ohmi le legi in paralel si asa ai obtinut suta de watti!!! simplu,nu?ps: de preferat sa mergi pe mos-feti cat mai puternici pt a putea controla bine sarcini mici!cam asta zic eu ca e cea mai clasica si optima varianta :smt016 !LE: exprimare ambigua... daca ai difuzor cu 2 bobine de 4 ohmi le legi in paralel dar nu pui ampliful in bridge, adica il conectezi normal! la ora asta nu mai imi iese exprimarea cum trebuie! :smt005

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări