Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitiv imprimare

boku

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boku

8

• yo9hnf

3

• MiniTehnicus

2

• MifTy

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mvictor

Eu am gasit intr-o revista EPE o idee foarte simpla: printat in oglinda (se intoarce desenul in Corel sau direct din driverul unei imprimante postscript) pe transparency film. Acolo scrie ca se va lipi pe fata aparatului cu spray "adhesive". Cum n-am gasit spray decat de alt tip si dupa ce am facut acest panou eu am lipit numai colturile cu bison universal hobby. Acum am luat si un lipici spray (de la Hornbach) cu 20 lei si abia astept sa il folosesc. Oricum metoda de tiparit pe trasparency mi se pare foarte comoda si precisa. Din ceea ce am vazut pana acum dezavantajul ar fi daca masca are culoare neagra, chiar cu o imprimanta color nu se vede mai nimic. Atasez niste poze sa vedeti cum a iesit.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pe carcase de metal se mai poate scrie cu masini tip "PIN".Acestea arata ca o masina da gaurit cu coloana verticala, si folosesc un fel de punctator cu varf foarte ascutit, impins puternic in materialul metalic cu ajutorul aerului sub presiune. Sunt dispozitive tip CNC cu comanda numerica , din calculatorul propriu ( o tastatura + LCD alfanumeric ) sau dintr-un PC extern.Astfel de masini se mai pot gasi pe la fabricile exComuniste care inca mai fac ceva bun si calumea!

Link spre comentariu

Nu . Pantograful foloseste un palpator care citeste caracterul pe care vrei sa-l imprimi si iti face si un zoom in sau out "mecanic".Acesta este cum am explicat mai sus. Este CNC . Si este mult mai precis de cat pantograful.Caracterele ti le face din puncte mai mici sau mai mari, cu distante mai mici sau mai mari intre ele, depinde cum vrei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări