gica70 Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Am gasit o oferta avantajoasa a unei surse in comutatie de care am nevoie la un proiect. Zice acolo ca tensiunea de intrare este de 300V DC ori daca redresez cei 230V de la retea iese mai mult. De aceea va rog sa-mi spuneti ce schema potrivita as adopta pentru aceasta sursa. Daca nu se considera reclama as putea pune si poza cu acel montaj. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Sa pici pana spre 50V din tensiunea redresata a retelei nu-i nici simplu si nici ieftin. Sigur, exista varianta divizorului capacitiv, dar e utilizabila la puteri mici si consum relativ constant. Pune ceva mai multe informatii despre sursa. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2024 Autor Partajează Postat Martie 11, 2024 (editat) Multumesc pentru raspuns. Sursa este asta: https://ardushop.ro/ro/home/908-modul-sursa-de-alimentare-universala-5v-12v-18v.html?search_query=sursa+alimentare&results=578. Editat Martie 11, 2024 de gica70 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 (editat) Nu va mai duceti asa dupa fenta. Doar pretul conteaza? Nu se vede un optocuplor, nu pare distanta de securitate intre primar si secundar. Poate este o sursa fara izolatie, un buck pe 300V. EDIT: ma grabesc mult in ultima vreme. Oamenii au punctat clar: Acest produs este un modul sursa de alimentare universal conceput in special pentru plite cu inductie, are 3 posibilitati de iesire a tensiunii (de 5V, 12V sau 18V). Realizat in mod explicit pentru plitele cu inductie, poate inlocui circuitul de alimentare original. Editat Martie 11, 2024 de dumitrumy modificare continut Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Corecte observațiile cu securitatea plăcii.Eu n-am înțeles din formularea întrebării inițiale ce se vrea!Adică îi e frică că nu va lucra la 230 vac? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2024 Autor Partajează Postat Martie 11, 2024 Acum 24 minute, BRANCA a spus: Eu n-am înțeles din formularea întrebării inițiale ce se vrea! „Redresor retea pentru un alimentator in comutatie, ieftin”. Acesta este titlul! Acum 31 minute, dumitrumy a spus: Oamenii au punctat clar: Adica numai in plita aia ar functiona in siguranta? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Acum 3 minute, gica70 a spus: Adica numai in plita aia ar functiona in siguranta? Da, daca alimenteaza doar driverul pt tranzistorul de forta. Tensiunea nu este folosita intrun etaj "secundar" ce poate veni in contact cu omul. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2024 Autor Partajează Postat Martie 11, 2024 Ok, multumesc pentru sfaturi. Am gasit unul si mai ieftin, este un incarcator de 5V. Daca-i ”agat„ un convertor dc-dc pentru tensiunea dorita ar fi ok? Puterea imi ajunge. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 (editat) Pai ar veni 2 surse in "serie". Se alege sursa exact pt tensiunea dorita. Sa nu mai spun ce vad pe YT cu unele incarcatoare facute parca intro pestera din China. Fara a intelege conceptul de electrosecuritate, doar piese aruncate pe o placa cum au vazut ei undeva. Avem un coleg care vinde alimentatoare de uz medical, as lua fara sa ezit daca as mai lucra. Acolo merita sa pui convertoare dc-dc. Eu am pus niste masuratori cu alimentatorul de laptop HP de 19V. Pui un potentiometru extern si ai o sursa reglabila 12--22V. Un alimentator de firma trece toate normele si sunt pline targurile de ele. Editat Martie 11, 2024 de dumitrumy completare continut Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Dacă persoanele ce utilizează aparatul nu pot intra niciodată în contact direct (mufe, butoane) sau indirect (umezeală, stropire) cu montajul alimentat, poți utiliza orice sursă vrei. Dar întotdeauna e preferabil să ai separație galvanică între rețea și tensiunile joase. De fapt ce tensiune vrei și la ce curent ? Ca să putem recomanda ceva... Majoritatea surselor în comutație pot fi modificate ușor în anumite limite, să dea altă tensiune de ieșire.În jos e mai ușor, în sus mai greu, mai trebuie schimbați condensatori și scade puterea debitată. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 Mie sursele de genul asta mi se par o gluma... Ardushop, Optimusdigital, Sigmarotec ( si care altele or mai fi si-mi scapa ), sunt site-uri care importa chestii de pe Ebay si Aliexpress ( posibil si de pe Amazon ) si le revand aici cu un oarecare adaos comercial ( uneori nerealist de mare ). Asadar pretul de producator e si mai mic, astia de la noi n-ar vinde asa ceva de n-ar face macar 30-40% profit, asa ceva probabil se cumpara de la chinezi cu 1$. Iar eu nici macar placile nu se pot face cu 1$ bucata, nu mai zic de traf, electrolitici, si semiconductori. Spun astea ca sa intelegem cat de pocnitori sunt jucariile astea facute strict pentru depanatori lacomi dupa profit mare pe munca foarte putina. PS: Alimentarea aia de 300V daca este pe bune tensiunea maxim admisa atunci sursa e proiectata de idioti! Dar vad in poza cond de 400V pe alimentare, deci posibil ca marcajul sa fie idiot. Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2024 Partajează Postat Martie 11, 2024 E doar informativ marcajul, se poate alimenta imediat după redresare+filtrare rețea... Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2024 Autor Partajează Postat Martie 11, 2024 (editat) Ok, m-ati lamurit. Doream ceva cu volum mic si cu putere mica. Voi folosi trafo clasic. Multumesc. Am vazut la reduceri un incarcator tip telefon la 9V si un amper. Am observat ca sunt unele produse care nu se vand se reduc drastic. Acest incarcator este sub 10 lei! Editat Martie 11, 2024 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum