Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Drujba Electrica

Costica Tv

Postări Recomandate

Ideea e să nu pui vaselină acolo unde producătorul nu a pus.Prima mea drujbă electrică a funcționat fără să trebuiască decât ulei de lanț, am tăiat cu ea cam trei-patru camioane de lemne și nu din alea subțiri.

De fapt sfârșitul i-a fost adus de ambiția de a tăia niște buturugi imense (circa 80cm diametru) și uscate, la soacră-mea, atunci i-a cedat ambreiajul. L-am sudat și a mai rezistat la ceva utilizare, când într-un final i-a cedat motorul.A fost o drujbă Budget, din păcate acel model nu l-am mai găsit de vânzare că aș lua alta imediat....

Cel mai important e să te asiguri mereu că ai ulei de lanț în rezervorul dedicat, nu trebuie să cumperi musai ulei ,,special,, ci orice ulei cu vâscozitatea respectivă, eu chiar ulei uzat de motor am pus și n-am avut probleme.

După fiecare utilizare e bine s-o cureți bine de rumeguș cu o măturică mică, în special în zona pompei de ungere a lanțului, desfăcând capacul ce protejează pinionul de angrenare a lanțului.Acolo se adună mereu rumeguș umezit cu ulei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

36

• validae

13

• modoran

12

• BRANCA

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 16 minute, validae a spus:

Ideea e să nu pui vaselină acolo unde producătorul nu a pus.Prima mea drujbă electrică a funcționat fără să trebuiască decât ulei de lanț, am tăiat cu ea cam trei-patru camioane de lemne și nu din alea subțiri.

De fapt sfârșitul i-a fost adus de ambiția de a tăia niște buturugi imense (circa 80cm diametru) și uscate, la soacră-mea, atunci i-a cedat ambreiajul. L-am sudat și a mai rezistat la ceva utilizare, când într-un final i-a cedat motorul.A fost o drujbă Budget, din păcate acel model nu l-am mai găsit de vânzare că aș lua alta imediat....

Din ce am studiat eu mai inainte, drujba Budget e cam aceiasi cu cea din linkul de jos. Referitor la producatori care nu pun vaselina la pinioane, cred ca merg pe ideia sa se toceasca mai repede ca sa cumperi alte pinioane..:rade:

https://www.atelierultau.ro/einhell-gh-ec-2040-drujba-electrica-2000-406-cm-135-ms-schimbare-lama-si-lant-fara-chei-p-57210.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIpvD5_dLLhQMVSBCiAx0a7Qq9EAQYASABEgJIiPD_BwE

Link spre comentariu

Prin orificiul unde trage aer ventilatorul, pe acolo. Oricum ideea e ca nu trebuie vaselina si atata tot. Din partea mea nu ai decat sa o desfaci si sa pui tu daca te mananca.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Costica Tv a spus:

Din ce am studiat eu mai inainte, drujba Budget e cam aceiasi cu cea din linkul de jos. Referitor la producatori care nu pun vaselina la pinioane, cred ca merg pe ideia sa se toceasca mai repede ca sa cumperi alte pinioane..:rade:

https://www.atelierultau.ro/einhell-gh-ec-2040-drujba-electrica-2000-406-cm-135-ms-schimbare-lama-si-lant-fara-chei-p-57210.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIpvD5_dLLhQMVSBCiAx0a7Qq9EAQYASABEgJIiPD_BwE

Daca tot vrei sa ummbli pe acolo, asigura-te ca pui unsoare care rezista la temperaturi inalte, altfel se scurge si intra prin locuri unde nu ai vrea sa fie.

Link spre comentariu

Daca pinioanele alea se încălzesc astfel încât să fie nevoie de vaselina albastra, rezistenta la temperaturi mari, ai probleme mai serioase acolo.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Salut,

A trecut ceva vreme de cand am cumparat drujba...intre timp am taiat multe lemne cu ea si pot sa spun ca sunt foarte multumit...singurul minus pe care l-am gasit este ca pierdea ulei pe la dopul de la rezervor, oricat de tare strangeam dopul tot pierdea ulei, pana la urma am facut o garnitura dintr-o camera de bicicleta si am rezolvat problema. Mai am si eu o intrebare pentru posesori de Makita UC4050A, surubul care regleaza debitul de ulei are trei pozitii, mic, mediu si mare, drujba a venit cu surubul reglat pe mediu si asa am folosit-o pana acum, sa las asa cum e sau acest reglaj e conditionat de tipul de ulei folosit ? Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări