Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony bravia kdl-43w755c

Radu-radu

Postări Recomandate

Cred ca o explicatie rapida ar fi:

un telefon dispune de cativa gb de ram care sunt folositi in buna parte pt a virtualiza sistemul de operare, o mica parte ramane de accesat, la nevoie din emmc. Stocarea informatiilor se face pe emmc direct.

in cazul unui televizor, nu prea am vazut sa fie ram instalat separat sau daca are e de capacitate mica.

procesorul intr un televizor este slabut, de multe ori are ram direct in el. 
Desi sistemul de operare e o versiune mult redusa a unui android “intreg” nu cred ca s a gandit cineva sa il “virtualizeze” ca sa “salveze” sau sa prelungeasca durata de viata emmc-ului… asa ca il ruleaza non stop in cache pe nand in emmc…. Rezultatul : Poc emmc :)

e doar o teorie de a mea dar nu cred ca e improbabila sau mult departe de adevar

ps: daca tehnicianul de a demontat prin smulgere ar fi fost dentar, il angajam sef de lucrari protetice mobile la mine in laborator :)))))

Editat de Radu-radu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radu-radu

12

• iuliantv

7

• Florinel TV

3

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Acum 43 minute, Radu-radu a spus:

Cred ca o explicatie rapida ar fi:

un telefon dispune de cativa gb de ram care sunt folositi in buna parte pt a virtualiza sistemul de operare, o mica parte ramane de accesat, la nevoie din emmc. Stocarea informatiilor se face pe emmc direct.

in cazul unui televizor, nu prea am vazut sa fie ram instalat separat sau daca are e de capacitate mica.

procesorul intr un televizor este slabut, de multe ori are ram direct in el. 
Desi sistemul de operare e o versiune mult redusa a unui android “intreg” nu cred ca s a gandit cineva sa il “virtualizeze” ca sa “salveze” sau sa prelungeasca durata de viata emmc-ului… asa ca il ruleaza non stop in cache pe nand in emmc…. Rezultatul : Poc emmc :)

e doar o teorie de a mea dar nu cred ca e improbabila sau mult departe de adevar

ps: daca tehnicianul de a demontat prin smulgere ar fi fost dentar, il angajam sef de lucrari protetice mobile la mine in laborator :)))))

se vede ca nu ati desfacut multe tv si nici nu a.ti accesat multe meniuri,meniuri service

au mai toate memorie ram,pana si cele de acum cca 10-12 ani, au de la 256mb la 2 gb ram poate si mai mult cele nou,mai toate sant in zona procesorului

asa arata o placa de samsung smart  de cca 10-12 ani 

se vede memoria ram pe langa procesor,si ceva mai departe EMMC si NAND

IMG-20230317-142509.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Asa cum am spus de la inceput, nu am experienta multa cu tv-uri…. Laptop/desktop ceva mai multa :)

Dar oare nimeni nu mi poate indica pe unde sa gasesc continutul unui emmc pt modelul acesta?

Editat de Radu-radu
Link spre comentariu
Acum 37 minute, Radu-radu a spus:

Asa cum am spus de la inceput, nu am experienta multa cu tv-uri…. Laptop/desktop ceva mai multa :)

Dar oare nimeni nu mi poate indica pe unde sa gasesc continutul unui emmc pt modelul acesta?

Cine il are il vinde cu tot cu EMMC sau face el reparatia totala,Codrut de pe acest forum,e din Buzau  vindea EMMC uri gata scrise

dar sa va luati adio de la Netflix si CI+ ,acestea nu vor mai merge,e o partitie in EMMC ce e securizata,nu poate fi citita,in ea se afla keyle Netflix si CI+

Link spre comentariu

Am gasit si eu ceva de vanzare pe olx, 200 ron… sincer nu investesc atat doar pt un emmc swap.

vreau sa ma “distrez” putin

placa are lipsa tuner, tv ul arata ca toate cele… nu sunt sigur de nimic de prin el :) nici nu stiu ce o sa se intample cu el daca nu ii fac nimic… daca il “resuscitez” il pun pe perete la munca pt youtube, teste sau tv. Netflix nu cred ca e cazul, doar suntem la munca :) 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, modoran a spus:

Pai vreo 200 de lei e doar emmc-ul, nu mai bine cumperi direct placa ? 

avand in vedere ca a lui e chinuita rau,da e recomandat alta placa,dar daca nu era chinuita,sa analizam putin

o placa ,,noua,, e cel putin 400 lei,daca placa ,,noua,, are si ea emmc pe duca ? o placa noua cu emmc schimbat cred ca depaseste usor 500 lei 

zic si eu

Link spre comentariu

Eu ma gandeam sa incerc sa folosesc ce am “prin dotare” sa vad daca reactioneaza pozitiv tv-ul si apoi sa fac rost de o placa defecta, sa mut emmc. Sau sa comand un emmc pe china…

dar pana nu vad un rezultat, nu investesc nimic.

in principiu daca il “resuscitez” o sa functioneze pe yt si ca extensie de monitor….

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări