Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Imi place, prima data ma uitam ce naiba e un amplificator operational acolo, apoi vad in clip si imaginea de pe acel site, gata m-am lamurit e de fapt un 7805 dar de ala special ce stabilizeaza la 12V

Injectia de curent se practica pentru a depista mai usor ce componenta este in scurtcircuit atunci cand e unul greu de depistat.Asta trebuie facuta cu ceva precautii totusi.

De ajutor e si o camera termica, de multe ori nici nu mai este nevoie sa injectezi curent.Identifici imediat sursa de caldura.

In cazul cu videoclipul, oricum displayul este compromis, nu pierzi nimic incercand si asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Într-o înghesuială de componente 0603 și 0402 puse unele lingă altele (cum este pe partea opusa unui procesor) , punind degetul atingi vreo 40-50 de componente și nu poți ști exact care este defecta. Plătită personal acum ceva ani. Rezolvat cu o camera de termoviziune iar TV-ul merge și azi. 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, modoran a spus:

Baga 100V AC si sa zicem ca se intrerupe pana la urma chestia ce era in scurt, dar ce se intampla dupa aia ?

azi este ziua femeii , nu 1Aprilie...

eu in caz de scurt nedepistabil usor pe placa , injectez o tensiune mai mica decat ar trebui sa fie in acel punct, dar in prealabil pulverizez putin alcool tehnic.., si urmaresc unde se evapora instant la aplicarea respectivei tensiuni de test

procedeu care ar trebui patentat

Link spre comentariu
Acum 16 ore, modoran a spus:

Baga 100V AC si sa zicem ca se intrerupe pana la urma chestia ce era in scurt, dar ce se intampla dupa aia ?

Exact ceea ce ar fi facut si fara acel dispozitiv de distrus placi electronice: se arunca la reciclat placa pt ca nu mai poti face nimic cu ea.

Avantajul montajului este ca dupa ce-l folosesti poti arunca linistit placa pt ca sigur este ireparabila.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, mercenarx a spus:

azi este ziua femeii , nu 1Aprilie...

eu in caz de scurt nedepistabil usor pe placa , injectez o tensiune mai mica decat ar trebui sa fie in acel punct, dar in prealabil pulverizez putin alcool tehnic.., si urmaresc unde se evapora instant la aplicarea respectivei tensiuni de test

procedeu care ar trebui patentat

Mai sunt si altii care fac asa de mult timp, alcool izopropilic sau spray de racire.chiar azi am folosit " zapada " la un laptop.

Este un roman pe nume Sorin , lucreaza in service in Londra, la el am vazut faza cu alcoolul acum mult timp, are filmulete pe Youtube cu ce repara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări