Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 7 minute, Craciun a spus:

Salut,

Habar n-am dar cu un tranzistor in scurt care a fost "ars" nu imi dau seama cum poate functiona bine panelul, in fine ...

Nu am spus ca va fi perfect....de multe ori raman dungulite foarte fine sau nu...pentru un tv folosit de exemplu la casuta de la gradina merge,poti vedea un meci...

Link spre comentariu

eu unul la scurturi care nu le pot identifica exact zona,injectez curent din acumulator 3.7v lion sau 4 buc in paralel de 1.2v ni-cd unde e vorba de tensiuni sub 4.2v ,si nu numai la displayuri

dar prima oara folosesc miro-63-v3 ,ce poate masura mult sub pragul de 0 ohm

de exemplu ,la vestel in sursa gaseti cate 3-4 diode in paralel,daca masori pe cablaj gasesti 0.40 ohm spre exemplu,daca masori pe fiecare dioda in parte ,fara a le scoate din montaj,gasesti 0.41 0.39 0.42 ,si uite asa cea defecta e cea de 0.39 ohmi

nu le mai dai jos pe toate ci doar pe cea defecta,

tot asa merge si cu traseele ce dau scurt si au mai multe componente pe acea bara, in mainboard de exemplu,si mergi cu esr-metrul pana identifici componenta sau zona cat de cat unde ai scurt

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, antonvasileeee a spus:

Asta face aparatul prezentat .  Forteaza eventuala componenta pasiva defecta sa se prajeasca .

Eu combin alimentarea cu tensiune mica si curent mare cu camera termica a telefonului si in ultima instanta Miron .

da stiu ca asta face,dar nu as ma investi bani ,cand am acumulatori, termic cateodata iei teapa,deoarece daca e scurtul dupa o sursa dc-dc de exemplu,se incalzeste sursa si nu componenta ce e in scurt,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Postat (editat)

Aparatul prezentat este dedicat scurturilor din panel...n-are treaba cu scurtcircuitele intr-o placa cu componente,pentru acestea sunt multe variante si combinatii in functie de diversi factori,cunostinte si posibilitati.

Editat de Bercu Giuliano
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Bercu Giuliano a spus:

Aparatul prezentat este dedicat scurturilor din panel...n-are treaba cu scurtcircuitele intr-o placa cu componente,pentru acestea sunt multe variante si combinatii in functie de diversi factori,cunostinte si posibilitati.

da ,nu am criticat ideea,doar am ,,etalat,, cu ce ma descurc eu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări