Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit polonez Nuba

Craciun

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

4

• doru3160

3

• BRANCA

2

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cine nu are deloc, e o alternativă, prețul e bun, față de cât cer unii zmei pe cele radioprogres, de ai zice că sunt poleite cu aur, nu că au 40...50 ani de funcționare în spate. Cine are radioprogres, nu cred că va simți mare diferență prin cei 25w declarați in plus. Cu aceeași ansă, în aceleași condiții, cred că sunt comparabile. Nu știu la greutate cum sunt în comparație cele două, eMag ul nu excelează în amănunte la specificații, ca de obicei. De fapt dacă mă uit la prinderea ansei, constat același neajuns. Filetul in cupru, va ține cât va ține, dar nu prea mult, că bate la ochi. Probabil e o replică reușită a celui radioprogres, și atunci merită.

Link spre comentariu

Salut,

Pentru prindere cred ca se pot adapta 2 piulite la suruburile de prindere si se rezolva...

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Eu nu am zis că nu se rezolva, am zis că e același neajuns, pt că și la cele radioprogres s-a rezolvat la fel. Am montat șurub, și strâng ansa cu piulița.

Link spre comentariu

Au fost modele Radioprogres cu şurub infipt în cupru,iar strângerea se făcea cu piulița...

Văd la Emag că se vaită lumea de anse,fie că sunt de "nichelină",fie câ se ard presto.Ce anse are?Cupru nichelat sau ceva material rezistiv?

Link spre comentariu

Salut,

Anse argintate sau nichelate nu-mi dau bine seama.

Nu trebuie incalzit prea mult ca se inroseste ansa.

Dar nu vad cine te opreste sa-ti faci una de cupru?

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Ce drăcie de ansa și pistol e ăla ce înroșește ansa ? Și mai spui că e mai bun că radioprogres ?

Eu nu am pomenit sa înroșească vreodată ansa de cupru. Nu cumva e ansa rezistiva de fier la asta nou și scoate tensiune mare in secundar ?

Link spre comentariu

Ce este asa greu sa se masoare tensiunea in secundar, cu ansa si in gol. Si curentul din primar fara ansa dar cu timp scurt de masurare. Doar asa se pot compara, nu cu impresii. Si este un topic unde s-au mai facut aceste masuratori, cel polonez era superior. Dar avea si miez cu particule orientate. Chiar, nu ar strica si o poza cu traful.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, modoran a spus:

Ce drăcie de ansa și pistol e ăla ce înroșește ansa ? Și mai spui că e mai bun că radioprogres ?

Eu de când lucrez, la pistol am avut ansa de cupru de 2mm diametru. Nu se înroșea, dar în tinerețe, când nu aveam foc la îndemână, reușeam să aprind țigara de la ansă. Chinuiam puțin pistolul, dar a rezistat cu stoicism. Pt chestiuni mai fine, bobinam câteva spire de terminal de rezistenta de 0,5w pe ansă și cu vârful de câțiva mm făceam lipituri fine, cum ar fi resort spiralat la aparate de măsură și altele. Nu mă gândeam atunci la smd uri. Termostatarea era din deget, deci digitală.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări