Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setare factor EMS pentru termometru pistol

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!

Am cumparat un temometru tip pistol pentru a determina temepratura ICurilor SMD la inlocuirea cu suflanta cu aer cald.

Problema este ca nu stiu cat sa setez constanta EMS sa imi arate corect.
Daca sunteti care  folositi, cum setati aceasta constanta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RealAlex

1

• dem3ntor

1

• roadrunner

1

• Bandi Szasz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De obicei cu 0.95 merge in cele mai multe cazuri, plasticul e undeva intre 0.84 – 0.95. Cu cat este materialul masurat mai lucios/polishat cu atat ar trebuii scazut si EMS-ul. Ai aici un tabel complet cu valorile https://ennologic.com/emissivity-infrared-thermometer-readings/.

In orice caz cu termometrul in infrarosu nu o sa masori temperatura componentelor SMD ci mai degraba temperatura PCB-ului, zona de masura a acestor termometre este de obicei  12:1 insemnand ca daca ti termometrul la o distanta de 12cm o sa masori temperatura medie a unei zone aproximativ de 1x1cm. Pentru a masura cu precizie componentele SMD ai nevoie de camera cu termoviziune.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Nu poti folosi termometrul cu IR la asa ceva, trebuie cu termocupla, cum spune colegul de mai sus, asta daca vrei precizie atat la grade cat si la locul exact unde vrei sa masori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări