Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul control ministrung Eihnell MTB 3000

valerio novac

Postări Recomandate

Un salut tuturor !

Am un strungulet Einhell MTB 3000 cu motor cu perii 300w si mi s-a defectat electronica -(da in scurt, arde imediat siguranta ).Am fost pe la cativa electronisti aici in oraselul meu, (Onesti) dar nu m-a rezolvat nici unul....ma poate ajuta cineva (contra cost ,binenteles), sau macar un sfat....   - Intrebare :.....  daca as lua un variator de tensiune CA si as cupla o punte redresoare ar putea inlocui totul ???  .....multumes anticipat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

3

• validae

3

• bandutoiu

2

• valerio novac

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

validae

Nu ar fi o soluție variatorul, fiindcă strungul are nevoie și de un cuplu constant.Pune o poză cu placa de control a turației, mi se pare că am mai reparat așa ceva.

Metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

De obicei, motorul este comandat printr-o punte semicomandata. Pe radiatorul ala ar trebui sa fie doua tiristoare si 3 diode duble. De obicei crapa un tiristor. Am patit-o, de vreo 2 ori, sin cauza de span fin intrat cumva in cutia aia de comanda. Ma rog, la mine e alt strung, dar principiul e acelasi.

Nu merge variator, pentru ca trebuie sa tina turatia constanta si in sarcina. 

P.S. Tiristoare si diode am comandat in China, pentru ca aici erau exagerat de scumpi (si tot din china sunt veniti). Cred ca aveam un topic pe aici pe undeva, il caut.

Link spre comentariu
validae

Acum îmi amintesc clar că am reparat exact acest tip de comandă, iar cum bine spunea colegul mai sus, cauza a fost tot șpanul fin, pătruns prin rosturile cutiei.

A scurtcircuitat tiristori din puntea semicomandată.

Ulterior reparației am etanșat bine toate spațiile libere cu silicon...

Link spre comentariu

Am observat ca arde siguranta doar cand potentiometrul este inchis.  Daca il deschid,nu mai face scurt ,dar nici nu lucreaza,poate fi potentiometrul o cauza ?  ???

Link spre comentariu
validae

N-are treabă potențiometrul cu scurtcircuitul.Potențiometrul comandă curenți mici....

Link spre comentariu

Cam toate ministrungurile au comanda motorului pe punte semicomandata. 2 tiristori si 2 diode. Verificati-le, de regula astea sunt belelele. Vorbesc din proprie experienta. Daca aveti nevoie, mai am eu ceva diode/ tiristori. Tiristorii sunt BT 152 800 R, diodele U1660G. Nu costa nimic, sunt din partea casei, daca va trebuie.

Link spre comentariu

Verifica perile la motor prima oare .Au nume diferit dar e acelasi strung made in china,verifica tiristori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări