Tanase Ion Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 Acum 37 minute, BkMisu a spus: Multumesc mult pentru metoda si descrierea detaliata! Multimetru am insa nu am cum sa obtin sursa de alimentare despre care ati vorbit... Ma voi limita la simpla schimbare a condensatorilor. C302-ul de pe BV este un condensator rusesc de 50 uF si 25V. Cu riscul de a intreba o tampenie, as putea sa il inlocuiesc cu acesta: https://www.conexelectronic.ro/condensatori-electrolitici/13252-47-MF-25V-105-GRD-120-KHZ-LOW-ESR.html ? Da se poate schimba fara nici o problema, de obicei cand se devaloriza acel condesator de 50micro tv-ul era instabil pe sincronizare verticala oricat sar incerca sa se faca reglaj pe semireglabilul ptr frecventa cadre imaginea se dadea peste cap fie urca lent sau cobora lent, motivul fiind acel condesator care in "n" cazuri il inlocuiam si rezolvam acea problema, in schimb in situatia dv nu ar fi nimic de pierdut sa inlocuiti electroliticii cel.de pe alimentarea de 24v si cel de pe iesire catre bobina de deflexie, valori de 470 sau 1000 de microfarazi, si apoi cum au zis si celalti colegi se va merge pe calea sincroprocesorului, dar cum s-a mai spus incearca sa te concentrezi pe partea de BV. Din filnuletele puse aici eu consider ca nu e filtrata alimentarea BV din tensiunea recuperata adica condesatorul acela care ai specificat ca e de 470micro. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 Acum 20 minute, aurel70 a spus: Inlocuiti-l cu incredere si vedeti cum se comporta modulul de baleiaj vertical. Vedeti ca mai este un electrolitic pe acel modul. Este chiar linga cel incercuit. Da, și este un condesator făcut în 1979. Cine considera ca nu-i bine sa fie înlocuit sa ridice mina. Link spre comentariu
BkMisu Postat Martie 6 Autor Partajează Postat Martie 6 1 hour ago, Tanase Ion said: Da se poate schimba fara nici o problema, de obicei cand se devaloriza acel condesator de 50micro tv-ul era instabil pe sincronizare verticala oricat sar incerca sa se faca reglaj pe semireglabilul ptr frecventa cadre imaginea se dadea peste cap fie urca lent sau cobora lent, motivul fiind acel condesator care in "n" cazuri il inlocuiam si rezolvam acea problema, in schimb in situatia dv nu ar fi nimic de pierdut sa inlocuiti electroliticii cel.de pe alimentarea de 24v si cel de pe iesire catre bobina de deflexie, valori de 470 sau 1000 de microfarazi, si apoi cum au zis si celalti colegi se va merge pe calea sincroprocesorului, dar cum s-a mai spus incearca sa te concentrezi pe partea de BV. Din filnuletele puse aici eu consider ca nu e filtrata alimentarea BV din tensiunea recuperata adica condesatorul acela care ai specificat ca e de 470micro. @aurel70si @Tanase Ion, am identificat condensatorii: * pe modulul BV: C302 si C306. * pe placa de baza: C310. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati: 1. Cu C302 m-am clarificat am sa cumpar https://www.conexelectronic.ro/condensatori-electrolitici/13252-47-MF-25V-105-GRD-120-KHZ-LOW-ESR.html 2. Cu 306 am o nelamurire: in schema online am gasit valoarea 220 uF/25V iar pe piesa de pe placa am gasit 220/16. Din ce stiu, daca dupa valoare trecuta pe componenta nu este trecuta nicio litera atunci valoarea condensatorului este exprimata in pico Farazi (pF) si o tensiune de 16V fata de 25V cat am pe schema. Ce valoare ar trebui sa iau pana la urma? (am atasat imagine pentru clarificare) 3. Din schema, rezistenta R322 se leaga la pinul 9 al modulului BV impreuna cu condensatorul C310 cu parametrii 470 uF/25V. Din TV am dezlipit condensatorul doar ca sub el e marcajul C705 iar valorile condensatorului sunt 47/40 ca in poza atasata. Ce valoare ar trebui sa aiba in final condensatorul pe care sa il montez pe placa de baza in locul celui dezlipit? Multumesc! Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 (editat) La pct2 este 220 micro pe 16volti poti sa pui fara probleme 220micro pe 25volti Iar la pct3 pui exact ce ai gasit in placa 470micro pe 25v poate sa fie si pe 35v nu e nici o problema daca tensiunea scrisa pe cond e mai mare Editat Martie 6 de Tanase Ion Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 Puneti 220 micro la 25 volti, acopera cu prisosinta tensiunea. Un electrolitic nu poate avea 220 pF...Notatia 220/16 (adica 220micro 16 V) e o notatie a IPRS-ului, fabrica noastra de piese. Am scris in timp ce raspundea colegul @Tanase Ion. Si are dreptate. Link spre comentariu
BkMisu Postat Martie 6 Autor Partajează Postat Martie 6 33 minutes ago, Tanase Ion said: La pct2 este 220 micro pe 16volti poti sa pui fara probleme 220micro pe 25volti Iar la pct3 pui exact ce ai gasit in placa 470micro pe 25v poate sa fie si pe 35v nu e nici o problema daca tensiunea scrisa pe cond e mai mare Cu punctul 2 m-am lamurit, multumesc! La punctul 3 m-ati incurcat putin. Ati spus sa pun ce am gasit pe placa (unde am gasit un C705 cu inscriptia 47/40) dar mi-ati dat parametrii din schema de pe net... In concluzie pun ce am gasit in schema online si anume 470 mF cu 25 V? 34 minutes ago, aurel70 said: Puneti 220 micro la 25 volti, acopera cu prisosinta tensiunea. Un electrolitic nu poate avea 220 pF...Notatia 220/16 (adica 220micro 16 V) e o notatie a IPRS-ului, fabrica noastra de piese. Am scris in timp ce raspundea colegul @Tanase Ion. Si are dreptate. In regula. La pct. 2 e clar. Mulțumesc! Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 In schema din stanga jos C309 iesire catre deflexie si C310 filtraj alimentare 24v poti sai pui pe ambii de 1000micro pe 25v sau 35v merg fara probleme, la C310 merg 470-680-1000 micro pe 25v sau chiar 35v fara nici un stres, schimbai fara frica doar tine cont de polaritate cei vechi de iprs au +la capacelul negri si -la capsula condesatorului iar cei noi terminalul minus e marcat pe laterul condesatorului. V-am trimis un mesaj in privat. Link spre comentariu
BkMisu Postat Martie 6 Autor Partajează Postat Martie 6 3 minutes ago, Tanase Ion said: In schema din stanga jos C309 iesire catre deflexie si C310 filtraj alimentare 24v poti sai pui pe ambii de 1000micro pe 25v sau 35v merg fara probleme, la C310 merg 470-680-1000 micro pe 25v sau chiar 35v fara nici un stres, schimbai fara frica doar tine cont de polaritate cei vechi de iprs au +la capacelul negri si -la capsula condesatorului iar cei noi terminalul minus e marcat pe laterul condesatorului. V-am trimis un mesaj in privat. Am inteles acum, mulțumesc mult pentru lamurire! Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 C705 cred ca e alt condesator Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 Da...C705-ul ar face parte din baleiajul orizontal...Parca piesele de acolo sunt cu prima cifra 7. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Martie 7 Partajează Postat Martie 7 C705 este condensatorul de recuperare, in principiu este bine sa il inlocuiti deoarece de la bornele lui se alimenteaza blocul de baleiaj vertical. Link spre comentariu
BkMisu Postat Martie 7 Autor Partajează Postat Martie 7 28 minutes ago, Barbu Paul said: C705 este condensatorul de recuperare, in principiu este bine sa il inlocuiti deoarece de la bornele lui se alimenteaza blocul de baleiaj vertical. Mulțumesc pentru sfat! Il inlocuiesc. Aveti cumva o schema electrica pentru acest televizor? Am gasit doar pentru Modulul BV. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 7 Partajează Postat Martie 7 Acum 8 minute, BkMisu a spus: Am gasit doar pentru Modulul BV. Si cum ai cautat? Sa vedem ce motiv mai gasesti cand Google iti da chiar prima imagine cu schema. https://www.google.ro/search?sca_esv=8cd23cecb428a702&sxsrf=ACQVn0916oA9hgoZAG-LGnKXV_9Ybuex3Q:1709806140797&q=sport+251+schematic&tbm=isch&source=univ&fir=_huMGCh7X10EJM%2CHL4RrKMxhYkqqM%2C_%3BZm054uO87QhQOM%2CDNQJDXefWrwp-M%2C_%3BmDiOOVEUNNZywM%2Cjd17GnSKi1YIGM%2C_%3Baz_oTJLVj1-f-M%2CI2xPJOmgZT3h1M%2C_%3BcQUh-37UqjWFHM%2Cy2IFSP1XbbNfzM%2C_%3B_gQ5kXQnoVET4M%2C1Iz0sEVdCYFt4M%2C_%3B15xuTX3yKrfvlM%2CXrlTz-3heNuZTM%2C_%3BlgLf2XdVPd8CUM%2C3t6bTsHW5upjrM%2C_%3BbPLoAyVvErOyLM%2CUkbMVC8z721fTM%2C_%3BKTZrlhnQjsPUsM%2ClrRUiJnktX3vpM%2C_&usg=AI4_-kRYBWfs1Dkv8OhBrR9GkDBomgFnbg Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Martie 7 Partajează Postat Martie 7 Schema nu am, asa cum va sugereaza mai sus domnul "dumitrumy" am procedat si eu (am cautat cu google). Link spre comentariu
BkMisu Postat Martie 7 Autor Partajează Postat Martie 7 Just now, Barbu Paul said: Schema nu am, asa cum va sugereaza mai sus domnul "dumitrumy" am procedat si eu (am cautat cu google). In regula. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum