hbi Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 vreau sa cumpar boxe pentru o camera de 4,5x5,5m. boxele au sa fie atacate de un amplificator cu tuburi pp 20w/8 ohmi cu el 34 ca finali. ce boxe sa cumpar???multumesc! Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 Buget? Ideal ar fii sa alegi ceva hi-fi de calitate....care te vor costa. Dar poti alege si o solutie DIY. Difuzoare gasesti aici din marci consacrate in acest domeniu. http://www.hi-end.ro Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 Buget,ce vrei de la ele,ce asculti.Ar fi bine sa mergi pe 6,5",de obicei pot reda si bas decent si sunt mai sensibile,mai ales ca detii lampashe Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 19, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 ca buget am 1600 ron. ce parere aveti de monitor audio br5? se pupa bine cu finalul pa lampi? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 Tinand cont ca ai ampu ala pe lampi,nu-mi vine in cap acum decat focal.Am ascultat de curand niste difuri auto pe componente de la focal,si aveau midbasul asemantor-polyglass.Au un detaliu superb,si un bas complet,rapid si cu atac,mai ales tw alea cu calota inversata.Stai linistit ca nu 'scartzaie'.Tinand cont de camera aia mica,eu nu as merge pe floorstand.M-as opri la bookshelf,undeva cu bas de max 17cm.Ai avea niste optiuni precum Chorus 706V sau 806V(daca mai strangi putini banuti(destul de putin,cam ~150 lei).Au si de podea ,nu cu mult mai scumpe,dar cred ca e prea inghesuiala,nu au loc sa se desfasoare.Ar mai fi tannoy sensys,tot f bune,detaliate si transparente(rapide),dar sunt ceva mai scumpe.Parca astea suna mai natural,dar midbasul nu il depaseste pe cel de la focal.Seria bronze aia mi se pare slabutza.NU are nimic extraordinar.O sa ma mai gandesc,nu-mi vin in minte decat 'chistoace' si 'fomiste' , ideea e ca ti-ar fi bune niste incinte sensibile,si detaliate.Ieseai bine si mestereala,daca te pricepi,este un buget bunicel pt niste difuri de calitate.Mai tine de bani momentan,poate mai apare ceva,sau da o fuga si asculta,dar nu cumpara din prima.LE:am uitat de cabluri :smt003 ,dar nush ce sa-ti recomand,la mine toate suna cam la fel(of,hai sa recunosc - la fel :smt003 ,asta e,sunt 'surd' :smt021-a se citit trancofil :smt020 ).Sa fie cu litza de cupru si mai scumpe nitel,nu dala la 2 lei metru,minim 1,5mmp,2,5 ajunge.Intreaba pe HFM,ca aici nu prea sunt 'lilieci' :smt003 Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 Tinand cont de camera aia mica,eu nu as merge pe floorstand.M-as opri la bookshelf,undeva cu bas de max 17cm.Au si de podea ,nu cu mult mai scumpe,dar cred ca e prea inghesuiala,nu au loc sa se desfasoare.Ai vre-o explicatie fizica pt acel fenomen ?Nu ma iau de tine, dar sunt doar curios daca te-ai luat dupa ce zici fratii nostri lilieci audiofili sau te bazezi pe ceva concret :)Ca si fapt divers sunt de acord cu tine. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2008 Partajează Postat Ianuarie 19, 2008 Ma bazez pe experienta practica.Si eu stau intre 4 pereti ,cu 1 camera mica(ca despre asta e vorba,pana-n 14-15mp) si alta mai 'mare'(20-22mp,mai 'dreptunghiulara'),si la cate lazi cu difuzoare si incinte acustice au trecut prin ele,oricine zice altfel ori minte,ori e necunoscator sau nu-l intereseaza.Exista bineinteles si prietenii care au facut dupa cum i-a taiat capul.Poate tratata acustic,dar m-as mira sa schimbe radical treaba.De ce crezi ca tip si eu cu difurile mari,vtp-urile si alte incinte deschise,sa le zic asa.Nu ma leg neaparat de bas(se poate obtine cu ceva munca si asezari),ci este acea senzatie ca stai cu boxa-n bratze,ii auzi toate defectele si cu cat sunt mai multe difuri,cu atat parca le auzi pe fiecare cantand .Plus ca nu se formeaza nici un soundstage de invidiat.Oricum le-ai aseza,nu este un spatiu suficient ca sa le faci sa sune la potentialul lor.Trebuiesc distante si unghiuri egale pana la pozitia de ascultare ,si, e 'greu'.Nu mai zic de 'basul' din coltz,care nu ai cum sa scapi de el.Nici o boxa mica nu ajuta prea mult,pt ca un dif mic,E MIC si fizic e greu sa dea bas extins si acel impact,chiar daca pare a fi mai potrivit in volumul camerei respective.Oricum ai da-o,camerele mici sunt ciufute si dificile. Teoretic stii si tu,cu reflectii intre pereti,anulari de frecvente,lungimi de unda si latura camerei,bas cu gd in coltz sau lipsa in centru.Treaba e ca in practica e mai complicat.Camera poate sa strice bunatate de setup,care la altii te da 'pe spate' N-am nici o treaba cu cei de forumul celalalt,aiureaza si ei cateodata de te doare capul.Macar sunt cativa care se mai pricep si la 'povesti',chiar daca cu mare lucru nu ramai dupa.Meseriasii adevarati ii numeri pe degete,dupa cum ai obs Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Poti sa faci cu dif si mai mare, tot e sa ai un tweeter cu care sa se impace.Mai depinde si de ce gusturi are omul. Daca vrei neaparat sa aiba bas sa scuture din 17cm nu face mare lucru. :smt016 S-ar putea intinde si la unul de 8". Mai sus ar trebui un tweeter f tzeapan care sa coboare bine in frecveta.3 cai pentru diy, cam greu la inceput, desi daca ar lua un proiect gata proiectat sansele de reusita ar fi mari.Suma ar ajunge pt 3 cai, desi cred ca mai bine ar iesi cu 2 cai.CBI:Nu uita ca toate problemele se pot rezolva din cabluri. :smt033 N-ai incercat cabluri scumpe, de aia ai avut rezultate proaste cu difurile mari. :smt019 :smt033 hbi: nu uita o chestie. Daca vrei sa incerci diy trebuie sa duci treaba pana la capat. Daca nu esti destul de ambitios mai bine ia o boxa gata facuta. Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 multumesc de sfaturi! mai studiez! Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 Sa ne spui ce ti-ai ales in final. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Salut!Vreau sa fac cadou unui prieten foarte bun o pereche de boxe. Am tot studiat si m-am hotarit sa-i cumpar Cerwin Vega VE12 sau CLS - 10. Care sa o aleg? Asculta rock si heavy metal. Raspunsul e valabil pina miine( pentru ca chiar vreau sa le cumpar inainte de ziua lui) Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 23, 2008 Partajează Postat Ianuarie 23, 2008 Eu personal nu am ascultat nici una din modelele spuse de tine.. Intereseaza-te si aici http://www.hi-fi.ro Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 23, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2008 azi am auzit br5 . si atit............ Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Am cumparat CLS-10. Ieri tota seara le-am testat si comparat. Dupa parerea mea (parere de meloman nu de audiofil) suna bine, DAR, mediile sunt putin prea atenuate. Cu acordul prietenului meu (caruia astazi le fac cadou) am sa le modific filtrul si am sa reduc atenuarea de pe difuzorul de medii cu 2-3dB, evident pe testate. In rest sunt absolut OK. Initial (inainte sa le ascult) mi-am facut probleme ca nu o sa am basi suficienti dar mi-am facut probleme degeaba. Inaltele sunt ok.Dupa 3 zile de auditii si teste nu mai sunt convins ca trebuie ridicate mediile (si alte voci au zis asta). Inca nu am demontat boxele dar am constatat ca au incluse protectii pe inalte si medii (le decupleaza). Cu un amplificator de aprox. 100w sinus regim continuu MASURAT le aduci lejer in protectie fara ca amplificatorul sa intre in limitare. (pe anumite piese)In rest sunt OK. Isi merita pretul. De curiozitate (si pentru ca mi s-a pus pata pentru ca am citit discutii controversate despre boxele astea) am sa le masor - adica am sa le trasez niste caracteristici intr-un studio de inregistrari din Cluj. Nu stiu exact cind se va intimpla asta pentru ca boxele le-am facut cadou in Sibiu dar am sa pun rezultatul AICI. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum