Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

imi "sare" cd-playerul denon DCD 755ar

diasomie

Postări Recomandate

salut ,

nu am gasit o rubrica destinata CD playerelor sau sfaturi pt depananare asa ca am postat aici ..sa nu incurc rubricile dedicate strict amplificatoarelor sau sculelor profi

PROBLEMA: am luat un player Denon DCD 755ar second .900 mii (chilipir pt cum se aude) l-am testat minim in magazinul SH. citeste instant orice CD, orice pista,ff silentios.sunet ceva mai clar decat playerul vechi . is foarte multumit de el

DAR ..acasa am descoperit ca la unele cd-uri sare trackul ( can de 3-6 ori pe cd )si il muta 1-2 sec inainte sau inapoi , dar aleatoriu, nu in acelasi punct , chiar si CD-uri IMPECABILE , perfecte SINCER nu am testat cu cd uri zgariate zdravan ca nu detin sau cu cd-uri ORIGINALE de la mama lor. (am cue, flac ape)

)imi pare ca daca e incalzit mai bine de 1/2 ora sare mai rar pana la deloc. La alte cduri aceeasi marca nici o saritura.Fac cd-urile la 4x sau 8 x ca noul dvd writer nu poate mai putin de 8x.

cand l-am cumparat am stiut ca o fac la risc, mai detin un Marantz cd593 care e stabil ca un tanc, ceva mai lenes, dar ca re nu sare deloc ( aceleasi cd-uri) chiar daca lovesc si cu pumnul in masa pe care sta . Denonul e mai sensibil la vibratii

Aveti vre-o solutie.???

Nu plang dupa bani deloc, imi place cum se aude playerul si chiar daca l-as duce inapoi nu as avea ce sa iau in schimb , doar sh-uri technics , sony. :smt022

E de la piese? de la mecanism? Se poate curata lentila? E de la disc, viteza prea mare , erori de inscriptionare?

multumesc , daca am postat gresit indrumatima la rubrica corecta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diasomie

5

• Dr.L

2

• MifTy

1

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

imi cer scuze ca nu raspund in timp la solicitari. Ma chinuie firma acum. Cand o sa ajung acasa deseara o sa postez poze la partea mecano - optica.cum am zis: citeste toate cd-urile din prima si are timpul de acces "parca instant " la orice melodie noua - cand invart de un buton ( ca un potentiometru ) cu care schimb trackurile.1)Praf inauntru ..aproape zero, e nou, ca scos din cutie, dar nu am vazut urme de ulei sau alte substante. rotitele albe sunt impecabile. Fara praf2)condensatori nu are umflati3) m-am jucat la un " potentiometru" care regleaza chipurile focalizarea laserului .nimicmi s-a mai zis sa schimb lentila sau mecanismul ca ar fi ieftine..( si proaste)O sa postez poze din interior cu mecanismul

Link spre comentariu
Vizitator ALiCE

Nu trebuia sa umbli la acel potentiometru...Whatever. Ca sfat, sa nu fiu total off-topic: Scrie CD-urile la 16x. Opticele noi sunt gandite pentru viteza mare, si nu au aceeasi 'dexteritate' la viteze mici. 16x mi s-a parut un compromis OK intotdeauna.Sau fa rost de o unitate veche (4-16x).

Link spre comentariu

imi pare rau, nu am cum sa fac poze in seara asta la interiorul playerului...:|cd-urile mi le faceam la 2sau 4 x cu un player vechi . apoi am luat un dvd writer asus care nu coboara mai jos de 8 x. asa ca la 8 le fac.Le as face cd-urile pe cd rw ul vechi dar nu se pupa in sistem cu dvd-rw ul nou, si l-am scos. nu am avut niciodata probleme cu vitezele astea.( ma refer la playerul anterior Marantz cd593)care e tare stabil nu sare deloc, dar nu are aceleasi facilitati la afisaj, e sarac tare , doar play, ff, next, pause. Stiu ca in domeniu conteaza sunetul, dar e mai facil de folosit denonul plus ca acesta din urma pare a avea o idee sunetul mai cristalin.

Link spre comentariu

ca sa pui si celalalta unitate optica pe pc(pe acelasi cablu ca si cealalta),te uiti pe spatele ei si vezi un jumper,trece-l pe slave(daca cea care e acum in pc e master) sau viceversa,in functie de caz

Link spre comentariu

La cd rw ul vechi ii pierdusem jumperul , iar pe cel nou il lasasem pe master ..nu mergeau bine, crapa calculatorul des.Ok presupunem ca il montez, merge si fac iar Cd uri audio la 4 x ( mai los parca nu mergea.) Am un castig ?.nu imi mai sare.?eu nu cred .O parte buna din cd-urile mele au prins sa fie facute la 4 sau chiar 2 x chiar si pe unele din astea mai sarea. iar pe altele , chiar zgariate tare ...NU, sau aproape deloc.tot sar ( unele cu predilectie) si in special parca mai tare in prima ora de functionare al playerului.Varianta cu " pana se incalzeste blocul optic mai poate sari " e valabila?

Link spre comentariu

pai cauta un jumper,scoate de la ceva,vezi pe la magazinele de chestii pc(eventual service) sigur au (eventual foloseste o bucatica de staniol de la ciocolata,plasat strategic :smt003 )la cd-playere nu cunosc,dar stiu ca pe vremea cand il foloseam p-al meu n-am avut probleme de sarit decat de la parazitii din retea(sursa pc-ului,drosere electronice pt neoane,si cand apropiam mana de el apareau problemele),iar cd-urile erau scrise cu viteze diverse(nu ma mira daca unele au 52x)nu ar trebui sa conteze viteza cu care au fost scrise,cd-playerul ar trebui sa le citeasca indiferent ea(ma gandesc ca e ca la unitatile optice,bagi un cd scris cu 52x si unitatea il citeste cu cat poate ea maxim)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

topicul e mai vechi si nu am gasit rezolvare la el...am cautat forumul pt probleme similare si am gasit doar teorie... postul de care zici nu l-am gasit un link ceva?

Link spre comentariu

i[...] apoi am luat un dvd writer asus care nu coboara mai jos de 8 x. [...]

nu depinde neaparat de writer, mai depinde si de mediu, de cd-ul inscriptibil, adica.oricum, in ultima vreme, cd-urile nu mai prea merg scrise la mai putin de 8-10 x...doar cele reinscriptibile (e o natie mai aparte, pot fi scrise dar si sterse...) din motive de limitari tehnologice...
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Si eu am experimentat astefel de probleme, dar numai dupa ce transportam cd-playerul si in cateva zile fenomenul se atenua. Daca zici ca e sensibil la vibratii, pune-l pe niste spike-uri, sau pe un rack care are decuplare mecanica. O sa ajute si in sunet!

Un link despre problema cu saritul CD-playerlor de pe "celalalt" forum:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... ht=marantz

Urmareste link-urile de pe acolo, se vorbeste si despre lipsa unui condensator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări