Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de tensiune joasa <2V precizie de 1mV, sugestii

Vizitator prigbel

Postări Recomandate

Vizitator prigbel

Salut,Am si eu o problema, am nevoie de un generator de tensiune joasa, incepand de la 50mV si pana la 2V cu precizie de 1mV, sau chiar mai mica daca se poate.Ma gandeam la un microcontroler cu un convertor digital analogic, cu o eventuala bucla de la iesirea convertorului catre microcontroler ca sa isi poata face singur corectia.Are cineva o idee mai buna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• mitescu

1

• Laci

1

Vezi ca la MC-urile de la Atmel(ex.ATMega8), la timer1 ai doua pwm-ri. Iesirile (OC1A si OC1B) se pot lega, fiecare in parte, la cate un integrator. Rezultantele se conecteaza la intrarea unui sumator proportionat(ex. 1 si 10). Scriind in mod convenabil programul, se poate sa controlezi din primul pwm - sutele de milivolti , iar din al doilea milivoltii.O alta solutie este sa iti faci un PWM software pe 12 biti.Dar solutia data de cirip , este cea mai eficienta (dar si scumpa)in ceea ce priveste precizia.

Link spre comentariu
Vizitator prigbel

Oricum eu ma gandeam la 2 dac-uri chiar si pe 8 biti cu iesirile puse la un sumator, cu divizor diferit pt fiecare dac in parte (eventual unul direct si unul divizat cu 10 sau 100), asta pentru cea mai buna precizie.

Link spre comentariu

Problema se rezuma la 2 optiuni:1.Daca vrei precizie, timp de setare mic, foloseste un DAC, este varianta mai scumpa.2.Daca vrei low-cost foloseste PWM-ul, dar n-o sa ai precizie, nici posibilitate de stabilizare, si o sa fie si lent.3.Daca vrei sa proiectezi ceva complicat si frumos, dar fara prea mare rost, folosesti 2 DAC-uri de 8 biti, si un sumator, si 2 referinte.Eu asi folosi o referinta de 2V si un dac de 12biti.Edit: In varianta a 3 nu obtii rezolutie de 16biti, ci cam 10-12 biti, scuze daca am indus cineva in eroare :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări