BASTANU1960 Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Buna ziua, Acum 2 ani am cumpărat din Dedeman o mașină de stropit cu acumulator. În raft erau și 12 acumulatori de schimb, care i-am urmărit în timp. Dintre ei s-au vândut 8. Întrebarea mea este: restul au vreo problemă dacă au o vechime așa de mare? Vă mulțumesc frumos. Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Doar dacă s-au descărcat de mult sau au fost stocați în stare descărcată.Dacă au fost încărcați bine și nu s-au autodescărcat, sunt OK.Altfel.... Deci când veți cumpăra vreun acumulator de 12V cu plumb sau alt tip, asigurați-vă că e încărcat.Dacă are o tensiune sub 10V sau mai puțin, retur imediat, fiindcă elemenții sunt cel puțin parțial sulfatați. Cei cu Li-Ion au o autodescărcare neglijabilă în timp, dar nici ei nu suportă o stocare îndelungată în stare descărcată. Dacă acumulatorul stropitorii e cu plumb și nu mai are capacitate, sfatul meu e să-l înlocuiești cu unul Li-Ion.Pe lângă faptul că-i mai ușor, rezistă mai mult timp fără încărcări de menținere și încărcarea poate fi controlată mult mai precis. Adică iei un modul BMS pentru configurația 3S-2P și curent de minim 40A și astfel ai siguranța că acumulatorii vor fi bine încărcați și niciodată nu-i poți descărca prea mult, dat fiind că acel modul decuplează sarcina sub 3,3V per element.... Link spre comentariu
BASTANU1960 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 Acum 2 ore, validae a spus: Doar dacă s-au descărcat de mult sau au fost stocați în stare descărcată.Dacă au fost încărcați bine și nu s-au autodescărcat, sunt OK.Altfel.... Deci când veți cumpăra vreun acumulator cu plumb sau alt tip, asigurați-vă că e încărcat.Dacă are o tensiune sub 10V sau mai puțin, retur imediat, fiindcă elemenții sunt cel puțin parțial sulfatați. Cei cu Li-Ion au o autodescărcare neglijabilă în timp, dar nici ei nu suportă o stocare îndelungată în stare descărcată. Dacă acumulatorul stropitorii e cu plumb și nu mai are capacitate, sfatul meu e să-l înlocuiești cu unul Li-Ion.Pe lângă faptul că-i mai ușor, rezistă mai mult timp fără încărcări de menținere și încărcarea poate fi controlată mult mai precis. Adică iei un modul BMS pentru configurația 3S-2P și curent de minim 40A și astfel ai siguranța că acumulatorii vor fi bine încărcați și niciodată nu-i poți descărca prea mult, dat fiind că acel modul decuplează sarcina sub 3,3V per element.... Mulțumesc frumos dn. Validae, este o explicație care ne ajută pe noi toți care folosim acești acumulatori. De curiozitate o să încerc să merg la magazin cu un aparat de măsură să măsor un acumulator, dar după cum ați explicat sunt sigur că sunt niște acumulatori morți de atâta vreme. O seară bună. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum