Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Buna ziua,
Acum 2 ani am cumpărat din Dedeman o mașină de stropit cu acumulator. În raft erau și 12 acumulatori de schimb, care i-am urmărit în timp. Dintre ei s-au vândut 8. Întrebarea mea este: restul au vreo problemă dacă au o vechime așa de mare?
Vă mulțumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Doar dacă s-au descărcat de mult sau au fost stocați în stare descărcată.Dacă au fost încărcați bine și nu s-au autodescărcat, sunt OK.Altfel....:mort

Deci când veți cumpăra vreun acumulator de 12V cu plumb sau alt tip, asigurați-vă că e încărcat.Dacă are o tensiune sub 10V sau mai puțin, retur imediat, fiindcă elemenții sunt cel puțin parțial sulfatați.

Cei cu Li-Ion au o autodescărcare neglijabilă în timp, dar nici ei nu suportă o stocare îndelungată în stare descărcată.

Dacă acumulatorul stropitorii e cu plumb și nu mai are capacitate, sfatul meu e să-l înlocuiești cu unul Li-Ion.Pe lângă faptul că-i mai ușor, rezistă mai mult timp fără încărcări de menținere și încărcarea poate fi controlată mult mai precis.

Adică iei un modul BMS pentru configurația 3S-2P și curent de minim 40A și astfel ai siguranța că acumulatorii vor fi bine încărcați și niciodată nu-i poți descărca prea mult, dat fiind că acel modul decuplează sarcina sub 3,3V per element....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Doar dacă s-au descărcat de mult sau au fost stocați în stare descărcată.Dacă au fost încărcați bine și nu s-au autodescărcat, sunt OK.Altfel....:mort

Deci când veți cumpăra vreun acumulator cu plumb sau alt tip, asigurați-vă că e încărcat.Dacă are o tensiune sub 10V sau mai puțin, retur imediat, fiindcă elemenții sunt cel puțin parțial sulfatați.

Cei cu Li-Ion au o autodescărcare neglijabilă în timp, dar nici ei nu suportă o stocare îndelungată în stare descărcată.

Dacă acumulatorul stropitorii e cu plumb și nu mai are capacitate, sfatul meu e să-l înlocuiești cu unul Li-Ion.Pe lângă faptul că-i mai ușor, rezistă mai mult timp fără încărcări de menținere și încărcarea poate fi controlată mult mai precis.

Adică iei un modul BMS pentru configurația 3S-2P și curent de minim 40A și astfel ai siguranța că acumulatorii vor fi bine încărcați și niciodată nu-i poți descărca prea mult, dat fiind că acel modul decuplează sarcina sub 3,3V per element....

Mulțumesc frumos dn. Validae, este o explicație care ne ajută pe noi toți care folosim acești acumulatori. De curiozitate o să încerc să merg la magazin cu un aparat de măsură să măsor un acumulator, dar după cum ați explicat sunt sigur că sunt niște acumulatori morți de atâta vreme.
O seară bună.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări