dumitrumy Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 Acum 19 minute, cdinu332 a spus: altfel ne lungim cat o zi de post. Si de unde sa stiu eu ca simulatoarele folosite mai des de mine nu stiu sa masoare riplul la o sursa liniara cu integrate? Daca am aflat ca LTspice ar putea, nu trebuie sa inteleg cat de cat cum lucreaza? Si ti-am spus mai sus, daca nu stii exact ce condensatori electrolitici folosesti vei obtine doar o poveste frumoasa. Eu ajut cat pot, dupa posibilitatile varstei si sanatatii. LTspice este disponibil pt orice locuitor al pamantului. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 2 Autor Partajează Postat Martie 2 Electrolititici low esr clar nu sunt. Poate îmi fac timp să fac partea aia de schemă, fizic, să poată fi măsurată pe osciloscop. Atunci vom ști clar ce " a voit să spună autorul " . Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 Si mai sunt si alte probleme. Cristi are LM317T, simulatorul meu are RH317. Lui i-a rezultat riplu de 50mV cu un singul integrat, mie 1,85mV. Dupa care te iei? Eu folosesc simulatoarele pt a intelege ce se intampla in intestinele unui montaj, nu fineturi de bijutier. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 3 Partajează Postat Martie 3 Si pana la urma ce se doreste/urmareste? Zgomot cat mai mic (low noise) sau doar un factor de rejectie a sursei de alimentare cat mai bun (PSRR)? Link spre comentariu
daniels Postat Martie 3 Partajează Postat Martie 3 La 01.03.2024 la 8:57, cdinu332 a spus: Am prea multe lm317 si trebuie puse la lucru. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 3 Autor Partajează Postat Martie 3 Acum 4 ore, Kosmin a spus: Si pana la urma ce se doreste/urmareste? Zgomot cat mai mic (low noise) sau doar un factor de rejectie a sursei de alimentare cat mai bun (PSRR)? Și una și alta, dacă este posibil cu schema rusului din prima postare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum