Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu LM317+ preregulator LM317

cdinu332

Postări Recomandate

Acum 19 minute, cdinu332 a spus:

altfel ne lungim cat o zi de post. 

Si de unde sa stiu eu ca simulatoarele folosite mai des de mine nu stiu sa masoare riplul la o sursa liniara cu integrate? Daca am aflat ca LTspice ar putea, nu trebuie sa inteleg cat de cat cum lucreaza?

Si ti-am spus mai sus, daca nu stii exact ce condensatori electrolitici folosesti vei obtine doar o poveste frumoasa.

Eu ajut cat pot, dupa posibilitatile varstei si sanatatii. LTspice este disponibil pt orice locuitor al pamantului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cdinu332

14

• dumitrumy

9

• Marian

7

• cristi7521

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Electrolititici low esr  clar nu sunt. 

Poate îmi fac timp să fac partea aia de schemă,  fizic, să poată fi măsurată pe osciloscop. 

Atunci vom ști clar ce " a voit să spună autorul " .

Link spre comentariu

Si mai sunt si alte probleme. Cristi are LM317T, simulatorul meu are RH317. Lui i-a rezultat riplu de 50mV cu un singul integrat, mie 1,85mV. Dupa care te iei? Eu folosesc simulatoarele pt a intelege ce se intampla in intestinele unui montaj, nu fineturi de bijutier.

2mar5.png

Link spre comentariu

Si pana la urma ce se doreste/urmareste? Zgomot cat mai mic (low noise) sau doar un factor de rejectie a sursei de alimentare cat mai bun (PSRR)? :)

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Kosmin a spus:

Si pana la urma ce se doreste/urmareste? Zgomot cat mai mic (low noise) sau doar un factor de rejectie a sursei de alimentare cat mai bun (PSRR)? :)

Și una și alta,  dacă este posibil cu schema rusului din prima postare. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări