dumitrumy Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Or fi simulatoarele din inox dar nu raspund la toate traznaile noastre. Daca nu pui ESR-ul unui electrolitic te poate trimite dupa tigari. Sau iti da vin contrafacut. La unele simulari de surse in comutatie cu electrolitici ideali imi dadea niste rezultate de credeam ca am baut prea mult. Cand am inceput sa pun ESR din burta, bucla de control se linistea ca prin minune. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 1 hour ago, cdinu332 said: Deci mult mai bine față de un singur LM317. Corectie: "Mult mai fitza/audiofil fata de un singur LM317" Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1 Autor Partajează Postat Martie 1 Hai, bre, nu fi rautacios. Pe cuvant de onoare, si ma jur pe carne proaspata de porc, daca am vreo tendinta haudiofila. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Atunci reciteste tot ce-am scris pana amu'. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Cred ca se mareste si tensiunea maxima de intrare a lui LM317 pe linga alte beneficii... Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) Acum 4 ore, dumitrumy a spus: Pai este cu un LM, cu doua da mizerii. Schema a fost cu 2 dar am intrerupt legatura intre ele. EDIT: cu 2 in serie nu vede riplul de intrare ci o oscilatie de amplit...zero. Schema din prima pagina este diferita. D2 din schema dumneavoastra trebuie inlocuit cu un LED si trebuie conectat invers Aceeasi schema simplificata este aceasta http://www.acoustica.org.uk/t/images/mc-tpr.jpg Va rog sa simulati daca se poate Editat Martie 1 de cristi7521 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) Si care ar fi diferenta intre LED si zener? Depinde de simulator, MC12 nu poate masura riplul. A "desenat" el ceva dar la detaliere riplul este zero. Editat Martie 1 de dumitrumy greseli scriere Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 39 minutes ago, grosu99 said: Cred ca se mareste si tensiunea maxima de intrare a lui LM317 pe linga alte beneficii... Cu cei 2-3V sau cat e setat tracking-ul ala... Just now, dumitrumy said: Si care ar fi diferenta intre LED si zener? Niciuna. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Nici TINA nu stie sa masoare riplul dupa metoda folosita de mine pana acum: Link spre comentariu
validae Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Asta fiindcă softurile ,,free,, nu sunt destul de performante, nu poți avea scule ,,de tarabă,, și cu care să proiectezi și nave spațiale....e doar o părere personală. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1 Autor Partajează Postat Martie 1 Acum 3 ore, dumitrumy a spus: Si care ar fi diferenta intre LED si zener? Nu sunt sigur ca nu este vreo diferenta. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 (editat) Acum 12 ore, validae a spus: softurile ,,free,, nu sunt destul de performante Pentru a avea mai multe "pareri" am 3 programe. Pe laptopul nou cred ca il pun pe al patrulea. LTspice da totusi 2,4mVvv la o schema simpla. *************************************** Editat Martie 2 de dumitrumy Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 @dumitrumy, va rog sa postati, daca se poate, si fisierele din LTspice cand postati simulari. Mie mi-ar fi de mare folos pentru a dibaci secretele aestui soft. Si cred ca nu numai mie. Multumesc. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 2 Autor Partajează Postat Martie 2 Simulati exact schema rusului, cu valorile puse de el, altfel ne lungim cat o zi de post. Asta era /este ideea principala... A facut el ceva mai mult decat se cunoaste? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum