cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Am simulat schema de mai jos, pentru riplu 10Vvv la intrare, la iesire are 0,5mVvv Link spre comentariu
franzm Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Si fara primul integrat? Ca aia fu întrebarea initiala. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) intrarea la fel, 50mVvv la iesire obs. Tensiunea de intrare este realizata dintr-o sursa de 20Vcc peste care se suprapune un semnal sinusoidal cu 10Vvv si frecventa de 100Hz Editat Martie 1 de cristi7521 Link spre comentariu
merck Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Acum 1 oră, Marian a spus: PS: Demonstreaza-mi ca ma insel... Am corectat pentru ca am considerat ca doar eu trebuie sa raspund . (daca mai sunt si altii atunci mea culpa) Insa n-am ce sa adaug pentru ca tu ai scris deja esentialul: Acum 1 oră, Marian a spus: pui un preregulator in comutatie in fata unui regulator liniar ca sa ai beneficiile ambelor, randament acceptabil si zgomot mai redus. si nimeni nu te poate combate pentru ca .... si pe net acelasi lucru se predica . Eu doar i-am luat apararea rusnacului pentru ca nu-l putem acuza de haudiofilie si imi dau seama cat a sapat omu' de a gasit ideea asta si respect faptul ca a pus proiectul la liber. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Schema cu rezistente este prezentata in documentatie, pagina 7 https://tylergraff.github.io/pages/electronics/files/datasheets/LM317/LM317_National_1982.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 36 minutes ago, cristi7521 said: intrarea la fel, 50mVvv la iesire obs. Tensiunea de intrare este realizata dintr-o sursa de 20Vcc peste care se suprapune un semnal sinusoidal cu 10Vvv si frecventa de 100Hz Refa simularea adaugand condul ala la pinul Adj. Asa vedem daca simulatorul reproduce intocmai comportamentul regulatorului ( sau oricum cat de cat ). Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) Scade la 8mVvv Am adaugat si fisierele din LTspice, daca cineva vrea sa simuleze trebuie doar sa instaleze LTspice si sa ruleze fisierele atasate (clic pe omuletul care alearga dupa ce s-a deschis fisierul cu LTspice). Pentru vizualizare forme de unda se da clic pe netul care se vrea vizualizat sursa_tens.zip Editat Martie 1 de cristi7521 Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1 Autor Partajează Postat Martie 1 Cu R5 la 20R cum sta treaba? Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Sunt total de acord cu ce a spus @Marian de la inceput. Nu vad in nici un fel rolul pre-regulatorului. Si nu vad nici o diferenta - ca posibile beneficii - intre schema asta si o cascada formata din 2 regulatoare puse normal, cu conditia ca tensiunea debitata de al doilea sa fie cu cel putin 2V mai mica decat ce da primul. Daca credeti ca zgomotul este mai mic cu mai multe etaje, atunci puneti nene vreo zece in serie, daca aveti ecart suficient de tensiune. Oricum zgomotele de mod comun vor trece bine -merci prin toate... Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 1 hour ago, cristi7521 said: Scade la 8mVvv Am adaugat si fisierele din LTspice, daca cineva vrea sa simuleze trebuie doar sa instaleze LTspice si sa ruleze fisierele atasate (clic pe omuletul care alearga dupa ce s-a deschis fisierul cu LTspice). Pentru vizualizare forme de unda se da clic pe netul care se vrea vizualizat sursa_tens.zip 1.66 kB · 1 download Multumesc pentru simulare. Asadar, in prima instanta, cu montajul preregulator rejectia era de 86db, fara preregulator si fara condul la adj a scazut la 46db, iar in ultima instanta cu condul la adj rejectia a crescut la 62db. Ceea ce arata o diferenta de doar 24db intre varianta cu preregulator si cea simpla doar cu condul ala la adj. Aplicand rejectia asta la un caz mult mai realist unde riplul pe filtrare maxim acceptat in sarcina este mult mai mic ( pana la urma trebuie sa te asiguri ca minima aia este cu minim 2-3V peste maximul de tensiune dorit la iesire ), deci functie de situatie, un riplu maxim de 4-5Vvv mi se pare mult mai tolerabil, si asta inseamna un riplu pe iesire de sub 5mV. Si presupunand ca montajul audio alimentat cu o tensiune cu un astfel de riplu, are rejectie zero, va intreb care dintre voi are urechi suficient de sensibile sa auda riplul de retea la o putere de cativa uW? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Acum 27 minute, cdinu332 a spus: Cu R5 la 20R cum sta treaba? Aproape la fel, foarte mica diferenta. Obs. Cu valorile din schema tensiunea de iesire este aproximativ 9V Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Alt simulator, 2mVvv cu schema ce se vede: Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1 Autor Partajează Postat Martie 1 Deci mult mai bine față de un singur LM317. Acum 1 oră, Dxxx a spus: Oricum zgomotele de mod comun vor trece bine -merci prin toate... Le găsim și lor leac. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) Pai este cu un LM, cu doua da mizerii. Schema a fost cu 2 dar am intrerupt legatura intre ele. EDIT: cu 2 in serie nu vede riplul de intrare ci o oscilatie de amplit...zero. Editat Martie 1 de dumitrumy Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1 Autor Partajează Postat Martie 1 Acum am văzut. Poate încercați varianta rusului, pusă la prima postare. În măsura disponibilități, se subînțelege. S-o fi chinuit în zadar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum