cdinu332 Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 (editat) Sursa asta ,in care LM317 are un alt confrate ca preregulator, imbunatateste rejectia riplului? N-am gasit date despre aspectul asta, deci, intreb aici. Multumesc pentru eventualele lamuriri. Editat Februarie 29, 2024 de cdinu332 Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Ala de-a "inventat" struto-camila aia sigur e super audiofil PS: Fara "plm" nu se poate? Link spre comentariu
merck Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 (editat) Acum 2 ore, Marian a spus: Ala de-a "inventat" struto-camila aia sigur e super audiofil Schema de mai sus, dupa cum este desenata, pare sa fie dintr-un datasheet de la producator. Am gasit si documentul : https://www.diyaudio.com/community/attachments/lm117-317-tracking-pre-reg-pdf.685802/ P.S. Si asta la fel: Editat Martie 1, 2024 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 http://www.acoustica.org.uk/t/3pin_reg_notes4.html https://sound-au.com/articles/preregulators.htm Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 Acum 3 ore, Marian a spus: : Fara "plm" nu se poate? Se poate, evident. Le mulțumesc celorlalți pentru indicătii. Am prea multe lm317 si trebuie puse la lucru. ................. Nu mai am osciloscop, sau cum ar zice Țiriac, osciloscoape. Le-am dat în ideea că mă las, dar uite că nu pot. Link spre comentariu
merck Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Acum 4 minute, cdinu332 a spus: Am prea multe lm317 si trebuie puse la lucru. Si faci PCB-uri? Ca din ce am vazut crop-ul tau din primul post este din PDF-ul rusului Jenyok de pe diyaudio care a pus si gerber-ul. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 Cred că da. E schema acelui tip. Gerberul nu l-am văzut, dar oricum nu aș comanda direct până nu văz exact cum l-a făcut. Unii înghesuie componente, fac paduri foarte mici, etc. Link spre comentariu
merck Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 https://www.diyaudio.com/community/threads/lm317-tracking-pre-regulator-and-current-regulator.220720/page-2 are si PDF cu PCB-ul, deci poti sa vezi daca iti place sau nu. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 2 hours ago, merck said: Schema de mai sus, dupa cum este desenata, pare sa fie dintr-un datasheet de la producator. Am gasit si documentul : https://www.diyaudio.com/community/attachments/lm117-317-tracking-pre-reg-pdf.685802/ P.S. Si asta la fel: Utilitatea unui preregulator eu o vad in menajarea disipatiei, in speta pui un preregulator in comutatie in fata unui regulator liniar ca sa ai beneficiile ambelor, randament acceptabil si zgomot mai redus. Dar chestia cu rejectia zgomotului sau a riplului, mie mi se pare un scarpinat la urechea dreapta cu mana stanga. "Zgomotul" pe alimentarea clasica din traf de retea e o fitza audiofila, dificil pana si de masurat, daramite de auzit. Riplul de tensiune in prezenta sarcinii se rezolva din dimensionarea corecta a filtrarii, si ce ramane este arhisuficient de bine filtrat prin prezenta acelui cond de 10u la Adj. Nu neg ca preregulatorul ala ar putea inbunatati rejectia, dar nu poti pretinde ca diferenta o poti sesiza cu urechea. Si daca o poti sesiza atunci sigur ai gresit grav pe undeva. PS: Demonstrati-mi ca ma insel... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 (editat) 1 oră în urmă, merck a spus: https://www.diyaudio.com/community/threads/lm317-tracking-pre-regulator-and-current-regulator.220720/page-2 are si PDF cu PCB-ul, deci poti sa vezi daca iti place sau nu. Masuratori are pe undeva, forumuri de bastina, rusesti!? De fapt a inceput un polonez si a terminat un rus. Se gasira... Acum 58 minute, Marian a spus: filtrat prin prezenta acelui cond de 10u la Adj. Merge chiar mai mare, cred ca pana la 100uF, daca imi amintesc bine. Masurat de mine candva, arata o imbunatatire a rejectiei. Peste valoarea aia, nu se mai intampla nimic. Editat Martie 1, 2024 de cdinu332 Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Pe topicul citat sunt postări cu rezultatele.Dar trebuie să și citești respectivele postări, nu ? Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 Ca să verific dacă o sursă are zgomot sesizabil, eu pun o cască de mare impedanță pe ieșirea sursei, decuplată prin condensator de 1-10uF. Dacă există un zgomot deranjant, îl poți auzi cu urechea, presupunând că ai un auz cât de cât normal.Eu am o atenuare destul de mare pe anumite porțiuni ale spectrului, dar încă pot auzi zgomotul riplului de la sursele insuficient filtrate.La sursele în comutație se aude un ,,fâșâit,, de obicei. Dar la surse cu LM317 nu am reușit niciodată să aud ceva, dată fiind rejecția imensă la frecvența de 100Hz. Pur și simplu dacă pun o cască pe ieșirea unei surse cu LM317 nu aud nimic... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 merk, tu nu stii sa simulezi? Schema, nu altceva. Acum 2 minute, validae a spus: dacă pun o cască pe ieșirea unei surse cu LM317 nu aud nimic... Nu fac bascalie, eu aud. Vorbim de o sursa simpla, clasica. Acum 13 minute, validae a spus: Dar trebuie să și citești respectivele postări, nu ? Eu vreau sa citesc romaneste, pe forumul asta. Stiu sa scriu si sa citesc in engleza foarte bine. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Martie 1, 2024 Autor Partajează Postat Martie 1, 2024 Si altii preiau scheme de pe undeva si le discuta pe forumurile lor. Noi ce draci avem, este mai interesanta bodega si bascalia? Link spre comentariu
franzm Postat Martie 1, 2024 Partajează Postat Martie 1, 2024 (editat) Indubitabil. Prima schema din articolul lui Rod Elliott poate fi un punct de plecare. Garnisita oleaca, face totul mai bine decât schema rusului. Pentru un consum care nu variaza în limite largi (în special pentru o sarcina cu un consum minim ridicat), puteti eventual garnisi schema rusului cu fainosag din cartea lui Mircea Ciugudean (ca sa reduceti disipatia pe preregulator). Editat Martie 1, 2024 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum