Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiectoare cu led-uri

Vizitator clubd

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

7

• Blind

2

• Dr.L

2

• ranga

2

Top autori în acest subiect

Alea sunt schimbate in fiecare saptamana, ca se ard :P :smt030

LOL.Un LED merge sub apa clar! am incercat eu!Un led se aprinde la -40 grade si nu bubuie...(n-am incercat dar e logic sa fie asa). Chiar merge mult mai bine la temperaturi mici.cred ca se bulesc controlerele, nu led-urile (sau se bulesc controlerele si de aceea se bulesc si LED-urile).
Link spre comentariu

There is no filament to burn out in a neon tube. The only way a tube fails to light is if it breaks, allowing the gas to escape. This is why a lifetime warranty on a neon tube that excludes breakage is so absurd. The only way the light will fail is if it breaks!

da,sigur :toimonster: din ce am citit,autorul vorbeste mai degraba despre ccfl(nu cred ca se monteaza neoane clasice pe motocilcete...),caz in care afirmatia de sus e adevaratachestii de genul asta sunt pe siteul ala,autorul vrea sa-si promoveze 'neoanele'
Link spre comentariu

Exagereaza! Are dreptate in cateva privinte totusi(LED-urile sunt prea laudate). Desi eu sunt un impatimit al LED-urilor incerc totusi sa raman obiectiv. Cu cat incearca cineva sa ma convinga de o chestie cu atat mai mult devin sceptic. Fiecare sa gandeasca pentru el, strangand informatie din cat mai multe surse posibile. Am aruncat o vorba la un pahar de bere cercului de prieteni cum ca asi incerca sa folosesc LED-uri la a face faruri. Au ras... Am facut. Cineva de pe forumul asta m-a ranit in orgoliu zicand-umi ca un amplif alimentat la retea este o idee total absurda. Este deja la faza in care am toate componentele si urmeaza cablajul. I-l fac ptr. ca vreau sa vad eu cu ochii mei ca a fost o idee proasta facndu-l, nu crezand-ul pe cuvant!

Nu-l crede-ti pe autorul acelui articol si nu ma credeti nici pe mine cand laud LED-urile. Este absurd sa spui despre un tub fluorescent ca nu se buleste niciodata!!! Luminiforii se deterioreaza in timp, mercurul se pierde, intra oxigen care mai degradeaza chimic componentele... si muuulte altele. Cred ca un tip de 18-19 ani a scris acel articol, dar asta este o speculatie...

Edit:

:smt005 :smt005 Si in ce hal schimonosesc motocicletele alea care deja sunt urate de la mama natura!!!

In usa exista Buell ca producator de motociclete bune si "Harlei" care produce carute(de fapt sunt un fel de d'astea pe roti onorate cu numele de motociclete) ce se aud frumos!

Link spre comentariu

E aberatie faza cu neonul. In primul rand, "neonul" e o lampa cu descarcari in gaze, descarcarea energiei electronilor ciocnindu-se de luminofor, electroni care sunt emisi de catre cele 2 filamente iar la un moment dat acestea se vor subtia atat de mult si nu vor mai putea emite electroni (deoarece acestia nu ajung in totalitate la capatul celalalt al tubului, se pierd si prin tub, este cunoscuta chestia asta).Daca din topicul de vanzari leduri al lui ranga intrati pe situl cu oferta iar de acolo descarcati un datasheet observati ca ledurile respective functioneaza de la -40 la 100 grade (cel putin teoretic).Ii dau dreptate lui ranga in ceea ce a zis, fiti sceptici in ceea ce aflati, documentati-va cat mai mult si cat mai corect cu putinta din surse multiple, incercati sa deosebiti "rahatul" de adevar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări