mircea888 Postat Ianuarie 18, 2008 Partajează Postat Ianuarie 18, 2008 salutare tuturor! am facut un led flasher pentru un prieten care invata la un liceu cu profil tehnic, ii trebuia la scoala si am vrut sa-l alimentez la o baterie de 9V, spre surprinderea mea cu bateria nu functioneaza dar de la un alimentator functioneaza, oricum o sa fac altul dar vreau sa stiu de ce, din cauza ca bateria nu are riplu iar sursa are? schema: http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/2qflash.htm condensatorul l-am pus de 0.47 ca sa clipeasca o data pe secunda, R2 de 1k, si R1 de 5.8M. Link spre comentariu
Laci Postat Ianuarie 18, 2008 Partajează Postat Ianuarie 18, 2008 Salut,Ripplul nu are nici-o importanta, nu merge ca nu se aprinde ledul, sau sta aprins?Daca nu se aprinde, schimba R1 cu unul mai mic, sa zicem 3,2M daca sta aprins pune unul mai mare. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 18, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2008 Salut,Ripplul nu are nici-o importanta, nu merge ca nu se aprinde ledul, sau sta aprins?Daca nu se aprinde, schimba R1 cu unul mai mic, sa zicem 3,2M daca sta aprins pune unul mai mare.da, am uitat sa precizez, sta aprins.o sa fac ce ai zis si revin cu raspunsuri.Later Edit: am pus 10M si apoi 20M, aceeasi problema :smt022 , si totusi de ce cu sursa de tensiune merge? si merge la orice voltaj, nu conteaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum