Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led Flasher

mircea888

Postări Recomandate

salutare tuturor!

am facut un led flasher pentru un prieten care invata la un liceu cu profil tehnic, ii trebuia la scoala si am vrut sa-l alimentez la o baterie de 9V, spre surprinderea mea cu bateria nu functioneaza dar de la un alimentator functioneaza,

oricum o sa fac altul dar vreau sa stiu de ce, din cauza ca bateria nu are riplu iar sursa are?

schema: http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/2qflash.htm

condensatorul l-am pus de 0.47 ca sa clipeasca o data pe secunda, R2 de 1k, si R1 de 5.8M.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

2

• Laci

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,Ripplul nu are nici-o importanta, nu merge ca nu se aprinde ledul, sau sta aprins?Daca nu se aprinde, schimba R1 cu unul mai mic, sa zicem 3,2M daca sta aprins pune unul mai mare.

da, am uitat sa precizez, sta aprins.o sa fac ce ai zis si revin cu raspunsuri.Later Edit: am pus 10M si apoi 20M, aceeasi problema :smt022 , si totusi de ce cu sursa de tensiune merge? si merge la orice voltaj, nu conteaza.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări