Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A înnebunit lupu' ?

Postări Recomandate

Acum 4 ore, franzm a spus:

Aveti exemple concrete de "prejudicii facute poporului german" si de legi germane pe baza carora sa fie trasa la raspundere sau vorbim ,,, vorbe? Nu de alta dar, în Germania, a fost "parcata" pe functii fara greutate si de pe care nu constituia un pericol pentru madam Merkel & Co.

Cred ca-i place plua , ca are 7 fătări  ...

tCât despre ministresa apărării în guvernele 4 și 5 ale lu' coana Merkel  , să tot fie defilări ale Bundeswehr-ului cu cozi de mătură vopsite negru , în loc de mitraliere ...

Alte detalii aici :

https://www.dw.com/en/bundeswehr-scandals-von-der-leyen-on-the-defensive/g-38675087

Desigur  , știrile de pe net nu pot fi 100% reale .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator

Bre, merk,  e cam subțire abordarea și seamănă cu un șmen la scara blocului. 

Cred că situația e mult mai complexă iar o abordare oarecum simplistă nu rezolvă nimic. 

"Respectul" lui Putin față de Trump ascunde ceva avantajos pentru el  în defavoarea Europei.  De asta sunt convins. 

Ajungem iar la o variantă oarecum asemenea celei de dinainte de căderea zidului Berlinului?

Iar despre reluarea relațiilor economice nu facem altceva decât să  ne tăiem singuri craca. 

Și încă ceva,  Moldova pică  .

Link spre comentariu

Moldova nu pică , că nu vrea România și nici NATO .  

Dar concesii se pot întâmpla ,   cum ar fi că Transnistria și Găgăuzia vor suferi schimbări de statut .

Desigur  , există și probleme  , cum ar fi orașul Tighina  ( Bender pentru găgăuzi  ) care se află pe malul drept al Nistrului  , dar administrativ încă suferă de bătaia de joc a Transnistriei . 

Probabil că va avea loc un schimb voluntar de populație și un nou război rece zonal .

In opinia mea , adevărata problema nu este Rusia , ci doar Ucraina  , ocupantul nazist antiromân .

Ei sunt adevărații dușmani ai Moldovei , din motive de geopolitica  , pe care suntem forțați să-i pupăm in dos .

Desigur  , interesele Rusiei la gurile Dunării  nu pot fi ignorate , chiar dacă sunt opuse interesului național  .

Dacă greșesc , vă invit să mă corectați  !

Sper să nu fim implicați în război ...

Link spre comentariu

Nu ştiu dacă Moldova va cădea.După mine sunt tâmpiți rău.Trebuia fie să se unească cu RO,fie să adopte statut de neutralitate sau de neapartenență la NATO.Sunt sigur că se putea negocia asta şi cu Vestul şi cu Estul...

Acolo sunt nişte găşcari care nu vreau să piardă "ciolanu" şi de aia nu se chinuie să se unească Moldova cu RO!

Dar,cum se zicea anterior,adevăratul duşman a fost şi este pentru ei Ucraina.Aceasta a muşcat serios din teritoriul moldovenesc.

Link spre comentariu
  • Administratori
25 minutes ago, BRANCA said:

Dar,cum se zicea anterior,adevăratul duşman a fost şi este pentru ei Ucraina.Aceasta a muşcat serios din teritoriul moldovenesc.

Nu numai atat, din cauza ucrainienilor au pierdut transnistria. Gasesti info pe net cat vrei despre cum nazistii ucrainieni au luptat pentru transnistria https://cubreacovblog.wordpress.com/2022/02/26/morala-pentru-ucraineni-nu-sapa-groapa-altuia-ca-vei-cadea-tu-in-ea/

Iar M*ia Sandu este mult mai prietena cu ucraina decat cu Romania, ar trebui sa o invete careva putina istorie si bunele maniere.

Link spre comentariu

Moldova face si ea ce poate. Dar rusii nu ar accepta o unire cu Romania.

Normal ca nu va fi un smen ca la scara blocului, dar se poate aranja un targ destul de bun. Nu uita, nu e doar razboi si teritoriu, sunt sancțiuni economice, conducte de gaz bubuite, etc.

Mai bine sa cada toti la pace si să faca afaceri decat sa se războiască cu buzunarele goale.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, IPV a spus:

Bre, merk,  e cam subțire abordarea și seamănă cu un șmen la scara blocului. 

Cred că situația e mult mai complexă iar o abordare oarecum simplistă nu rezolvă nimic. 

"Respectul" lui Putin față de Trump ascunde ceva avantajos pentru el  în defavoarea Europei. 

Detaliile nu le va sti multa lume si pe noi nu ne intereseaza acestea ci rezultatul (daca se pune de o pace) si cu ce vine la pachet (ce avem de patimit).

In prezent republicanii au blocat banii pentru UA chiar cu Bidon la butoane. In viitor oricand se mai poate intampla asta in US si UE trebuie sa fie capabila sa se apere un timp si singura. Pana atunci oricata figuratie facem, suntem neputinciosi si nu putem face nimic. 

Daca iti spun ca in Franta de exemplu obuzele necesare in UA se fac la nivel artizanal (adica mici firme de familie) nu iti va veni sa crezi. Ioropa a renutat la industria de armament pentru ca s-a mizat ca nu va mai fi necesar. Germania sau Franta avea relatii economice foarte puternice cu Rusia deci era logic sa nu mai investeasca foarte mult in productia cantitativa de armament.

Link spre comentariu
Vizitator

Si la noi stiu trei firme private  care fabrica parti componente pentru obuze/rachete.  Au intre 7 si 10 muncitori.

Nimic nou si nimic iesit din comun dpdv economic.  Chiar benefic.

Dar, per ansablu, arata ca ne-am culcat pe o ureche. 

E penibil ca o intreaga Europa sa nu poata sustine logistic o alta tara.

Link spre comentariu
Vizitator

Nu râde,  boss! Ăștia trage pe la spate.

Cred că și la trupele de parașutiști se descurcă admirabil. 

Link spre comentariu
Postat (editat)
Acum 9 ore, IPV a spus:

Si la noi stiu trei firme private  care fabrica parti componente pentru obuze/rachete.  Au intre 7 si 10 muncitori.

Nimic nou si nimic iesit din comun dpdv economic.  Chiar benefic.

Dar, per ansablu, arata ca ne-am culcat pe o ureche. 

E penibil ca o intreaga Europa sa nu poata sustine logistic o alta tara.

Nu pot spune ca ne-am culcat pe o ureche, s-a schimbat macazul de la munitia clasica care nu prea avea precizie la munitie de precizie (obuze ghidate) care din 2-3 lovituri distrug tinta. Daca ai coordonatele punctului de comanda, il faci praf in 3 minute. Fara comandant, o armata este varza. Deci directia este buna (fix ce faceau lunetistii pe vremuri). Problema este ca aceasta munitie nu poate fi transferata spurcatilor parsivi din UA care sunt foarte corupti. Cum nu ai baza in ei, trebuie sa le dai armament care nu pune probleme daca cade in mana inamicului. Buba este ca acest armament/munitie de generatie mai veche se face in UE la nivel artizanal. 

Multi nu stiu, dar Micron nu a spus chiar o prostie cand a pomenit de trupe Nato in UA. Ca asa armamentul nu ajunge pe mana parsivilor spurcati care sunt corupti pana in maduva oaselor. 

De aceea eu am zis ca din nefericire am ajuns intr-un impas. Chiar daca continuam sa bagam bani in curu' ucrainienilor nu rezolvam mare lucru. Rusii deja au trecut la economie de razboi, 22% din PIB alocat pentru aparare si in 2025 vor ajunge la 500 de miliarde de dolari, deci pentru a rezista vom fi obligati sa cheltuim o suma cam de acelasi ordin de marime si asta iti este clar ca nu putem (mai ales ca nu va dura un an sau doi). 

Tampitii de la butoane care au facut planul pentru noi, au crezut ca totul se va termina repede si acum sunt depasiti de situatie. Deci am ajuns in punctul unde se incep improvizatiile/bricolajul si factura va fi si mai mare, pentru ca inevitabil vor fi si erori.

Am mai zis: nu intrevad cum putem sa ii mai sustinem pe ucrainieni. Micron nu-i chiar asa tampit. Daca el a pomenit de trupe la sol in UA => nu sunt multe solutii pe masa. Cati dintre noi preferam trupe la sol in UA in detrimentul unei paci cu tot cacatul aferent? 

P.S. Sa stii ca pentru Finlanda sau Norvegia m-as duce chiar pe front sa lupt, dar pentru spurcatii astia parsivi nici nu concep asa ceva! 

Editat de merck
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări