roadrunner Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 (editat) Acum 45 minute, mac01 a spus: Pesemne ca ai uitat sau esti rupt de realitatea din Ro...dar UDMR a cerut in decembrie autonomia Ardealului. nimic nou aici, ei tot cer asta (dupa tratatul de la Trianon) - de cand ma stiu eu tot cer asta nu isemana ca o sa se intample. tema asta e un baubau obosit (cei ce traiesc in Ardeal stiu treaba asta) Problema e ca toti au hibe, nimeni nu e perfect, daca suntem extrem de exigenti si pretentiosi e posibil sa tot discutam aceeasi treaba inca 100 de ani. fara compromis nu cred ca se va schimba ceva. Cand votezi pe unul nou (sau altul, ca partide noi nu sunt foarte multe) iti asumi niste riscuri dar daca nu iese cum vrei tu si nu te deranjezi sa-l antivotezi pe ala pe care l-ai pus si nu a livarat atunci nu ai rezolvat nimic, ala continua bine mersi si chiar se invata sa se foloseasca de apatia asta generala. Prostia asta cu nu votez ca n-am pe cine va mananca viitorul (vostru si al copiilor vostrii) In loc sa va plangeti ca niste babe ca social networking e numai fake news, mai bine va folositi de social networking si comunicati politicienilor ca vor pleca si de ce vor pleca. (ca n-au livarat la 1.2.3) faci un filmulet de 5 minute (civilozat si fara injuraturi) si cand o avea 100k de views o sa se uite si PSDeaua la el si PLEeaua. SI le ziceti "ba fratilor asa tare ne-am saturat de voi ca o sa voatm pe prostul ala de SImion numa' sa scapam de voi" - crezi ca n-o sa le cada bine. In vest exista sute de activisti "cetateni" care nu sunt inregimentati la nici un partid si au sute de mii de urmaritori pe retelele sociale. E o tipa care nimeni nu stie cum arata care e bestiala "The cinic millenial" e un un canal de youtube cu niste tineri ziaristi (Gript media)care i-a facut de toata minunea pe aia din guvernul IRL.(se uita lumea la el mai ceva ca la Televiziunea nationala) - aveti instrumentul asta media free care se cheama social networking folositi-va de el. RR Editat Martie 19 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Martie 19 Autor Partajează Postat Martie 19 Acum 7 minute, roadrunner a spus: nimic nou aici, ei tot cer asta (dupa tratatul de la Trianon) - de cand ma stiu eu tot cer asta nu isemana ca o sa se intample. tema asta e un baubau obosit (cei ce traiesc in Ardeal stiu treaba asta) Pai si atunci de ce nu renunta? Stiu ei ce stiu! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 Acum 1 oră, roadrunner a spus: votati UDMR ca aia n-au traseisti, sunt si gospodari (si unii dintre ei - ma refer la politicieni vorbesc mai bine romaneste decat multi politicieni romani) - ingeneral pe unde au fost la guverne au facut treaba buna. RR Foarte gospodari!!!! Taie lemnele de zici ca au lesere. Eu n-am vazut nimic deosebit in Harghita si Covasna fata de restul tarii. A, ba da, steaguri pe la porti si grupuri cantand in mars cu aceleasi steaguri in frunte. Totul garnisit cu o ura viscerala fata de romani. Daca n-ai accentul zonei se uita la tine de zici ca vor sa te haleasca. Exclud din descriere orasele. Ma refer doar la sate si comune, ca pe acolo m-am perindat destul de mult. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 https://cubreacovblog.wordpress.com/2019/03/11/boscor-bozgor-un-vechi-nume-etnic-adus-de-pe-volga/ Toți doritorii boszgoristanezi vor primi pământ în Transilvania . 2x1 . Atât . Este de fapt o miză politică , deoarece în lumea reala contează doar numerele mari . Evident , doar românii au supremația numerelor mari , iar istoria nu minte și nu iartă : hordele boszgoristanezilor vor fi acceptate ca nomazi ratacitori prin Europa doar dupa 1000 de ani de sclavie , asa cum au procedat și ei cu gazdele binevoitoare din România . Da , toți vor primi fix 2x1 . De ce ? Păi nimeni nu e nemuritor ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 2x1 e prea adanc. Mai la juma' de metru să mai scoată și câinii câte ceva. Link spre comentariu
roadrunner Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 (editat) Am inteles, noi romanii suntem stapani pe saracie si nu vrem s-o impartim cu nimeni. Eu am trait in buna pace si prietenie si cu maghiari si cu germani in marginea Transilvaniei (Brasov) si am avut de invatat de la ei. Imi plac o gramada de chestii la ei, nu-s perfecti dau au multe chestii bune, ma rog chestiune subiectiva. In neam-ul din care ma trag am avut cateva familii mixte si nu s-a intamplat nimic tragic ci din contra. (nasa mea de botez era de origine maghiara si era profesoara de limba Romana casatorita cu un var de-al lui tata roman 100% si mare pasionat de istoria Ardealului) Citat Totul garnisit cu o ura viscerala fata de romani. Daca n-ai accentul zonei se uita la tine de zici ca vor sa te haleasca. nu s-aduna chiar cu oricine, trebuie sa te cunoasca un pic si sa se lamureasca din ce material esti facut dup'aia sunt ok. (asta-mi place la ei de fapt) RR Editat Martie 19 de roadrunner Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 Bre , ia du-te tu și trăiește acolo , în Străinezia , dacă îți place să ai vecini din etnia aia . Uite aici cum stă treaba cu neprietenii : https://r3media.ro/ong-ul-bankwatch-finantat-din-germania-protesteaza-impotriva-extinderii-unei-cariere-de-lignit-in-gorj-in-germania-statul-face-acelasi-lucru/ Link spre comentariu
merck Postat Martie 19 Autor Partajează Postat Martie 19 Acum 26 minute, roadrunner a spus: Eu am trait in buna pace si prietenie si cu maghiari si cu germani in marginea Transilvaniei (Brasov) si am avut de invatat de la ei. Imi plac o gramada de chestii la ei, nu-s perfecti dau au multe chestii bune, ma rog chestiune subiectiva. Nici noi nu suntem perfecti dar avem si noi multe chestii bune, ca altfel nu ajungeau peste 5 milioane de romani sa munceasca peste gard. Cauta sa cunosti si straini care au o situatie financiara mai proasta ca a ta sa vezi cum crapa pipota in ei de invidie (pentru ca ei se considera din nastere superiori) ca tu ai reusit sa ii depasesti. Orice natie de om cu o situatie financiara buna devine alt om , dar indiferent de natie, cand ii ghioraie matele de foame fiecare urat . Delicventa si in vest creste odata cu scufundarea in saracie. Link spre comentariu
roadrunner Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 (editat) Citat Bre , ia du-te tu și trăiește acolo , în Străinezia , dacă îți place să ai vecini din etnia aia . Uite aici cum stă treaba cu neprietenii : Bre, aia se opun sa se taie padurea si sa se faca o cariera de lignit. (asta nu-i face automat prosti si nici dusmani, bre) RR Editat Martie 19 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Martie 19 Autor Partajează Postat Martie 19 (editat) Acum 6 minute, roadrunner a spus: Bre, aia se opun sa se taie padurea si sa se faca o cariera de lignit. (asta nu-i face automat prosti si nici dusmani, bre) RR Ok, si aia nu trebuiau sa fie prezenti si aici : https://www.lemonde.fr/en/germany/article/2023/01/11/police-begin-clearing-german-village-condemned-for-coal-mine_6011263_146.html#:~:text=Environmentalists say bulldozing the Luetzerath,to ensure Germany's energy security. Environmentalists say bulldozing the Luetzerath village to expand the nearby Garzweiler coal mine would result in huge amounts of greenhouse gas emissions. The government argue the coal is needed to ensure Germany’s energy security. alt link: https://edition.cnn.com/2023/01/14/europe/lutzerath-germany-coal-protests-climate-intl/index.html Editat Martie 19 de merck Link spre comentariu
roadrunner Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 (editat) Citat Environmentalists say bulldozing the Luetzerath village to expand the nearby Garzweiler coal mine would result in huge amounts of greenhouse gas emissions. The government argue the coal is needed to ensure Germany’s energy security. pai e aceeasi treaba guvernul vrea sa exploateze si activistii de mediu se opun, care e surpriza? nu poti ca guvern sa ceri populatiei sa faca sacrificii ca sa tinem planeta vrede si in acelasi timp sa deschizi mine de carbune. corect? crezi ca arderea lignutului are granite? sta poluarea numai acolo. Activistii la proiectul din Ro sunt romani si sunt finantati din Germania. In loc sa va bucurati ca se lupta aia pe banii unor starini sa tina tara curata si cu paduri v-ati suparat pe germani. RR Editat Martie 19 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Martie 19 Autor Partajează Postat Martie 19 Acum 8 minute, roadrunner a spus: pai e aceeasi treaba guvernul vrea sa exploateze si activistii de mediu se opun, care e surpriza? Asta este surpriza: Citat Bankwatch este un ONG finanțat de o mulțime de instituții statale sau europene, între care Ministerul Mediului din Germania, Aia de la Ministerul Mediului din DE erau prezenti pe baricade cot la cot cu protestatarii in Luetzerath? Sau ei erau preocupati de ce fac romanii in RO? Mie asta imi miroase a ipocrizie, am grija si supraveghez vecinii dar eu in ograda ma fac ce condamn la vecini . Eu inteleg foarte bine ca DE are nevoie de carbune ca nu are alta solutie dupa ce a ramas fara gazul de la rusi, dar nu fi ipocrit dom'le! Au dreptul sa protesteze cei care nu fac la fel (Suedia si altii). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 (editat) Acum 30 minute, roadrunner a spus: .... ca sa tinem planeta vrede si in acelasi timp sa deschizi mine de carbune. corect? Da' de ce nu le zici astora cu avioanele sa mai stea dracu pe sol? Ca arderea kerosenului produce verdeata, asa-i? Ca sa nu vorbesc de emanatiile fabricilor si uzinelor de materiale plastice. si inca cate si mai cate. Ti-ai gasit tinta...lignitul. KKmas pe poluarea lor si pe schimbarile climatice, loc de pus botu' asa cum a fost si mai este covidul, ucraina si alte balarii. Ia-o pe greta margareta si faceti o hora. Editat Martie 19 de fluffy37 Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 19 Partajează Postat Martie 19 Apropo de articolul din Le Monde şi de cărbunele din Germania...De doi ani tot aud că gazul rusesc importat în UE a fost prost,că n-a fost ieftin cum se zicea,că acu' nu mai e important,că e mai bine cu gaz lichefiat adus pe mare,că facem energie uşor solară sau din vânt. Păi dacă e aşa de ce se reactivează mine vechi??De ce fug fabrici din industra grea din UE?De ce vorbim de recesiune? S-a creat o uniune în Europa cu o birocrație fantastică şi cu o politică de dezvoltare cel puțin greşită,ca să nu zic altfel: https://solidnews.ro/unde-a-gresit-europa-drama-caderii/ Link spre comentariu
merck Postat Martie 19 Autor Partajează Postat Martie 19 Acum 3 ore, IPV a spus: Foarte gospodari!!!! Taie lemnele de zici ca au lesere. Pai doar nu-s prosti ca romanii sa taie frunza la caini! Link spre comentariu
Postări Recomandate