smihail9 Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o parere despre freza de banc model OPTImill MH 20 VLD vanduta de Rocast. Multumesc. Link spre comentariu
Ioan Cavaleru Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Salut, Nu pot sa iti spun exact despre modelul de care intrebi dar poate te ajuta din experienta mea cu modelul mai mare, Optimum MB4. Eu am cumparat masina de la o firma din Ungaria la un pret (zic eu) foarte bun la vremea respectiva (2019), am avut ceva emotii initial dar s-a dovedit o decizie buna. Transportul a fost gratuit, singura problema de livrare a fost ca am subestimat cele 320kg deoarece masina cu care a venit nu avea rampa hidraulica; am avut noroc de 2 prieteni din zona si un sofer foarte amabil, am demontat partial utilajul ca sa il descarc. - nu te lasa pacalit de "Germany" din nume, sunt facute in China. - Optimum este mai masiv la elementele turnate, se vede si din comparatii cu specificatiile altor producatori - controlul calitatii peste media competitiei, in plus au suport bun. Ulterior livrarii am observat ca aveam o scula lipsa si la demontaj am mai observat ca piulita de pe axa X avea niste defecte, am contactat vanzatorul si s-au rezolvat cu cateva poze si 2-3 mailuri. - absolut toti rulmentii sunt germani si de calitate - in cutia de viteze era span foarte fin de la rectificare - rigiditatea la mine este decenta pentru ce am nevoie, nu stiu la MH20, am vazut ca este mai usoara si depinde ce necesitati ai - toata instalatia electrica era facuta bine si cu componente de calitate de la producatori germani - coloana a necesitat ajustare pentru perpendicularitate fata de masa Din punctul meu de vedere este o optiune buna, masina necesita o verificare si curatare detaliata, in rest ca precizie este ok iar ca anvelopa de lucru peste FUS22, doar pe Z ar pierde fata de aceasta. Daca nu esti pretentios merge asa cum vine. Link spre comentariu
smihail9 Postat Februarie 29 Autor Partajează Postat Februarie 29 Salutare, Multumesc foarte mult pentru informatiile de mai sus. Foarte utile. Inca o data multumesc. Link spre comentariu
smihail9 Postat Februarie 29 Autor Partajează Postat Februarie 29 17 hours ago, Ioan Cavaleru said: Salut, Nu pot sa iti spun exact despre modelul de care intrebi dar poate te ajuta din experienta mea cu modelul mai mare, Optimum MB4. Eu am cumparat masina de la o firma din Ungaria la un pret (zic eu) foarte bun la vremea respectiva (2019), am avut ceva emotii initial dar s-a dovedit o decizie buna. Transportul a fost gratuit, singura problema de livrare a fost ca am subestimat cele 320kg deoarece masina cu care a venit nu avea rampa hidraulica; am avut noroc de 2 prieteni din zona si un sofer foarte amabil, am demontat partial utilajul ca sa il descarc. - nu te lasa pacalit de "Germany" din nume, sunt facute in China. - Optimum este mai masiv la elementele turnate, se vede si din comparatii cu specificatiile altor producatori - controlul calitatii peste media competitiei, in plus au suport bun. Ulterior livrarii am observat ca aveam o scula lipsa si la demontaj am mai observat ca piulita de pe axa X avea niste defecte, am contactat vanzatorul si s-au rezolvat cu cateva poze si 2-3 mailuri. - absolut toti rulmentii sunt germani si de calitate - in cutia de viteze era span foarte fin de la rectificare - rigiditatea la mine este decenta pentru ce am nevoie, nu stiu la MH20, am vazut ca este mai usoara si depinde ce necesitati ai - toata instalatia electrica era facuta bine si cu componente de calitate de la producatori germani - coloana a necesitat ajustare pentru perpendicularitate fata de masa Din punctul meu de vedere este o optiune buna, masina necesita o verificare si curatare detaliata, in rest ca precizie este ok iar ca anvelopa de lucru peste FUS22, doar pe Z ar pierde fata de aceasta. Daca nu esti pretentios merge asa cum vine. Salutare, Multumesc foarte mult pentru informatiile de mai sus. Foarte utile. Inca o data multumesc. Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 29 Partajează Postat Februarie 29 Salutare, eu am BF20L tot dela Rocast, luata in 2008. Mecanic in regula, odata ce o desfaci, o cureti de span si nisip dela turnare si faci reglajele cum trebuie. Ghidajele nu au fost perfecte, dar s-au putut corecta usor cu un sabar. Rulmentii sunt si acum cei originali. Am avut probleme mari cu motorul si cu cutia de viteze. Era un motor de curent continuu cam de 100V cu magnet permanent ale carui perii costau vreo 40euro + tva. Am luat de doua ori, apoi am mai facut eu unele apoi am aruncat motorul cu totul. L-am inlocuit cu unul de masina de spalat cu electronica noua, apoi cu unul trifazat cu convertizor de frecventa. Am avut probleme cu prima roata dintata care vine in contact cu motorul. Era din plastic si nu a tinut mult. Odata cu motorul trifazat am renuntat cu totul la tot angrenajul cu roti dintate si am pus curea (2 trepte). Acum e mult mai silentioasa. Cu timpul am transformat-o in cnc cu 4 axe, apoi in masina de gravat (am mai adaugat in lateral inca un motor de 24000 rpm), apoi in masina de danturat. Fac roti dintate cu modul max 1.25 din aluminiu sau plastic si face fata cu brio. Nu fac serii mari. Si ca masina de gravat e in regula. am scris si cu 2.4mm si nu se vad probleme de vibratii sau instabilitate/rigiditate. In general e o masina buna daca nu o chinui cu span-uri mari sau avansuri peste puterile ei. Am prelucrat si otel (ocazional) si nu sunt mari probleme, atata vreme cat te porti frumos cu ea. Mai am o freza chinezeasca, SiegSX4, luata din Germania si nu am observat diferente de calitate. A avut aceleasi probleme cu span, nisip dela turnare, corectii la ghidaje etc., deci nu tine de vanzator, ci de fabricant. Rocast e o firma serioasa, iar echipa dela service e amabila peste medie. Link spre comentariu
smihail9 Postat Martie 15 Autor Partajează Postat Martie 15 On 2/29/2024 at 10:31 AM, almarghi said: Salutare, eu am BF20L tot dela Rocast, luata in 2008. Mecanic in regula, odata ce o desfaci, o cureti de span si nisip dela turnare si faci reglajele cum trebuie. Ghidajele nu au fost perfecte, dar s-au putut corecta usor cu un sabar. Rulmentii sunt si acum cei originali. Am avut probleme mari cu motorul si cu cutia de viteze. Era un motor de curent continuu cam de 100V cu magnet permanent ale carui perii costau vreo 40euro + tva. Am luat de doua ori, apoi am mai facut eu unele apoi am aruncat motorul cu totul. L-am inlocuit cu unul de masina de spalat cu electronica noua, apoi cu unul trifazat cu convertizor de frecventa. Am avut probleme cu prima roata dintata care vine in contact cu motorul. Era din plastic si nu a tinut mult. Odata cu motorul trifazat am renuntat cu totul la tot angrenajul cu roti dintate si am pus curea (2 trepte). Acum e mult mai silentioasa. Cu timpul am transformat-o in cnc cu 4 axe, apoi in masina de gravat (am mai adaugat in lateral inca un motor de 24000 rpm), apoi in masina de danturat. Fac roti dintate cu modul max 1.25 din aluminiu sau plastic si face fata cu brio. Nu fac serii mari. Si ca masina de gravat e in regula. am scris si cu 2.4mm si nu se vad probleme de vibratii sau instabilitate/rigiditate. In general e o masina buna daca nu o chinui cu span-uri mari sau avansuri peste puterile ei. Am prelucrat si otel (ocazional) si nu sunt mari probleme, atata vreme cat te porti frumos cu ea. Mai am o freza chinezeasca, SiegSX4, luata din Germania si nu am observat diferente de calitate. A avut aceleasi probleme cu span, nisip dela turnare, corectii la ghidaje etc., deci nu tine de vanzator, ci de fabricant. Rocast e o firma serioasa, iar echipa dela service e amabila peste medie. Buna ziua, Multumesc mult pentru informatii. Aveti dreptate echipa de service e super amabila. Link spre comentariu
smihail9 Postat Martie 15 Autor Partajează Postat Martie 15 Am fost la Rocast sa o vad fizic si acum stau sa ma gandesc. Pretul ei depaseste un pic bugetul. Cu ocazia asta m-am facut si cu un catalog pe hartie (old style). Echipa de la service super amabila. La pretul ei se mai adauga postamentul, menghina, bucsile elastice pentru MK2 si eventual mandrina. Buna ziua, Cu scuzele de rigoare va mai deranjez cu o intrebare: frezele de banc de la Proma, ce pareri aveti ? FP 25 VA : https://www.proma.ro/masina-de-frezat-metale-de-banc-25-mm-fp-25va.html sau FPX 25 E: https://www.proma.ro/masina-de-frezat-metale-de-banc-16-mm-fpx-25e.html Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum