Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

de  medie  calitate  este  Samwha ...

Daca te gandesti ca pretul contine si pe cel de achizitie, 2 lei fata de 0,9 lei te va convinge sa alegi Samwha. Daca te ghidezi dupa conceptia unor depanatori de pe aici (nu trebuie sa tina prea mult, sa avem si noi ce manca) alegi Elite. Daca produci ceva pt vanzare si tii la renume, cumperi Nichicon sau Panasonic. 

Dar pe M. Domnului s-ar putea sa te mai gandesti:

conex1.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

discutia  este  lunga  si  stufoasa  pe  marginea  acestui  subiect ...de  retinut  ar  fi  urmatoarele  aspecte ...

1-- exemplul  de  mai  sus  este  total  gresit  ales , pt  ca  valoarea  de  470uF/100v  nu  se  cauta  decit ff rar si , implicit , fiind  o  valoare  de  nisa , pretul  pt  asa  ceva  este  automat  mare ...

2-- eu unul , daca  as  face  depanare  cumva , apai  nu  as  monta condensatori marca  Elite  sau Samxon  nici  daca  mi i-ar  da  cineva  de  pomana ... este  perfect  adevarat  ca  dusmanul  binelui  este  mai  binele , insa , totusi , daca  depanatorul  are  un  minim  de  deontologie  profesionala  si  isi  respecta  numele , atunci  alege  orice  marca  de  la  Samwha  in  sus , nu  in  jos ... reclama pozitiva  ulterioara  facuta  de  un  client  multumit a  fost , este  si  va  fi  intotdeauna  mult  mai  inteleapta  decit  reclama  negativa ...

3-- exista  si  alte  marci bunicele ... Yageo , Jamicon , Nippon-Chemicon , Rubycon , Epcos ,  etc etc ... nu  neaparat  numai Nichicon , Panasonic  si  Elna ... dintre  toate , la  ora  cind  vb  noi  acum , eu  consider  ca  Samwha  are  cel  mai  bun  raport  calitate / pret ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 34 minute, BRANCA a spus:

Da' am dat de unul axial care m-a stupefiat,cca 1400 lei!!

nu  este  nimik  de  speriat , stimati  tovarasi ... iata  si  de  ce ...

1--  este  axial si  intotdeauna  axialii  sint  mai  scumpi  decit  radialii ...

2--  este  cu  tantal , adica  este  un  ELTA , care  intotdeauna  este  mai  scump  decit  un  ELCO ...

3--  capacitatea  este  ff  mare , fatza  de  valorile  uzuale , care  rar  depasesc 100uF ...

4--  tensiunea  este  ff mare , fatza  de  valorile uzuale , care  rar depasesc 16v pt  Capacitatea  de  100uF ...

cumulati  dvs  toti  cei  4  factori  si  iata  de  ce  rezulta  acest  pret  fantasmagoric ...:colac

Link spre comentariu

asa ,si ? unde  vrei  sa ajungi  de  fapt ?  Rubycon  poate  sa  declare  orice , ca  nu  ii doare  gura ... este o firma mare din Japonia  si  nu  se  supara  nimeni  daca , poate , mai  infloresc  un  picutz  realitatea ...

daca  venea  Elite  sau  Samxon  sau Capxon sau Lelon   si  declara  acelasi  lucru , atunci  ma  cracanam  de  ris  in  secunda 2 ...

Link spre comentariu
Acum 7 ore, misuraelectronic a spus:

faptul  ca  le  gasesti  montate prin  surse  nu  inseamna  ca  sint  si  bune  dpv  calitativ ... Rsr  este  o  tara  din  categoria  lumea a 3 a  ca si calitate a  produselor  electronice  finite  noi  zero km , asa  ca  si  condensatorii  electrolitici  din  surse  se  invirt  tot  cam  pe  acolo ... 

Can trasa de par afirmatia asta cu RSR ...se poarta si pe afara stilul acesta :-)

Sa vedeti audio facute de firme englezesti de renume ......si scumpe rau, de mii de lire ce au condensatori noname ...si crapa unele si in garantie .

Culmea ca am avut si  unele cocktail audio  facute parca in Korea si distruse tot din cauza condensatorilor si pot sa spun ca cel scump (peste 1000lire) avea numai circuite TI de calitate  .

Acuma culmea ca cei de la Fiio si Eversolo ( cred ca sunt China made) au aparut pe piata cu Eversolo DMP A6/8 sau FiiO R7/9 care da clasa la scule de mii de euro si se lauda ca au pe placi numai condensatoare de gen Panasonic sau Nichicon . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări