dumitrumy Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Acum 1 oră, misuraelectronic a spus: de medie calitate este Samwha ... Daca te gandesti ca pretul contine si pe cel de achizitie, 2 lei fata de 0,9 lei te va convinge sa alegi Samwha. Daca te ghidezi dupa conceptia unor depanatori de pe aici (nu trebuie sa tina prea mult, sa avem si noi ce manca) alegi Elite. Daca produci ceva pt vanzare si tii la renume, cumperi Nichicon sau Panasonic. Dar pe M. Domnului s-ar putea sa te mai gandesti: Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 (editat) discutia este lunga si stufoasa pe marginea acestui subiect ...de retinut ar fi urmatoarele aspecte ... 1-- exemplul de mai sus este total gresit ales , pt ca valoarea de 470uF/100v nu se cauta decit ff rar si , implicit , fiind o valoare de nisa , pretul pt asa ceva este automat mare ... 2-- eu unul , daca as face depanare cumva , apai nu as monta condensatori marca Elite sau Samxon nici daca mi i-ar da cineva de pomana ... este perfect adevarat ca dusmanul binelui este mai binele , insa , totusi , daca depanatorul are un minim de deontologie profesionala si isi respecta numele , atunci alege orice marca de la Samwha in sus , nu in jos ... reclama pozitiva ulterioara facuta de un client multumit a fost , este si va fi intotdeauna mult mai inteleapta decit reclama negativa ... 3-- exista si alte marci bunicele ... Yageo , Jamicon , Nippon-Chemicon , Rubycon , Epcos , etc etc ... nu neaparat numai Nichicon , Panasonic si Elna ... dintre toate , la ora cind vb noi acum , eu consider ca Samwha are cel mai bun raport calitate / pret ... Editat Februarie 28 de misuraelectronic Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 28 Autor Partajează Postat Februarie 28 M-am uitat de curiozitate la Farnell,la conzi 470 uF la 100V.Sunt preturi la firmele mari şi sub 10 lei/buc,da' evident diferă funcție de nr ore de "life" şi de alți parametrii.Da' am dat de unul axial care m-a stupefiat,cca 1400 lei!! https://ro.farnell.com/vishay/t18d477k100ezss/cap-470uf-100v-tant-axial/dp/4155871?st=470 uF 100V Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Acum 4 minute, misuraelectronic a spus: Nippon-Chemicon , Rubycon Eu le consideram pe acestea peste Nichicon, dar nu stiu motivul. Poate pt rezonanta numelui. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Acum 34 minute, BRANCA a spus: Da' am dat de unul axial care m-a stupefiat,cca 1400 lei!! nu este nimik de speriat , stimati tovarasi ... iata si de ce ... 1-- este axial si intotdeauna axialii sint mai scumpi decit radialii ... 2-- este cu tantal , adica este un ELTA , care intotdeauna este mai scump decit un ELCO ... 3-- capacitatea este ff mare , fatza de valorile uzuale , care rar depasesc 100uF ... 4-- tensiunea este ff mare , fatza de valorile uzuale , care rar depasesc 16v pt Capacitatea de 100uF ... cumulati dvs toti cei 4 factori si iata de ce rezulta acest pret fantasmagoric ... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 28 Autor Partajează Postat Februarie 28 Apropo de Rubycon,aceştia susțin că sunt leaderi la capacitori "low impedance" în industrie: https://www.rubycon.co.jp/en/products/al-radial-lead/ Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 asa ,si ? unde vrei sa ajungi de fapt ? Rubycon poate sa declare orice , ca nu ii doare gura ... este o firma mare din Japonia si nu se supara nimeni daca , poate , mai infloresc un picutz realitatea ... daca venea Elite sau Samxon sau Capxon sau Lelon si declara acelasi lucru , atunci ma cracanam de ris in secunda 2 ... Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 28 Partajează Postat Februarie 28 Acum 7 ore, misuraelectronic a spus: faptul ca le gasesti montate prin surse nu inseamna ca sint si bune dpv calitativ ... Rsr este o tara din categoria lumea a 3 a ca si calitate a produselor electronice finite noi zero km , asa ca si condensatorii electrolitici din surse se invirt tot cam pe acolo ... Can trasa de par afirmatia asta cu RSR ...se poarta si pe afara stilul acesta :-) Sa vedeti audio facute de firme englezesti de renume ......si scumpe rau, de mii de lire ce au condensatori noname ...si crapa unele si in garantie . Culmea ca am avut si unele cocktail audio facute parca in Korea si distruse tot din cauza condensatorilor si pot sa spun ca cel scump (peste 1000lire) avea numai circuite TI de calitate . Acuma culmea ca cei de la Fiio si Eversolo ( cred ca sunt China made) au aparut pe piata cu Eversolo DMP A6/8 sau FiiO R7/9 care da clasa la scule de mii de euro si se lauda ca au pe placi numai condensatoare de gen Panasonic sau Nichicon . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum