Усилитель Postat Mai 4, 2021 Partajează Postat Mai 4, 2021 Cam mare diferenta ca sa fie numai de la rugina , ar trebui curatate ,impartite in 2 ,apoi restul de la cele 2 facute juma-juma ,amestecate la fix , plus identic si cele ruginite. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 4, 2021 Partajează Postat Mai 4, 2021 Le poți face pe ambele identice ca inductanța, din strângerea rolelor, dacă restul sunt identice între cele două trafuri. Eu toate trafurile le fac perechi înainte de a da drumu la electroni prin ele. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Mai 4, 2021 Partajează Postat Mai 4, 2021 Acum 2 ore, Усилитель a spus: Cam mare diferenta ca sa fie numai de la rugina , ar trebui curatate ,impartite in 2 ,apoi restul de la cele 2 facute juma-juma ,amestecate la fix , plus identic si cele ruginite. la lucrul asta ma gindeam si eu , plus daca le alternez una lacuita, una ruginita as putea spune ca sunt izolate. Link spre comentariu
vera Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Nu mai tin minte daca am mai povestit patania (daca da, imi cer scuze). Acum cativa ani mi-a adus un amic, un trafo de osciloscop ars. Noroc ca nu a intervenit asupra bobinei arse, dar tolele le facuse oglinda (era tare incantat de isprava). Am refacut bobina, respectand la sange, toti parametrii. Am tolat trafo si am avut surpriza sa masor un curent de mers in gol, imens. Am desfacut trafo, am vopsit tolele cu spray (cel mai subtire strat de izolatie), pe o singura fata, si totul a revenit la normal. Cel mai bun sfat este dat de colegul @valderama Convertor rugina de tip FerDac sau similar. FerDac pasivizează și suprafețele metalice neoxidate(împiedică ruginirea lor în viitor). Nu se intervine brutal asupra grosimii tolelor. Stratul de lac este f gros si vor intra in carcasa mai putine tole (ce iei pe mere, pierzi pe stratul de lac). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 (editat) În urma procesului de stanțare tole apar bavuri, muchii tăietoare.Prin plimbarea unei pile fine(preferabil diamantată) la un unghi de aproximativ 45° pe aceste muchii tăietoare/ascuțite se debavurează tola. Bavurile pot fi prezente și la găurile pentru strângere, aceste gauri pot fi debavurate cu un spiral bine ascuțit de diametru mai mare, rotirea spiralului se face cu mâna fără bormașină (două trei rotații). După debavurare se poate pasiviza tolele. Majoritatea tolelor românești de tip E(12,5-14-16-20...) prezintă aceste bavuri rezultate în urma procesului de stanțare. Preferabil după întolare se strâng tolele în zona limbă centrală E cu o pană de 0,7-1mm grosime ascuțita la un capăt textolit/sticlotextolit. Editat Mai 6, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Pentru cine consideră că soluția prezentată de d-l valderama mai sus este consumatoare de timp și nervi () se poate proceda și altfel cu mai puțin efort și cu rezultate satisfacătoare... Se verifică tolele -toate,și E-ul și I-ul, și se așază în pachet astfel încât zonele cu bavuri să fie orientate toate intr-o parte....asfel se reduce riscul de producere a scurtcircuitelor intre tole la strângerea pachetului....însă,cea mai sigură metodă este tot cea enunțată de d-l valderama.... Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 (editat) am rezolvat problema, am gasit doua pachete de tole identice care erau de mai buna calitate, din pacate nu au fost suficente tole si am folosit si din cele vechi. am alternat la patru tole bune una veche, la fel si i-urile. am marcat si tolele ca sa stiu sensul de stantare, dupa bavuri. am montat trafurile cu toate tolele in directia de stantare... fara i-uri montate aveau amindoua 19H,dupa montarea I-urilor au depasit 20H cit masoara instrumentul meu . deci am reusit cu tolele de calitate sa schimb calitatea trafurilor de iesire multumesc domnilor... daca d-l valderama nu imi atragea atentia asupra bavurilor as fi ignorat in continuare aceast aspect... Editat Mai 9, 2021 de misu ploiesteanu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum