Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pentru un programator soft

Vizitator Blejdea

Postări Recomandate

Vizitator Blejdea

Datorita unui curs de l-am facut la facultate, m-am decis sa imi fac un nou hobby din programarea de microcontrolere :smt024 . Singura mea problema este ca nu am cunostiintele necesare sa construiesc partea hardware, degeaba m-as pricepe la programarea microcontrolerului :smt022 . M-am gandit sa imi cumpar un kit robotic, unde eu trebuie sa programez creierul lui. Zis si facut.... insa nu am gasit asa ceva pe net, un loc de unde pot sa cumpar asa ceva.Ma poate ajuta cineva in privinta asta?Va Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bld

2

• Abram Burel

2

• puiu

1

• kit

1

Top autori în acest subiect

Asa cum ai enuntat situatia, suna cam asa: am invatat si eu sa fac ceva, spuneti-mi cum sa fac :)Daca esti cu adevarat interesat si ai si ceva tangente cu Internetul, vei reusi. Cuvantul magic este "cauta"!

Link spre comentariu

Poate ar fi mai bine sa cumperi mai intai un programator (sau sa-ti construiesti unul), apoi sa convingi microcontrolerul sa aprinda un led. Apoi sa-ti construiesti o placa de teste si, parcurgand capitolele din foaia tehnica a uC ales, sa faci si alte montaje, mai mult sau mai putin complete.Abia dupa ce ai explorat toate posibilitatile uC-ului poti sa-ti faci planuri. Nu cred ca ai nevoie de un kit, pentru a construi un robotel ai aproape toate datele necesare aici pe forum.nota: in cazul in care consideri ca un programator este prea costisitor in aceasta prima etapa, poti folosi simulatorul din MPLAB.Succes!

Link spre comentariu

Salut Blejdea.

Te sfatuiesc sa cumperi un PICkit2 Debug Express. Include programatorul si o placuta de dezvoltare. Placuta de dezvoltare are un microcontroler PIC16F887 sau PIC16F917, usor inclocuibil cu altul de 44pini(eu la a mea am inclocuit cu un PIC18F4620!), are 8 leduri legate la portul D, switch button si un potentiometru la canalul 0 al ADC-ului. E foarte faina ca sa incepi sa inveti. Cum te-a sfatuit kit, aprinde intai un led si pe urma celelate vor veni de la sine.

Si eu am o pasiune pentru microcontrolere si embedded system(deprinsa tot in facultate), am inceput cu aprinsul ledului iar in tomna asta am terminat de construit&programat "animalul" din filmul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=jalUweOh3wA

Daca vrei, contacteaza-ma cu un privat message pe forum si poate mai vorbim.

Succes! :smt006

Link spre comentariu
Vizitator Blejdea

Multumesc tuturor celor care au raspuns la intrebarea mea. Insa cred ca nu m-am exprimat corect.Eu lucrez in domeniul software, nu vreau si nu am timp sa invat electronica doar pentru a-mi satisface un hobby. Prin urmare sunt incapabil de a-mi creea partea hardware acum sau oricand in viitor. Doresc sa cumpar un "ceva" pentru care eu sa programez partea de inteligenta artificiala. Nu vreau sa cumpar un programator de pic-uri daca tot ce voi putea face pe el este sa aprind niste led-uri. Nu mi-e frica de invatarea programarii PIC-urilor, exista documentatie destula pe net.Cursul de MICRO de la facultate mi-a placut in mod special deoarece pentru prima data am vazut un rezultat palpabil a programului scris de mine, spre deosebire de tot ce am facut pana acum.Exista pe net o sursa de unde pot cumpara asemenea kit-uri, "jucarii", "robotzei" ?

Link spre comentariu

Proiectele de robotica facute de entuziasti sunt in mod normal "cap-coada", adica au de toate.Tu probabil ai vrea un fel de lego din elemente hardware, pe care sa le imbini intr-un mod facil si pe urma sa te apuci de software. Vezi pe la lego, poate au scos si asa ceva.In general, cauta chestii legate de robotica. Din aproape in aproape poate dai si peste ce vrei tu.

Link spre comentariu

1.Cumpara un programator ICD2 cu care poti programa majoritatea PIC chiar pe placa realizata pentru aplicatia ta. Testarea poti s-o faci pe simulatorul gratuit al MPLAB, soft ce-l da fabricantul gratuit si cu care poti programa PIC-ul.2. Inteleg ca nu vrei sa faci parte de hard, dar pentru aplicatia ta, ca sa scri softul va trebui sa proiectezi si sa realizezi hardul ca sa vezi ca cea ce ai facut in soft si ai verificat pe simulator, merge in realitate in cadrul aplicatiei tale.3. Pe forum te putem ajuta daca faci o aplicatie concreta atat cu pareri pentru hard cat si pentru soft. Tu vei decide ce vei face concret, noi ne dam cu parerea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cd-i

Daca tot vrei sa faci programare de robotei sau orice alta "masinarie umblatoare" fara sa iti bati capul cu partea de hard catusi de putin inseamna ca nici nu conteaza ce "creier" contine masinaria.

Plecand de la ideea asta iti recomand un lego mindstorm. E un pic cam scump da chiar isi merita banii. Iti ofera tot ce vrei fara sa fie nevoie sa te atingi de pistolul de lipit.

Daca te hotarasti sa iti iei unul sa ne arati si noua ce ai reusit sa faci cu el. Chiar e o jucarie deosebita.

Pentru inceput poti arunca un ochi aici: http://mindstorms.lego.com/

Bafta. :yawinkle:

Link spre comentariu

Intr-un timp, ma ispitea si pe mine tare sa-mi iau un lego mindstorm. Dar pretul ridicat, la care se adauga si faptul ca nu am gasit in Romania sa cumpar(si ca atare, inca niste bani pe trasport), m-au facut sa-mi treaca. Adevarul e, ca daca omul isi permite, cred ca se merita sa se bage pe un lego mindstorm...poa' sa faca soft de toata frumusetea si nu se atinge de letcon sau fludor :smt003

Link spre comentariu
Vizitator Blejdea

M-am interesat de Lego Mindstorm, am vazut ca era exact ce cautam, insa cam prea scump pentru mine momentan.

Am mai gasit kituri de roboti, insa cu "creierul" deja programat, eu mai trebuia doar sa il ansamblez.

http://www.navigatorcenter.ro/index.php?main_page=index&cPath=108

Pe siteuri straine am gasit o tona de kituri, insa nu livreaza in Romania. Pretul lor era cam ridicat.

Ma mai gandesc ce optiuni am, si daca ma decid, o sa scriu aici ce am cumparat si de unde.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator relena

Salut! Numele meu este Elena si sunt distribuitor LEGO MINDSTORMS NXT in Romania. Eu lucrez cu reprezentanta din Grecia. Livrarea se face in 7-10 zile. Pentru o lista completa de preturi si alte detalii va rog sa ma contactati pe [email protected].

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator urban_jin

Salut, ma cheama Alex.

Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva, dar, vand un kit complet (plus alte piese) de Lego Mindstorms NXT. Il am din iunie 2009, l-am folosit foarte putin, si, acum sta in cutie.

Am in format .pdf si 2 carti despre programare in NXTG si C++ pentru acest kit.

Il dau cu 1000 lei si asigur si transportul pana la destinatar.

Ma puteti contacta la tel 0722 565 545 sau pe mail la [email protected] .

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări