Cris123 Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 (editat) Acum ceva timp am achizitionat un baofeng uv5r si am scanat prin zona , dar nu am gasit nimic nici pe uhf nici pe vhf. Am auzit niste oameni care vorbeau prin 462-469 in centru si cam atat. Daca puteti sa imi dati si mie ceva lista de frecvente interesante prin Ploiesti. Editat Februarie 23 de Cris123 Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 (editat) cauta repetoare de radioamatori poate sunt listate pe internet. Acum 20 de ani erau o gramada de repetoare comerciale (150Mhz -156Mhz) care se uzeau perfect de pe Bucegi. Pe Platou in Bucegi se auzea si serviciu de ambulanta din Bucuresti (dar asta era acum 25 de ani). https://www.radioamator.ro/misc/printrepetoare.php?tip=RU Editat Februarie 23 de roadrunner Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Definește ce vrei să fie ,,interesant,, la o frecvență liberă. Ce anume ai vrea să asculți ? Caută de eexemplu frecvența aeroportului cel mai apropiat, astfel vei ști ce avioane decolează sau aterizează la o anumită oră...dar o să te plictisești.Poate ar fi mai interesant să asculți frecvența poliției rutiere, asta în caz că ăia mai folosesc stații... Apropo de orașul în care locuiești, se scrie cu majusculă că e nume propriu, nu un substantiv comun. Era și o glumă....,,În Ploiești poți să te pitești, dar în Pitești nu poți să te ploiești....,, Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 (editat) @validae nu poate cu statia aia (baofeng uv5r) sa auda banda de aviatie care e 118-122 MHz si modulatie AM. Citat Poate ar fi mai interesant să asculți frecvența poliției rutiere, asta în caz că ăia mai folosesc stații... pe vremea mea ... nu m-a prins nicioadata radarul la mine in judet (BV) ca scanam in continuu cele 4 canale care le foloseau ca sa comunice la radar. (masina de radar cu masina care te oprea) ii auzeam de la kilometrii distanta. Frecventele erau diferite de la judet la judet. RR Editat Februarie 23 de roadrunner Link spre comentariu
Cris123 Postat Februarie 23 Autor Partajează Postat Februarie 23 Cand zic ceva interesant ma refer la taximetristi ,cfr ,etc .singura frecventa pe care Mai gasesc ceva trafic e cea de la Ro-link Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 (editat) repetoarele de radioamatori devin mai "animate" vineri seara si in weekend. daca vrei sa auzi traficul (ATC) de pe Otopeni nu-ti trebuie statie radio https://www.liveatc.net/search/?icao=OTP Eu mai trag cu urechea la ISS (International Space Station) cand trece pe deasupra mea, foarte rar am auzit comunicatie voce dar s-a intamplat (de doua ori in zece ani) RR Editat Februarie 23 de roadrunner Link spre comentariu
Cris123 Postat Februarie 23 Autor Partajează Postat Februarie 23 Tocmai am prins ceva pe 412.750 dar e prea putin semnalul ca sa inteleg ce se vorbeste Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Pune o antenă mai eficientă, antena cu câștig mare e cel mai bun amplificator... Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Acum 5 minute, validae a spus: Pune o antenă mai eficientă, antena cu câștig mare e cel mai bun amplificator... sau macar urca-te pe o cladire inalta. RR Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Mi-ai luat cuvintele din tastatură, acum asta voiam să completez....la început mă gândisem că poate stă pe la periferie, nu în mijlocul orașului.Și pe casă parcă nu-ți vine să te sui cu stația Link spre comentariu
serioux Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Weird, funny, eu aud Eurosport pe 138.750, in Gageni. In rest, am mai ascultat (nu numai in zona): - PMR; - RoLink; - Salvamont ( 160.000 / 161.000 ) - Ambulanta (prin Valenii de munte i-am auzit, la 149.200 / 149.225 / 149.250) - CFR (aici detalii - https://cfr.ro/wp-content/uploads/2013/10/files_ddr_Anexe-DRR-2019-RO_Anexe-DRR-2019-RO-PDF_Anexa-13-Specificatii-statii-radio.pdf) Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 24 Partajează Postat Februarie 24 Acum 17 ore, roadrunner a spus: sau macar urca-te pe o cladire inalta. RR Are vreo cinci clădiri înalte în centru, excluzând blocurile cu 8-9-10 etaje. Cel mai bine este în clopotniță, la catedrală. Poliția n-o poate auzi. Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 24 Partajează Postat Februarie 24 Fara o antena exterioara,de banda larga sau mai bine pentru banda care te intereseaza nu prinzi nimic sau aproape nimic. Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 La 23.02.2024 la 14:57, roadrunner a spus: Eu mai trag cu urechea la ISS (International Space Station) cand trece pe deasupra mea, foarte rar am auzit comunicatie voce dar s-a intamplat (de doua ori in zece ani) RR ISS e activ mai mereu. Mai este si seria de sateliti TEVEL RX 436.400 ... acum sunt la 380km ii auzi cu antena portabilei si vin unu dupa celalalt. Pentru tracking folosesc Look4sat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum