rony2006 Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Buna seara,vreau sa fac urmatoarea schema cu pic16f84a care se gaseste la http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/ ... gramatorul pe care il folosesc este http://www.elforum.info/download/file.php?id=13527&t=1 acesta luat de la adelaida.Prima data,am bagat pic-ul in programator respectand pinii si dupa aia programatorul cu tot cu pic l-am bagat in spate la calculator.Din programul ic prog 1.06a am incarcat codul care l-am luat de pe site-ul de mai sus.Si i-am dat programeaza tot.Dupa ce sa terminat pe programat mi-a aparut niste caractere la program cod.Dupa aceea i-am dat citeste si in loc de caracterele acelea mi-au aparut niste zero-uri.Codul a ramas in pic?Daca nu de ce?Ce trebuie facut?Mai jos aveti niste prinscreen-uri.Va rog sa ma ajutati cat m-ai repede. Va multumesc later edit:Am incercat si cu pic16f870 si tot asa imi apare Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 17, 2008 Administratori Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Se pare ca l-ai protejat la citire de asta nu il mai vezi, daca nu a dat eroare la programare ar trebui sa fie acolo :smt029 Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 dupa ce incarci hex-ul trebuie sa setezi astea :oscilator HS_OSCPWRT bifatrestul nebifatdai programeaza tot dupa care dai verifica (parca ca nu lucrez cu icprog) daca este ok atunci PIC-ul este programat Link spre comentariu
pavcostel Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Nu am intentia sa contrazic pe cineva. Dar in listingul original apare __config _hs_osc & _wdt_off & _pwrte_on & _cp_off. Daca fisierul hex este compilat dupa original in ICprog nu mai trebuie setat nimic, ca apare de regula tot ce am scris mai sus si dupa cum bine zice Sofian.Ceva nu e in regula. Eu la o prima vedere nu am gasit un fisier hex acolo pe site. Poate nu m-am uitat bine. Te rog pune un link catre acel fisier, sa ne lamurim.Bafta!CostelP.S. - a! si daca folosesti compilator ce tip si ce versiune. Link spre comentariu
rony2006 Postat Ianuarie 17, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 schema poate fi gasita aici http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pic6_1.htm iar hexul la sfarsitul paginii aici http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pic6_15.htm Link spre comentariu
pavcostel Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 L-am gasit...La mine in IC-prog cand incarc acel hex apare direct HS si celelalte. Checksum la mine este:68B5 iar Config word :3FF2h.Ca sa incarce corect fisierul hex acesta trebuie sa fie extras undeva, sa nu fie direct din .zip! Deasemenea setarile corecte sunt incarcate direct din hex si in winpic800.Mai da-ne amanunte, trebuie sa iasa.Bafta!Costel Link spre comentariu
rony2006 Postat Ianuarie 17, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Pai ce amanunte sa va dau?Ce sa mai fac sa incerc sa fac ce mia zis sofian cu casutele acelea? Link spre comentariu
rony2006 Postat Ianuarie 17, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Uitati care a fost problema eu am zis ca am programat un pic16f84a si acolo am pus alt pic.Greseala ne noob. :smt011 :smt011 Mii de scuze pentru cei care au vrut sa ma ajute.Cum am setat acolo 16f84a a mers fara probleme si a si ramas codu in el.Va multumesc pt atentie Link spre comentariu
pavcostel Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Sa fim organizati:1. acel fisier hex la mine incarca toate optiunile corect. Ic-prog ver 1.06. winpic800. Ti-am dat valorile checksum sa le compari cu ce ai tu.2. Esti sigur ca acel programator lucreaza? e setat cum trebuie si in ic-prog? 3. Daca ai XP ai abilitat/incarcat driverul icprog pentru xp?Concluzia: cu calm reia setarile la programator. Dezarhiveaza pe desktop eventual fisierul hex inainte sa-l incarci in ic-prog. Dupa ce incarci fisierul in IC-prog corespunzator tipului de pic ar trebui sa observi bifate sau debifate casutele mentionate de Sofian. Trebuie sa iasa.Bafta!CostelL.E. - vad ca ai reusit cu calm sa gasesti eroarea! BAAAFTA! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum