geoionescu Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Salutare. Eu sunt George, programator de ~25 de ani. Asa cum spune si titlul, pentru un proiect al meu, am nevoie de un electronist priceput. Experienta cu ESP32 este un plus, din punctul meu de vedere, dar nu insist neaparat pe subiect (e.g. experienta cu Arduino este la fel de okay). Incerc sa descriu aici, bref, cam despre ce este vorba: - Micro-controller (ESP32) - Senzor PIR (conectat prin cablu de placa, max. 5cm) - Senzor temperatura / umiditate - Modul GPS (GPS NEO 6M?) - Antena GPS (conectata prin cablu de placa, 2m) - Modul SIM 3G/4G - Antena SIM (conectata prin cablu de placa, 2m) - Camera 2MP (lentila normala, nu fisheye) - SD Card slot (microSD) - LED Flash (pentru a lumina zona fotografiata: ~50 Lumeni, cu dispersie a luminii, similara cu flash-ul disponibil pe telefoanele mobile; trebuie montat aproape de camera) - LED bicolor Roșu/Verde pentru a indica starea - Baterie acumulator Li-ion - Panou solar pentru încărcarea bateriei - Carcasa weatherproof IP65 - Buton power reset (conectat prin cablu de placa, max. 5cm) - Releu comanda Toate cele de mai sus le am deja, dar sunt din familia M5Stack; le-am cumparat pentru a incepe sa scriu softul. Ideea este ca am nevoie ca toate sa fie pe o placa proiectata si executata de tine. 1. In prima etapa am nevoie de 2-3 bucati. 2. In a doua etapa am nevoie de 10 bucati. 3. Daca totul merge cum trebuie, in a 3-a etapa am nevoie de 100 bucati. Exista mai multe variante de colaborare... Da-mi, te rog, un PM cu datele tale de contact si niste referinte (proiecte la care ai mai lucrat), si hai sa ne cunoastem la o cafea Multumesc, George. Link spre comentariu
geoionescu Postat Februarie 20 Autor Partajează Postat Februarie 20 Mi-am dat seama, din replyurile pe care le-am primit pana acum, si va multumesc si pe aceasta cale, ca nu am fost suficient de explicit. Adaug la anuntul de mai sus urmatoarele mentiuni: Am nevoie de un electronist priceput care sa: 1. Faca schema logica a sistemului conform specificatiilor 2. Proiecteze PCB 3. Lipeasca, efectiv, piesele pe PCB pentru a realiza prototipul functional al primei etape 4. Ma ajute, eventual, la scrierea softului. Sper ca acum cerintele sunt mult mai clare... Multumesc, George. PS: Poate este un vis nebun, dar, poate, vom fi in acel procent de ~3% din startupuri care reusesc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 (editat) Ca sa nu ramina topicul fără răspuns. Probabil ca vrei sa ții secret (și poate e mai bine asa) tema proiectului dar tu ai înșiruit o colecție de module de joaca de amatori și vrei ca cineva sa ți le lege între ele astfel incit sa devina ceva profesional. În primul rind chestiile serioase profesionale nu se fac cu jucării. Apoi așteaptă-te la mult mai multe variante pina ajungi la una funcțională bună. Am mai făcut chestii similare dar au fost mult mai multe variante și SW era clar ce trebuie sa facă și cu toate astea a durat cred vreo 4 ani pina s-a ajuns la o varianta buna, iar acum tot apar update-uri (la HW ma refer ca alea SW nu ma interesează pe min) periodic, cam 1-2 pe an. Editat Februarie 20 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum