skaarj Postat Mai 21 Partajează Postat Mai 21 respect! Nu am mai reusit sa ma joc cu lămpile de o groaza de vreme, și la activ am niște minuni cu strămoșii lui 2J27L și ai lui 12J1L: RV2.4P800 și RV12P2000, alea cu vulturu pe ele. Se aude uimitor dar aduna prafu de vreo 15 ani. De unde ați procurat soclurile alea atât de frumoase? Să îmi fac o rezervă pentru când o să ies la pensie. Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 21 Autor Partajează Postat Mai 21 Va salut! Soclurile le-am recuperat de pe niste placi cumparate de la @Marele Savant. Mai merge Dacia? Link spre comentariu
validae Postat Mai 22 Partajează Postat Mai 22 O fi terminat-o de când cu testele de alimentare prin ,,HHO,,....că-mi amintesc cum zicea că-i săriseră uneori piese din motor de la exploziile provocate de hidrogen. Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 25 Autor Partajează Postat Mai 25 Inca o etapa. Munca cu lemnul masiv e frumoasa, insa cere extrem de multa atentie. M-am obisnuit sa masor de doua ori, pentru ca uneori imi mai fug gandurile de la ceea ce fac... Am facut cateva teste de patinare a lemnului de stajar, ca sa scot in evidenta fibra. Cel mai frumos aspect il da uleiul de transformator, mai frumos decat baitul. Dupa rigidizare urmeaza frezarea colturilor, slefuirea si finisajele: lac, slefuire, lac, slefuire si asa mai departe. As avea nevoie de un sfat: ce fel de lac este mai potrivit, cel de parchet, cel pe baza de apa sau ce alta varianta? Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Depinde cum va [inter-]reactiona cu uleiul de transformator folosit. Eu zic sa faceti intai probe pe niste straifuri. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 1 oră, darius_bv a spus: Inca o etapa. Munca cu lemnul masiv e frumoasa, insa cere extrem de multa atentie. M-am obisnuit sa masor de doua ori, pentru ca uneori imi mai fug gandurile de la ceea ce fac... Am facut cateva teste de patinare a lemnului de stajar, ca sa scot in evidenta fibra. Cel mai frumos aspect il da uleiul de transformator, mai frumos decat baitul. Dupa rigidizare urmeaza frezarea colturilor, slefuirea si finisajele: lac, slefuire, lac, slefuire si asa mai departe. As avea nevoie de un sfat: ce fel de lac este mai potrivit, cel de parchet, cel pe baza de apa sau ce alta varianta? Cel mai rezistent este lacul cu intaritor pentru parchet, dar trebuie curățate toate ustensilele foarte bine....o data întărit e amin. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 26 Partajează Postat Mai 26 Eu zic să nu dai cu lac peste lemn impregnat cu ulei de transformator.Acesta conține,în afară de colofoniu,şi uleiuri care împiedică aderența vopselelor! Link spre comentariu
radasous Postat Mai 26 Partajează Postat Mai 26 Acum 10 ore, darius_bv a spus: ... Am facut cateva teste de patinare a lemnului de stajar, ca sa scot in evidenta fibra. ... As avea nevoie de un sfat: ce fel de lac este mai potrivit, cel de parchet, cel pe baza de apa sau ce alta varianta? Pentru patinare puteti folosi amoniac, il puneti intr-un castron din plastic si apoi tineti piesele la infuzat impreuna cu castronul in ceva incinta inchisa, spre exemplu sac din plastic pus pe un cadru, si neaparat afara. Cat lucrati trebuie sa folositi masca si manusi. Faceti proba pe o bucata de test si vedeti cat trebuie infuzat, o zi, doua, trei. Ulterior merge aplicat orice lac transparent sau ceara. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 26 Partajează Postat Mai 26 Exista uleiuri dedicate, cu toxicitate redusa. N-ar strica sa-l întrebati pe @ahegyes Uleiul de transformator contine aditivi care nu au ce cauta în spatiul casnic. (Pe de-o parte ne scandalizam pentru E-uri si pe de-ailalta bagam boala sigura în casa.) Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 26 Autor Partajează Postat Mai 26 Multumesc pentru sfaturi! Nu m-am gandit la toxicitatea si celelalte efecte ale uleiului de transformator. Daca impregnez lemnul prea mult timp, ma gandesc ca ar putea avea alte efecte secundare: detensionare, dilatare, incovoiere. Lac de parchet cu intaritor am folosit si eu pana acum. Voi lua un bait deschis, compatibil cu acest lac. @franzm Va multumesc, i-am trimis un mesaj. Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 30 Autor Partajează Postat Mai 30 Asa apare dupa prima lacuire. Am frecat usor lemnul cu ulei de in imbibat in panza de bumbac. Urmeaza sletuire si mana a doua de lac. Si inca o mica modificare la schema: am crescut sensibilitatea VU-metrelor prin inlocuirea diodelor 1N4148 (in schema de redresare cu dublare de tensiune) cu D302 (Vf=0.178V), pentru ca in pasajele pianissimo VU-metrul nu simtea nimic. Totodata, voi adauga un mic comutator pentru decuplarea tensiunii anodice a VU-metrului, atunci cand nu am nevoie de el. De exemplu noaptea, cand ma uit la un film. Link spre comentariu
merck Postat Mai 30 Partajează Postat Mai 30 Lemnul nelacuit ce este deasupra ramei lacuite are fibra mai frumoasa, de ce nu l-ai folosit pe acela? Intoarce rama si fa o poza si cu partea din spate daca se poate (poate arata mai bine fibra). Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 30 Autor Partajează Postat Mai 30 Nu te contrazic, e doar o chestiune de preferinte. Mie imi place fibra cu modele aleatoare, "defecte" care ies in evidenta. Cred ca sunt detaliile care diferentiaza lemnul de PAL-ul melaminat cu structura de lemn. Ficare latura are alte modele, fiind prelucrate din bucati diferite de lemn. Si daca este iluminat, acele fibre stralucesc diferit. Aveam si fag, dar are o structura prea uniforma... Link spre comentariu
merck Postat Mai 30 Partajează Postat Mai 30 Acum 11 minute, darius_bv a spus: Aveam si fag, dar are o structura prea uniforma... Daca asa ai vrut sa iasa atunci este alta mancare de peste. Mult spor mai departe! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum