sonic11 Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 1 oră în urmă, sesebe a spus: Domnule @Costa cum va descurcați cu engleza? Este pe diyaudio un topic foarte bun care explica și te învață cum să faci un filtru fara măsurători. Topicul este lung și-l urmăresc de la apariție chiar dacă eu folosesc măsurători avind microfon calibrat de peste 10 ani. Acel topic îți va răspunde la multe din întrebările tale. Ca observație, o boxa cu o caracteristica ca cea de mai sus va suna foarte aiurea, fără viata, fără dinamica și va fi obositor de ascultat. Pai pune și linck-ul că ne-ai lăsat în suspans Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Link-ul nu te învață să faci filtre. https://www.diyaudio.com/community/threads/introduction-to-designing-crossovers-without-measurement.189847/ Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 Surpriza placuta dle@sesebe chiar nu ma mai asteptam la o continuare. Uneori sunteti un tip de treaba iar dl@sonic11 mereu mi-a fost de ajutor. @sesebe -va rog daca vreti sa-mi spuneti ce este gresit la boxa prezentata: "Ca observație, o boxa cu o caracteristica ca cea de mai sus va suna foarte aiurea, fără viata, fără dinamica și va fi obositor de ascultat" Intentionez sa confectionez alta carcasa cu dif plasate pe fata mai ingusta. Vor fi si 2 boxe mari cu Ciare HWB200 50litrii/33hz cu amplif separata si filtre active -?bi-amping? Asta ca sa evit filtrele pe 3 cai si sa pot face combinatii - electronica 80% facuta. Am fost pe diyaudio.com , engleza si google translate, multumesc ,am sa incerc sa citesc. Ceva bun si aici https://www.diyaudio.com/community/threads/so-you-want-to-design-your-own-speaker-from-scratch.332688/ https://audiojudgement.com/build-passive-crossover/ https://sound-au.com/lr-passive.htm si muuulti alti giga de date. E nevoie de prea mult TIMP pt studiu ,pt cei mai tineri si pasionati sunt multe oportunitati. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 Ai 15 dB in plus la 10khz fata de 50hz. Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 Multumesc ,din nou ceva important , nu realizasem acest aspect. E specific pt w130s acel raspuns crescator care nu cred ca poate fi imbunatatit din filtre. Acum imediat nu pot cumpara altceva, risc sa primesc cartonasul galben... Taiat sub 500hz unde poate sa completeze Ciare ? Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 Acum 7 minute, Costa a spus: E specific pt w130s acel raspuns crescator care nu cred ca poate fi imbunatatit din filtre. Cum sa nu ?! Asta e usor. Functionarea circutului RLC serie si paralel. Nu omiteti nici filtrul mecanic realizat de incinta si care va modifica sensibil raspunsul filtrului electric (si al difuzorului). Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 (editat) @Costa Ataseaza fisierul DXO de la simulare. Editat Februarie 21 de sesebe Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 w130s si dt25n filtru ord2.dxo Sper sa fie bine,am atasat fisierul dar site elforum zice ca nu e suportat. Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 (editat) @Shambala -multumesc, iata ca incepe sa se contureze ceva. Editat Februarie 21 de Costa corectie Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 (editat) Schimba: L3 =2.7mH C4=10uF C1 si R3 lipsa R1=15Ω C3=10uF L2=ramine original (0.82mH) L1, C2 si R4 lipsa R2=5.1Ω Sau varianta pt o impedanta mai plata filtrul de pe inalte devine: R1=6.8Ω C3=22uF L2=ramine original (0.82mH) L1, C2 si R4 lipsa R2=1.6Ω Editat Februarie 21 de sesebe Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 WOW raspuns liniar pana la 100hz si impedanta peste 8ohm ! Impresionant,de asta aveam nevoie ,MULTUMESC MULT DLE@SESEBE. Mi-a fost teama sa merg la valori mari in special la bobine cu gandul la preturi. Dar daca dif impune ,asta trebuie facut. Sub 100hz,partea nevizualizata a raspunsului pe fisierul dxo fara setarea scalei de la 100 la 50hz mai are importanta,cum trebuie gandita ? Oricum acolo raspunsul pt w130s coboara mult catre fs52hz si dupa calcule boxa are fr de 70-80hz . Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 1,6 ohmi in paralel cu un tw de 8 ohmi ... Link spre comentariu
Costa Postat Februarie 21 Autor Partajează Postat Februarie 21 La R2 pt atenuarea calculata initial 5.3ohm ,eu am incercat sa nu cobor sub acea valoare. Raspunsul pus de mine e cu primul set de date ,pe al doilea nici nu-l observasem. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 Nu contează asa de tare. Cu al doilea set de date obții o impedanta foarte plata bună pt tuburi dacă n-ar fi sensibilitatea generala asa de mica de 83-84db. Caracteristica este aproape identica in cele doua cazuri, doar impedanta e diferita. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 Acum 8 minute, Shambala a spus: 1,6 ohmi in paralel cu un tw de 8 ohmi ... Asta avem cu asta lucram. Ai vazut care-i raportul sensibilitatilor la cele doua difuzoare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum