alexcalo97 Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Salutare tuturor. In urma cu 3 ani am cumparat o mașina de la o cunostinta. Totul in regula, talon fiscal etc.. masina a fost trecuta pe numele meu. Am avut 30 de zile la dispozitie sa o inregistrez dar nu am facut-o. Am fost nevoit sa plec din tara din motive de sanatate si m am intors in UK. avand niste datorii a trebuit sa dau masina cuiva (nu am fost complet de acord,dar a fost cu consentamantul meu). Am inteles ca persoana respectiva acum foloseste masina intrun depozit cara ciment si alte materiale dintr un capat al celuilalt al depozitului). Intrebarea mea. Daca ma puteti ajuta va rog.. este daca cel ce are masina acum imi poate cauza probleme pe numele meu, si unde ar trebuii sa anunt ca eu nu mai sunt proprietarul masinii.. Mentionez faptul ca locuiesc in anglia si nu ma prea intorc prin Romania. Masina mi a fost luata oarecum cu forta, neavand sa ii dau omului bani pentru datorie, si a luat masina.. dar nu am comentat pentru ca sincer outin imi pasa de masina acea veche.. vreau doar sa ma asigur ca nu imi poate creaa probleme.va multumesc anticipat!!! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Dacă circulă cu ea neinmatriculată, e riscul lui, dosar penal.Dacă sunteți întrebat cum a ajuns la el, declarați că v-a luat-o fără consimtământ, și va fi acuzat si de furt... Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 In momentul in care ati remis cheile (si actele masinii) , pentru perioada in care nu reclamati masina ca fiind furata , ati incheiat un contract de comodat in privinta masinii cu cetateanul respectiv . Masina este inmatriculata pe numele vanzatorului sau a radiat'o ? Problema este ca datorati impozitul, majorarile si amenda pentru nedeclararea la fisc in termen Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-forms/vehicle Aici iti apare daca are ITP. https://www.aida.info.ro/polite-rca aici asigurare. Circulatul fara ITP sau asigurare mai nou se considera circularea cu inmatricularea suspendata deci e penal. Ce ar trebui sa faci e un contract cu omul ca i-ai vandut masina si sa o radiezi de la fisc, iar de acolo se va radia automat de la politie. Pana atunci nu ai ce face, in acte e masina ta. Orice amenda, orice chestie tu vei fi luat la intrebari. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 4 Partajează Postat Martie 4 Masina este pe numele tau, in consecinta tot ce deriva din proprietatea acesteia iti va fi imputat tie (impozite, amenzi, etc.), tinichele pentru omul de rand sunt multe. Ideal e sa faci cat mai rapid un contract de vanzare cumparare sa scapi de ea (chiar daca o sa fii nevoit sa dai niste bani), daca nu, calea este lunga si costisitoare in instanta. Chiar daca o declari furata. Link spre comentariu
validae Postat Martie 4 Partajează Postat Martie 4 Păi dacă proprietarul nu l-a împuternicit legal pe cel care o folosește, dat fiind că proprietarul nici nu e în țară, ce vină are el? Cel care circulă cu ea poate fi acuzat de furt, dacă a luat-o în mod abuziv. Tu poți să ai o masină fără nicio taxă platită, in afară de impozit și nu dai socoteală nimănui câtă vreme nu circuli cu ea pe drumuri publice.Când circuli cu ea pe străzi fără ITP, asigurare sau rovignieta, atunci răspunzi legal, dar in caz că cineva ți-o ia abuziv din curte în lipsa ta, ce vină ai tu? Presupunând că nu i-ai dat voit cheile respectivului să circule cu ea, iar respectivul nu plătește taxele necesare.... Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 4 Partajează Postat Martie 4 Acum 12 minute, validae a spus: ........... Presupunând că nu i-ai dat voit cheile respectivului să circule cu ea, iar respectivul nu plătește taxele necesare.... Aici e aici, sunt nuante ”masina mi-a fost luata oarecum cu forta”, daca are cheile si talonul date de proprietar? Oricum, trebuie sa demonstreze acest lucru ca masina a fost luata ”oarecum cu forta”. Solutia cea mai buna si costuri relativ reduse este cea amiabila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum