Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Validator bancnote CashCode MSM-3020

Postări Recomandate

Salutare.

Trebuie sa interfatez acest validator ("cititor", "incasator"...) de bancnote tip CashCode MSM-3020 cu un microcontroler.

Validatorul are o interfata MDB pe care am conectat-o la unul dintre UART-uri setat pe 9 biti (cu bit de adresa) + cateva componente.
Reusesc sa trimit comenzi conform protocolului MDB 4.2 / 4.3 si primesc raspunsurile.

Problema pe care o am nu este cu partea de comunicare ci cu faptul ca nu reusesc sa "citesc" bancnote.

Daca alimentez validatorul fara caseta de depozitare pt. bancnote, lumina din fata semnalizeaza in rosu ceea ce corespunde cu eroarea specificata in putina documentatie pe care am gasit-o.
In schimb daca pun si caseta, dupa cateva "initializari mecanice" lumina rosie se aprinde continuu si cu asta, basta... nu mai face nimic.
Am incercat sa introduc diverse bancnote dar nu se intampla nimic, nu le incaseaza sau respinge, e "mort".
Intre cele 8 comenzi existente nu este niciuna care sa comute device-ul dintr-o stare in alta sau ceva de genul acesta.

Din ce-am mai dedus de prin discutii pe net, lumina frontala a validatorului ar trebui sa fie verde nu rosie dupa alimentarea si initializarea mecanica, fara sa fie nevoie de nici o comanda pe bus-ul MDB.

Aveti cumva mai multe informatii despre acest gen de dispozitive?
Pun o poza si ce-am gasit despre acest validator (mai am ceva pdf-uri cu constructia dispozitivului dar nu ma ajuta la nimic).

kFtiR6z.jpeg

MSM-3020_D.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dupa mai multe incercari "la nimereala", am reusit sa-l fac sa accepte 1 x bancnota dupa o comanda BILL_TYPE cu 0xFF pt toate tipurile de bancnote si escrow.

Ce ar trebui sa fac odata bancnota ajunsa in escrow mi-e cam neclar... poate are cineva un manual software ca sa nu "dau la perete" aiurea... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări