Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Castolin Eutectic RytmArc

Jhn

Postări Recomandate

Salutare !

Zilele trecute am mai găsit si cumpărat din Anglia (noroc cu băiatul meu) acest "monstru" de invertor cu vârsta de 36 de ani !

Invertorul e funcțional, iar in ciuda aparentei sale la interior se prezinta impecabil si nu se observa ca a avut vreo intervenție. 

Băiatul l-a cumpărat de la o firma, care vindeau diverse lucruri inclusiv mobilier, i-am  zis sa întrebe vânzătorul daca are cumva si modulatorul lui, dar din păcate invertorul provenea de la o alta firma care a dat faliment.

După ce l-am achiziționat am început sa caut date despre el, schema de service etc... 

Sa mai discutat pe acest forum despre modelul acesta, si am observat in postarea colegului o schema, însă omul nu a mai intrat din 2009 pe forum.

In topicul lui spune ca are varianta cu  IRG4PC50U si nu cu modul ESM, pe când la celălalt  invertor Fromos 200 am tranzistoare bipolare MJH16010A.

Pana nu-mi sosește aparatul acasă, nu știu ce varianta de finali am acolo, si nici pe băiat nul pot pune sal demonteze.

Am găsit o varianta ruseasca de schema, dar nu știu cat este de ok, invertorul fiind acum momentan in Anglia.

As dorii sa va întreb, daca cineva are cumva schema de service a acestui model, si daca modulatorul acela e atât de important la sudura.

Din manualul lui, rezulta ca acest modulator modifica forma semnalului la ieșire rezultând un arc mai stabil, fără multa zgura, etc...de aici si denumirea "RytmArc".

Întreb, ca mi-a intrat in cap sa-l construiesc, componentele le găsesc chiar daca nu se mai fabrica unele din ele, mai greu este cu proiectatul  cablajului, dar

poate găsesc pe cineva dornic sa mi-l proiecteze după schema ruseasca, evident contra cost.

Pozele cu invertorul le-am modificat la o rezoluție mai mica, sa nu încarc forumul aiurea :

Screenshot-20240205-122311-Facebook.jpg

Screenshot-20240205-122318-Facebook.jpg

IMG-20240206-WA0013.jpg

IMG-20240206-WA0004.jpg

IMG-20240206-WA0005.jpg

IMG-20240206-WA0003.jpg

IMG-20240206-WA0002.jpg

IMG-20240206-WA0007.jpg

IMG-20240206-WA0011.jpg

Si  mai jos vechiul topic deschis de colegul @tiritrobo :

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jhn

2

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Scuze pentru greșeli de ortografie, dar am "secretara" în concediu la schi, și nu prea mă descurc cu tastatura  la laptop, iar dacă nu prezintă interes, rog moderatorul să șteargă topicul.

Veniți cu ceva comentarii doar legate de subiect. Mulțumesc !

Editat de validae
Nu se scrie virgulă pentru evitarea cacofoniei, se schimbă puțin exprimarea,,,,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări